Δείτε τι συνέβη σαν σήμερα, 20/10

Το ιστορικό της ημέρας με αστρολογικό... περιτύλιγμα

από το Γ. Ριζόπουλο και τη Λίντα Παπασταύρου

20 Οκτωβρίου1827: Η Ναυμαχία του Ναβαρίνο

Η κύρια αιτία της συγκεκριμένης ναυμαχίας ήταν οι φιλοδοξίες της Ρωσίας για επέκτασή της στη Μαύρη θάλασσα σε βάρος των Τούρκων και βέβαια η υποστήριξή της στο ομόθρησκό της ελληνικό έθνος. Η άνοδος στο θρόνο του Τσάρου Νικόλαου του Α’ το 1825 που είχε μια πιο επιθετική πολιτική στα Βαλκάνια, ανάγκασε την Βρετανία και τη Γαλλία τις άλλες δυο μεγάλες δυνάμεις της εποχής να αλλάξουν την πολιτική τους απέναντι στους Έλληνες. Οι κυβερνήσεις των τριών χωρών ήταν επίσης κάτω από την έντονη πίεση της κοινής γνώμης για να βοηθήσουν χριστιανούς Έλληνες, ιδιαίτερα μετά την εισβολή της Πελοποννήσου το 1825 από Ιμπραήμ Πασά της Αιγύπτου και τις αγριότητες που διαπράχθηκαν από τις δυνάμεις του ενάντια στο γηγενή πληθυσμό. Η ναυμαχία έγινε στο Navarino Bay, που τώρα είναι η σύγχρονη Πύλος. Η Οθωμανική και Αιγυπτιακή αρμάδα καταστράφηκε από μια συνδυασμένη Βρετανική, Γαλλική και Ρωσική ναυτική δύναμη και είναι ξεχωριστή για τα ναυτικά δεδομένα γιατί είναι η τελευταία μεγάλη ναυμαχία στην ιστορία που έγινε εξ ολοκλήρου με ιστιοφόρα.

Αστρολογικά: Η ναυμαχία που άνοιξε τον δρόμο για την δημιουργία ενός ανεξάρτητου Ελληνικού κράτους, έγινε κάτω από έναν «ανταριασμένο» ουρανό, με τον Άρη στην Παρθένο να συμπρωταγωνιστεί. Η αντίθεση του με την Δήμητρα στους Ιχθύες αφήνει μια πρώτη γεύση μιας διαμάχης που διαδραματίζεται στη θάλασσα, ωστόσο το «χοντρό» παιχνίδι παίχτηκε με τους δύο «μεγάλους», το Κρόνο στον Καρκίνο και τον Ουρανό στον Αιγόκερω.

Στην αντίθεση των δύο αργών πλανητών συμμετείχαν ο Άρης και η Δήμητρα, κτυπώντας τα τύμπανα του πολέμου ακόμη πιο δυνατά. Είναι αξιοσημείωτο πάντως το ότι η ναυμαχία έγινε μεταξύ δύο εκλείψεων, με την Ηλιακή της 20ης Οκτωβρίου να χαρακτηρίζεται από ένα τ-τετράγωνο ανάμεσα στα Φώτα, τον Κρόνο και τον Ουρανό.


20 Οκτωβρίου 1967: Ο «Μεγαλοπόδαρος» (Bigfoot) σε φιλμ

Το φιλμ είναι γνωστό ως Patterson-Gimlin Film που είναι μια μικρού μήκους κινηματογραφική ταινία του Roger Patterson και του Robert Gimlin που γυρίστηκε στο Six Rivers National Forest έξω από το Crescent City της California και αφορούσε ένα Μεγαλοπόδαρο (μεγάλο, τριχωτό, δίποδο ανθρωποειδές). Η ταινία έχει αμφισβητήθηκε έντονα για την αυθεντικότητά της. Πολλοί επιστήμονες έκριναν ότι η ταινία ήταν μια φάρσα με έναν άνδρα που φορούσε κοστούμι πιθήκου, παρόλα αυτά υπήρχαν κι άλλοι θεωρητικοί που υποστήριξαν ότι απεικονίζει ένα πλάσμα άγνωστo στην επιστήμη. Και οι δύο, Patterson και Gimlin, επέμειναν ότι η ταινία ήταν πραγματική. Ο Patterson πέθανε από καρκίνο το 1972. Ο φίλος και συνεργάτης των επιχειρήσεων του Patterson, ο Gimlin, συνέχισε να αρνείται τους ισχυρισμούς ότι ήταν μια φάρσα δική του και του Patterson και υποστήριζε ότι αυτός και ο συνεργάτης του είχαν πράγματι αντιμετωπίσει ένα Μεγαλοπόδαρο. Ο Gimlin απέφευγε κάθε δημόσια συζήτηση για το θέμα, τουλάχιστον από τις αρχές του 1970 έως περίπου το 2000, όπου κι άρχισε να δίνει συνεντεύξεις και να παρίσταται σε συνέδρια για Μεγαλοπόδαρους. Ωστόσο, αργότερα ο Bob Heironimus, ένας γνωστός του Patterson, είπε ότι είχε φορέσει ένα κοστούμι πιθήκου για την πραγματοποίηση της ταινίας.


Αστρολογικά: Το αστρολογικό κριτήριο για το αν ο Μεγαλοπόδαρος ήταν πραγματικός ή όχι, έχει να κάνει με την συμμετοχή του Ποσειδώνα στο όλο θέμα. Κι εκείνη την ημέρα το πρώτο που βλέπει κανείς παρατηρώντας τις πλανητικές θέσεις είναι μια αντίθεση Ερμή-Σελήνης πολύ κοντά στον Ποσειδώνα στο Σκορπιό. Ωραίοι οι θρύλοι αλλά εξίσου... εμπνευσμένος και ο σκηνοθέτης της ταινίας!


20 Οκτωβρίου1968: Ο γάμος Τζάκι-Ωνάση

Ο Ωνάσης πρωτογνώρισε την Τζάκι, όταν κάλεσε το νεαρό τότε γερουσιαστή John F. Kennedy και τη σύζυγός του στο σκάφος του σε μια μίνι κρουαζιέρα. Καλεσμένος ήταν και ο Σερ Ουίνστον Τσόρτσιλ, ένας από τα είδωλα του Kennedy. Ενώ η συνάντηση μεταξύ Τσόρτσιλ και Κένεντι ήταν μάλλον άστοχη, ο Ωνάσης είχε ήδη αρχίσει να ελκύεται από τη Jackie. Μετά από τη δολοφονία του J. F. Kennedy το φλερτ Ωνάση έγινε ιδιαίτερα επίμονο ώσπου στο τέλος κατάφερε να συνάψει σχέση μαζί της. Τον Ιούνιο του 1968, όταν ο Robert F. Kennedy δολοφονήθηκε, άρχισε να φοβάται για τη ζωή της και ότι τα παιδιά της ήταν οι επόμενοι στόχοι, λέγοντας: «... θέλω να φύγουμε από αυτή τη χώρα ». Στις 20 Οκτωβρίου 1968, τελικά παντρεύτηκε τον Αριστοτέλη Ωνάση, ο οποίος ήταν σε θέση να της παρέχει την προστασία και την ασφάλεια που χρειάζονται για τον εαυτό της και τα παιδιά της. Ο γάμος πραγματοποιήθηκε στις Σκορπιό, στο ιδιωτικό νησί του Ωνάση στο Ιόνιο Πέλαγος. Κατά τη διάρκεια του γάμου τους, το ζευγάρι κατοικούσε σε ένα ενοικιαζόμενο σπίτι που στο Bernardsville του New Jersey. Μετά το γάμο της με τον Ωνάση η Τζάκι έχασε όλα τα προνόμια που είχε ως πρώην Κυρία Προέδρου και τα μέσα ενημέρωσης της έδωσαν το παρατσούκλι «Jackie O», το οποίο παρέμεινε μια δημοφιλής συντομογραφία αναφορικά σε αυτήν.


Αστρολογικά: Μπορεί ο Ήλιος και η Σελήνη να βρίσκονταν στον κοσμοπολίτικο Ζυγό αλλά η όλη υπόθεση ...μύριζε Σκορπιό από χιλιόμετρα! Ο Δίας σε σύνοδο με τον Πλούτωνα και οι τρείς πλανήτες -Αφροδίτη, Δήμητρα και Ποσειδώνας- σε σύνοδο στο ζώδιο που κυβερνά, όρισαν ένα «μυθικό» πλαίσιο γεμάτο από χρήμα, ίντριγκες, παιχνίδια εξουσίας αλλά και μοιραία γεγονότα.

Επίσης το μυστήριο τελέστηκε σε περίοδο εκλείψεων, αποκτώντας δικαιολογημένα μια μεγάλη διάσταση.



©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved