Ο σεισμός στην Τουρκία - Οι εκλείψεις είναι ακόμη εδώ!

Μπορεί να υπάρξουν επιπτώσεις σε γειτονικά ρήγματα;
Παπασταύρου Λίντα
Ο σεισμός στην Τουρκία - Οι εκλείψεις είναι ακόμη εδώ!

από τον Γιάννη Ριζόπουλο

Για μια ακόμη φορά η Τουρκία δοκιμάστηκε από τον Εγκέλαδο και ως είθισται μεγάλωσε και η δική μας ανησυχία, αφού δεν είναι λίγοι εκείνοι που υποστηρίζουν πως από έναν σεισμό μεγέθους 7.2 Ρίχτερ μπορεί να υπάρξουν και «παράπλευρες» επιπτώσεις σε γειτονικά ρήγματα.

Όσον αφορά τον χάρτη του σεισμού, παρατηρούμε μια αντίθεση του αστρικού Μεσουρανήματος με τον Δία -κάτι που μάλλον συνηθίζεται λόγω της καταλυτικής συνεισφοράς του πλανήτη στην απελευθέρωση ενέργειας- ωστόσο η βασική πληροφορία μιας καταστροφής δίνεται από το «κρυφό» τετράγωνο του αστρικού Ήλιου με τον Πλούτωνα.


seismos_van

Επειδή όμως στις περισσότερες περιπτώσεις σεισμών, το γεγονός παράγεται από εκλείψεις ή την Νέα Σελήνη, η έρευνα γίνεται ...αναπόφευκτη!

Και ένα από τα ευρήματα της είναι εκείνο που προέκυψε από την Ηλιακή έκλειψη του καλοκαιριού (1/7).

Στον χάρτη της συγκεκριμένης έκλειψης για τις γεωγραφικές συντεταγμένες του Βαν, ο Πλούτωνας βρίσκεται στον 4ο οίκο σε τ-τετράγωνο με τον Ουρανό και τα Φώτα. Θα έλεγε κανείς πως πρόκειται για μια μάλλον τυπική ένδειξη ακραίας διέγερσης, η οποία παίρνοντας την μορφή φυσικού φαινομένου «τσάκισε» κυριολεκτικά την περιοχή, ύστερα από τέσσερις σχεδόν μήνες, με την «επανάληψη» της όψης Ήλιου-Πλούτωνα.

Όσον αφορά δε την Ελλάδα, για τις γεωγραφικές συντεταγμένες των Αθηνών ο Ωροσκόπος εκείνης της Ηλιακής έκλειψης ήταν στην 15η μοίρα της Παρθένου και το Μεσουράνημα στην 13η των Διδύμων, ακριβώς απέναναντι δηλαδή από τον αστρικό Πλούτωνα. Κι αυτό σημαίνει βέβαια πως ο μηδενιστής του ζωδιακού «έχει λόγο» στις δικές μας υποθέσεις.

Ωστόσο σαν διελαύνων Πλούτωνας από τον γενέθλιο 8ο οίκο της Ελλάδας, το πιθανότερο είναι να μας φέρει έναν ακόμη οικονομικού χαρακτήρα «μποναμά», όπως συνηθίζει να κάνει τους τελευταίους μήνες.

Ως κρίσιμο διάστημα μπορεί να θεωρηθεί η περίοδος που ο διελαύνων Άρης στην Παρθένο θα «πιάσει» τους γωνιακούς άξονες του ωροσκοπίου της έκλειψης, γύρω δηλαδή στα μέσα Δεκεμβρίου.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved