Μια σφαίρα για τον Καντάφι

Η εκτέλεση του Μοαμάρ Καντάφι, ήρθε να δώσει τέλος
Παπασταύρου Λίντα
Μια σφαίρα για τον Καντάφι

από τον Γιάννη Ριζόπουλο

Υποτίθεται πως αν συλλαμβάνονταν, θα περνούσε από δίκη. Όμως οι οργισμένοι επαναστάτες της Λιβύης δεν μπορούσαν να περιμένουν μια διαδικασία που στον Δυτικό κόσμο θεωρείται επιβεβλημένη αλλά στον ισλαμικό ενίοτε... περιττή. Ο Θεός είναι μεγάλος φώναζαν και χοροπηδούσαν γύρω από το πτώμα του Συνταγματάρχη, εκπληρώνοντας ίσως άθελα τους και την δική του επιθυμία να πέσει σε μάχη και να μην διασυρθεί στο εδώλιο ενός δικαστηρίου.

Η εκτέλεση του Μοαμάρ Καντάφι, ήρθε να δώσει τέλος σε έναν πολύμηνο και αιματηρό εμφύλιο, που ας ελπίσουμε πως θα έχει όσον το δυνατόν λιγότερες παρενέργειες στην εσωτερική ειρήνη της Λιβύης.

Ήταν όμως η εκτέλεση του Συνταγματάρχη ένα αυθόρμητο εκδικητικό ξέσπασμα ή μια προμελετημένη απόφαση με -προς το παρόν- άγνωστα κίνητρα;

gaddafi_end

Αστρολογικά, ο Καντάφι έπεσε κάτω από το βάρος του τετραγώνου Ουρανού-Πλούτωνα στις πρώτες μοίρες των παρορμητικών ζωδίων εκεί που πιθανότατα βρίσκεται η γενέθλια Σελήνη του στον Κριό.

Κρίνοντας όμως από τις ενδείξεις των συστημάτων πρόβλεψης, ο άνθρωπος που είχε σαν σκοπό του να κυριαρχήσει σε όλη την Αφρική, φαίνεται πως διαψεύστηκε οικτρά από την συνδυασμένη δράση του Κρόνου, του Ποσειδώνα και της Δήμητρας, τριών πλανητών που αυτήν την περίοδο έκαναν ιδιαίτερα αισθητή την παρουσία τους στην ζωή του.

Στο χάρτη του Ηλιακού τόξου, η προχωρημένη αντίθεση Δήμητρας-Ποσειδώνα, «κόντραρε» πάνω στον γενέθλιο Κρόνο στους Διδύμους, ορίζοντας την αφετηρία για το τέλος του ονείρου που τον ήθελε «Βασιλιά». Παράλληλα ο διελαύνων αστρικός Κρόνος, ακριβώς επάνω στον γενέθλιο Ποσειδώνα στην Παρθένο και απέναντι από την γενέθλια Δήμητρα, «κλείδωσε» την ώρα της κρίσης για την καριέρα αλλά και την ζωή του, θέτοντας τα ίδια πάνω-κάτω πλαίσια με εκείναι του Ηλιακού τόξου.

Οι τρεις πλανήτες άντλησαν την δυναμική της επιρροής τους από το γεγονός πως στο γενέθλιο χάρτη του μακαρίτη πλέον Καντάφι, σχημάτιζαν ένα «κρυφό» τ-τετράγωνο, εξηγώντας πολλά για την σχεδόν θεοκρατική φιγούρα του Λίβυου ηγέτη, Η Δήμητρα που έχει άμεση σχέση με την πολιτική και τους πολιτικούς, σφραγίστηκε από τον άτεγκτο χαρακτήρα του Κρόνου και την ιδεοληψία του Ποσειδώνα.

Και όλο αυτό το «μπέρδεμα» -διότι είναι γνωστό πως ένα σχήμα Κρόνου-Ποσειδώνα συνδέεται με κάθε είδους ίντριγκες και κρυφές παραμέτρους- υπονοεί πως πίσω από την πτώση και την εκτέλεση του Καντάφι υπάρχουν άγνωστα κίνητρα, που σχετίζονται με μυστικές συμφωνίες και ίσως κάποια στιγμή βγουν στο φως.

Με δεδομένη την άγνωστη ώρα της γέννησης του είναι μάλλον αδύνατον να απαντηθεί αστρολογικά το γιατί έγινε ο πρώτος ηγέτης που έχασε τη ζωή του ύστερα από τις διαδοχικές εξεγέρσεις στις Αραβικές χώρες. Αξιοσημείωτη είναι μόνον η διέλευση του αστρικού Άρη από τον γενέθλιο ...εαυτό του στον Καρκίνο. Πάντως συνεχίζοντας σε αστρικό μοτίβο, καταλυτική φαίνεται πως ήταν η Ηλιακή έκλειψη της 1/7/2011 που έγινε με τα Φώτα πάνω στον Ήλιο του σε τ-τετράγωνο με τον Ουρανό και τον Πλούτωνα.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved