Δείτε τι συνέβη σαν σήμερα, 31/10

Το ιστορικό της ημέρας με αστρολογικό... περιτύλιγμα

Παπασταύρου Λίντα
Δείτε τι συνέβη σαν σήμερα, 31/10

από το Γ. Ριζόπουλο και τη Λίντα Παπασταύρου

31 Οκτωβρίου 1517: Η Προτεσταντική Μεταρρύθμιση

95Thesen

Η Προτεσταντική Μεταρρύθμιση, γνωστή και ως η Προτεσταντική Επανάσταση, ήταν μια διάσπαση του 16ου αιώνα της Δυτικής Εκκλησίας και ξεκίνησε από τον Μαρτίνο Λούθηρο, τον Ιωάννη Καλβίνο και άλλους Επαναστάτες οι οποίοι διαμαρτύρονταν για τα δόγματα, τις τελετουργίες και την εκκλησιαστική δομή της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας και οδήγησε στη δημιουργία των νέων Προτεσταντικών εκκλησιών. Οι Ενενήντα Πέντε Θέσεις για τη Δύναμη και την Αποτελεσματικότητα των Συγχωροχαρτιών (Λατινικά: Disputatio pro declaratione virtutis indulgentiarum), κοινώς γνωστή ως Ενενήντα Πέντε Θέσεις που γράφτηκε από τον Μαρτίνο Λούθηρο το 1517 θεωρείται ευρέως ως ο κύριος καταλύτης για την Προτεσταντική Μεταρρύθμιση. Οι διαμαρτυρίες ήταν ενάντια στις καταχρήσεις της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας και ειδικά στην πώληση των συγχωροχαρτιών.
Οι Ρωμαιοκαθολικοί απάντησαν με μία Αντί-Μεταρρύθμιση, υπό την ηγεσία του Τάγματος των Ιησουιτών, το οποίο είχε επιρροή σε μεγάλα τμήματα της Ευρώπης, όπως η Πολωνία. Σε γενικές γραμμές, στη Βόρεια Ευρώπη, με εξαίρεση την Ιρλανδία και κάποιες περιοχές της Βρετανίας, έγιναν Προτεστάντες ενώ στη νότια Ευρώπη παρέμειναν Ρωμαιοκαθολικοί.

Αστρολογικά: Οι αστρολογικές απαρχές της Μεταρρύθμισης βρίσκονταν σε δύο μεγάλες πλανητικές συνόδους που όρισαν συνολικά τις παγκόσμιες εξελίξεις στην Ευρώπη μετά τα μέσα του 15ου αιώνα.

Η σύνοδος του Ουρανού με τον Ποσειδώνα στο μεταίχμιο Σκορπιού-Τοξότη το 1479 ήταν εκείνη που άνοιξε τον δρόμο σε μια σειρά μεταρρυθμίσεων και ανατροπών (και) στις ηθικές-θρησκευτικές αντιλήψεις. Μέχρι την επόμενη «καθαρή» σύνοδο των δύο πλανητών στον Τοξότη (1650) η οποία σφράγισε τις εξελίξεις με την συνθήκη της Βεστφαλίας και πρακτικά τερμάτισε τους θρησκευτικούς πολέμους στην Ευρωπαϊκή ήπειρο, η διαμάχη μεταξύ των Διαμαρτυρόμενων και των Καθολικών πήρε εξαιρετικά ακραίες διαστάσεις.

Ωστόσο η θρησκευτική αναταραχή που συντάραξε την Δυτική Ευρώπη για περίπου 130 χρόνια οφείλει πολλά και στην σύνοδο Ουρανού-Πλούτωνα που έγινε στον Λέοντα γύρω στο 1456. Αυτή η σύνοδος ως κρίκος μιας αλυσίδας που ήθελε τους δύο «ταραχοποιούς» πλανήτες να συνευρίσκονται για πάνω από 500 χρόνια είτε στον Κριό, είτε στον Λέοντα εμπλέκεται στην

Ευτυχώς αυτή η πολεμοχαρής «θητεία» έληξε στην δεκαετία του 60 όταν ο Ουρανός και ο Πλούτωνας έκαναν την σύνοδο τους στην Παρθένο μετατοπίζοντας το «ενδιαφέρον« τους από την κυριαρχία, στο περιβάλλον και την τεχνολογία..

Όσον αφορά τις αστρολογικές συνθήκες την περίοδο που ο Λούθηρος έσπασε την θρυαλλίδα, εκτός από την θέση του Πλούτωνα στον Αιγόκερω, σημειοδότη μιας νέας φάσης στις παγκόσμιες ισορροπίες είναι άμεσα ...κατατοπιστικό το «κρυφό» τετράγωνο του τροπικού Ουρανού στον Ταύρο με τον αστρικό Ποσειδώνα στον Υδροχόο.

31 Οκτωβρίου 1956: Η κρίση στο Σουέζ

Israeli_troops_in_sinai_war

Η Κρίση του Σουέζ ή Ο Πόλεμος του Σουέζ ήταν η επίθεση της Γαλλίας, του Ηνωμένου Βασιλείου και του Ισραήλ εναντίον της Αιγύπτου που ξεκίνησε στις 29 Οκτωβρίου 1956. Αιτία ήταν η απόφαση του Προέδρου της Αιγύπτου Γκαμάλ Αμπντέλ Νάσερ, στις 26 Ιουλίου 1956 να εθνικοποιήσει τη διώρυγα του Σουέζ, μετά την απόσυρση της προσφοράς από τη Βρετανία και τις Ηνωμένες Πολιτείες για να χρηματοδοτήσουν την κατασκευή του φράγματος του Ασουάν. Η Αίγυπτος είχε αποκτήσει δεσμούς με τη Σοβιετική Ένωση και την αναγνώριση της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας (κατά τη διάρκεια των εντάσεων μεταξύ της Κίνας και της Ταϊβάν). Οι στόχος της επίθεσης ήταν κυρίως να επανακτήσει η Δύση τον έλεγχο του καναλιού και να ρίξει από την εξουσία το Νάσερ που η πολιτική του θεωρούνταν απειλητική για τα στρατηγικά συμφέροντα των τριών κρατών. Σε λιγότερο από μία ημέρα αφού το Ισραήλ εισέβαλε στην Αίγυπτο, η Βρετανία και η Γαλλία εξέδωσαν κοινό τελεσίγραφο προς την Αίγυπτο και το Ισραήλ, και στις 31 Οκτωβρίου άρχισαν να βομβαρδίζουν το Κάιρο. Σε σύντομο χρονικό διάστημα, και παρά τις ισραηλινές και βρετανικές αρνήσεις, σημαντικά στοιχεία έδειξαν ότι οι δύο επιθέσεις είχαν προσχεδιαστεί, με τη Γαλλία ως ο ηθικό αυτουργό, τη Βρετανία ως μια καθυστερημένη εταίρο, και το Ισραήλ ως πρόθυμο να πολεμήσει. Οι αγγλο-γαλλικές δυνάμεις αποσύρθηκαν πριν από το τέλος του έτους, αλλά οι ισραηλινές παρέμειναν μέχρι τον Μάρτιο του 1957, παρατείνοντας την κρίση.

Αστρολογικά: Αναζητώντας τα αστρολογικά αίτια της κρίσης, εύκολα διαπιστώνει κανείς πως η θέση του Άρη στους Ιχθύες σε σύνοδο με την αστρική Δήμητρα και κυρίως η ακριβέστατη «κρυφή» σύνοδος του αστρικού Πλούτωνα με τον Ουρανό στο Λέοντα ήταν ενδεικτικές μιας σύρραξης όπου το πραγματικό διακύβευμα ήταν η πολιτική και οικονομική ηγεμονία των αποικιοκρατών που είχε θιγεί πολλαπλά από τις διαδοχικές ενέργειες του Προέδρου Νάσερ.

Μάλιστα, με βάση την εμπειρία που έχουμε αποκομίσει από την πρόσφατη λεγόμενη «Αραβική άνοιξη» αλλά και το πετρελαϊκό εμπάργκο της δεκαετίας του 70, οι αστρικές θέσεις του Ουρανού στον Καρκίνο και του Ποσειδώνα στο Ζυγό επιβεβαιώνουν πως η συγκεκριμένη περιοχή του παρορμητικού σταυρού εγείρει θέματα στις σχέσεις των Αραβικών χωρών με την Δύση

Όμως, η «πηγή» των γεγονότων φαίνεται πως ήταν η Σεληνιακή έκλειψη της 24ης Μαΐου του ίδιου χρόνου, στο ωροσκόπιο της οποίας συνέβαιναν ..πράματα και θάματα!

Για τις γεωγραφικές συντεταγμένες του Καΐρου το τ-τετράγωνο του Άρη στον Υδροχόο με τον Κρόνο στο Σκορπιό και το Μεσουράνημα, τον Δία και τον Πλούτωνα στο Λέοντα, στην αστρική του εκδοχή «έπεσε» πάνω στον τροπικό Ουρανό στον 9ο οίκο και τον Καρκίνο, δίνοντας μια αντιπροσωπευτική εικόνα μιας εισβολής-επίθεσης από το εξωτερικό. Επιπλέον, στον ίδιο χάρτη ο αστρικός Ωροσκόπος έκανε σύνοδο με τον Ποσειδώνα στον 12ο οίκο επισημαίνοντας τα νήματα μιας συνωμοσίας.

31 Οκτωβρίου 1984: Η δολοφονία της Ίντιρα Γκάντι

200px-Indira2

Δύο από τους Σιχ σωματοφύλακες της Γκάντι, ο Satwant Singh και ο Beant Singh, την πυροβόλησαν με το υπηρεσιακό τους όπλο στον κήπο της κατοικίας της πρωθυπουργού στο 1 Safdarjung Road στο Νέο Δελχί, καθώς περπατούσε μπροστά από μία πύλη που φρουρούσαν ο Satwant και ο Beant. Η Γκάντι επρόκειτο να δώσει μια συνέντευξη στο Βρετανό ηθοποιό Πίτερ Ουστίνοφ εκείνη την ημέρα, ο οποίος έκανε γυρίσματα ενός ντοκιμαντέρ για την ιρλανδική τηλεόραση. Σύμφωνα με τις πληροφορίες ο Beant Singh πυροβόλησε τρεις φορές και ο Satwant Singh χρησιμοποίησε 30 σφαίρες. Ο Beant Singh και ο Satwant Singh έριξαν τα όπλα τους και παραδόθηκαν. Στη συνέχεια οι άλλοι φρουροί τους πήγαν σε ένα κλειστό δωμάτιο όπου ο Beant Singh πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε. Ο Kehar Singh αργότερα συνελήφθη για συνωμοσία στην επίθεση. Και οι δύο, ο Satwant και ο Kehar καταδικάστηκαν σε θάνατο και κρεμάστηκαν στην φυλακή Tihar. Η Γκάντι πέθανε στο δρόμο προς το νοσοκομείο ενώ οι γιατροί προσπάθησαν να την σώσουν. Σε δηλώσεις αναφέρθηκε ότι δέχτηκε 19 σφαίρες. Αποτεφρώθηκε στις 3 Νοεμβρίου κοντά Raj Ghat.

Αστρολογικά: Σκορπιός με Ωροσκόπο στον Λέοντα και Σελήνη στον Αιγόκερω είχε σίγουρα το αναγκαίο αστρολογικό προφίλ για να ηγηθεί μιας χώρας. Ωστόσο η πολιτική της ιδιότητα και τα όσα την συνόδεψαν αποτυπώνονται στις γωνιακές θέσεις του Ουρανού στον Υδροχόο, πάνω στην ακμή του 7ου οίκου και της Δήμητρας στον 4ο οίκο Μάλιστα, το τετράγωνο των δύο πλανητών ήταν στην πραγματικότητα ένας ιδιαίτερα οξύς «σταυρός» με την προσθήκη του Κρόνου και του αστρικού Άρη σε σύνοδο με τον Ωροσκόπο της στον Λέοντα αλλά και του αστρικού Δία στον Ταύρο, σε σύνοδο με το Μεσουράνημα.

Ένα επιπλέον καθοριστικό στοιχείο σε σχέση με την επιρροή που ασκούσε στις μάζες ήταν η αντίθεση του αστρικού της Ωροσκόπου στον Καρκίνο με την Σελήνη.

gandhi_indira

Όλος αυτός ο πλανητικός σχηματισμός φαίνεται να εμπλέκεται ευθέως στην δολοφονία της, αφού την περίοδο εκείνη ο διελαύνων Κρόνος ήταν στον Σκορπιό, σε σύνοδο με την γενέθλια Δήμητρα, ενώ στο ίδιο σημείο βρίσκονταν και ο διελαύνων αστρικός Ουρανός. Πρακτικά δηλαδή υπήρχε μια «κρυφή» σύνοδος Κρόνου-Ουρανού πάνω στην Δήμητρα και την ακμή του 4ου οίκου και φυσικά σε τετράγωνο με τον γενέθλιο Ωροσκόπο της.

Επιπρόσθετα, στο Ηλιακό τόξο ο προχωρημένος Άρης ήταν κι αυτός στην 17η μοίρα του Σκορπιού, βάζοντας το «κερασάκι» σε μια ήδη εξαιρετικά επιβαρυμένη περιοχή.



©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved