Η Κερατέα στην κόψη του ξυραφιού

Επιβεβαιώθηκαν οι προβλέψεις για ένα νέο γύρο έντασης και βίας στήν Κερατέα

Παπασταύρου Λίντα
Η Κερατέα στην κόψη του ξυραφιού

από το Γ. Ριζόπουλο

Έστω και με μια μικρή απόκλιση τριών ημερών επιβεβαιώθηκαν οι προβλέψεις για έναν νέο γύρο έντασης και συγκρούσεων ανάμεσα στους κατοίκους της Κερατέας και τις δυνάμεις καταστολής. Μολότωφ, δακρυγόνα, ανταρτοπόλεμος και βέβαια έπεται η συνέχεια...

Ας δούμε όμως τι ακριβώς γράφτηκε στις 13 Ιανουαρίου στο άρθρο με τίτλο "Κερατέα-High tec σκουπιδοφάγος"

Το ιππικό επιστράτευσε η κυβέρνηση προκειμένου να αντιμετωπίσει τις οργισμένες αντιδράσεις των κατοίκων της Κερατέας για τη δημιουργία ΧΥΤΑ στο Οβριόκαστρο.

Οι περιβόητες «αύρες» έκαναν την εμφάνιση τους στη Λεωφόρο Λαυρίου, θυμίζοντας μας άλλες εποχές.

Πριν από ένα μήνα έγινε η πρώτη κίνηση ΜΑΤ από την κυβέρνηση, όμως οι κάτοικοι της περιοχής, οι οποίοι δίνουν έναν πολύχρονο αγώνα για να μην έρθουν τα σκουπίδια στην πόρτα τους, δεν έμειναν με σταυρωμένα χέρια. Μετέτρεψαν τη σκακιέρα -και τους δρόμους- σε διάβαση για αναστενάρηδες και από τότε η «φωτιά στο Σαββατόβραδο» της 11ης Δεκεμβρίου αναζωπυρώνεται σε τακτά χρονικά διαστήματα, χωρίς να φαίνεται για την ώρα κάποια ελπίδα συμβιβασμού. Τουναντίον σύμφωνα με τα αστρολογικά δεδομένα η εμπόλεμη κατάσταση όχι μόνον θα διατηρηθεί αλλά τις επόμενες ημέρες ενδέχεται -ελέω Πλούτωνα- να πάρει έως και τραγικές διαστάσεις.

Πριν περάσω στην αστρολογική προσέγγιση του θέματος, για να μην κουράσω τους «ανεκπαίδευτους» στα αστρολογικά χρήστες, οι οποίοι όμως μπορεί να ενδιαφέρονται για το θέμα, αναφέρω επιγραμματικά τις εκτιμήσεις μου: Η Κερατέα πρόκειται όντως να «μεταμορφωθεί», με αυτονόητες συνέπειες στην ποιότητα ζωής αλλά και στην οικονομία της περιοχής (πχ στις τιμές των ακινήτων), ενώ οι συγκρούσεις ανάμεσα στους κατοίκους και τις δυνάμεις καταστολής θα πάρουν τέτοια έκταση που δυστυχώς εκτός από διακεκριμένες καταστροφές μπορεί να έχουν και ανθρώπινες απώλειες. Εκτιμώ ότι η είσοδος του Άρη στον Υδροχόο στις 16 Ιανουαρίου θα πυροδοτήσει ένα νέο κύμα βίας, το οποίο δεν πρόκειται να κοπάσει μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου.

Σε όλη αυτήν την περίοδο τρεις είναι οι πιο κρίσιμες φάσεις: Η «πρώτη» του Άρη στο ζώδιο, το πέρασμα του πάνω από τη γενέθλια Δήμητρα του Δήμου Κερατέας (25-27 Ιανουαρίου) και βέβαια η διέλευση του από τον γενέθλιο Ήλιο, η οποία μάλιστα θα συνοδευτεί από την παρουσία του Ποσειδώνα, αυξάνοντας τους κινδύνους για επώδυνα «λάθη», στημένες προβοκάτσιες αλλά και για μια γενικευμένη τοξική προσβολή (16-22 Φεβρουαρίου).

Αυτά βέβαια όσον αφορά τις βραχυπρόθεσμες εξελίξεις. Γιατί η όλη υπόθεση αναμένεται να απασχολήσει για αρκετό διάστημα (μέχρι τις αρχές του 2013), τόσο τους κατοίκους της περιοχής, όσο και το Πανελλήνιο. Για το 2011 και μέχρι τον Φεβρουάριο του 2012, εκτός των άλλων αναμένεται και μια άνευ προηγουμένου «επιδρομή» (διάβαζε πλιάτσικο) των απανταχού διαπλεκομένων, στην Οικονομία της περιοχής. Όπως δείχνουν όλα, μια ακόμη δόλια αναδιανομή εισοδήματος υπέρ των ισχυρών βρίσκεται στα σκαριά...

Πάντως, η μετατροπή του Οβριόκαστρου σε high tec σκουπιδοφάγο δεν ήταν, ούτε είναι μονόδρομος. Το πλανητικό «αίτημα» για ριζικές αλλαγές θα μπορούσε να έχει μια όλως διόλου διαφορετική εφαρμογή, χωρίς να χάσει τον «επιστημονικό» χαρακτήρα του (πχ μια μεθοδευμένη εγκατάσταση φωτοβολταϊκών μονάδων).


dimos_kerateas

Αναζητώντας μια ημερομηνία «γέννησης» για την Κερατέα, κατέληξα στην ίδρυση του Δήμου στις 16/2/1951. Υπάρχουν βέβαια πολύ παλαιότερα «ξεκινήματα» το 1835 επί Όθωνα και το 1912 όταν δημιουργήθηκε η Κοινότητα, ωστόσο εκτίμησα ότι ο γενέθλιος χάρτης του Δήμου είναι πολύ πιο αντιπροσωπευτικός των όσων συμβαίνουν στην περιοχή το τελευταίο διάστημα.

Κατ’ αρχάς η διέλευση του Ποσειδώνα από τον γενέθλιο Ήλιο στον Υδροχόο πιστοποιεί την ...εξαφάνιση του Δήμου, εξ αιτίας της εφαρμογής των διατάξεων του Καλλικράτη.

Όσον αφορά το θέμα του ΧΥΤΑ, στην αστρολογία τα σκουπίδια-απόβλητα συνδέονται είτε με τους Ιχθύες είτε με το Σκορπιό. Η θέση λοιπόν του γενέθλιου Άρη στο ζώδιο των Ιχθύων είναι ίσως χαρακτηριστική μιας διαμάχης που ξεσπά με αυτό το αντικείμενο. Μάλιστα, ο Βόρειος Δεσμός της Σελήνης -δείκτης μιας μέλλουσας εξέλιξης- σε σύνοδο με τον Άρη υποδηλώνει τη βίαιη μετατροπή του Δήμου σε σκουπιδότοπο.

Οι υπόλοιπες Ιχθυακές παράμετροι (τέχνες, πολιτιστικές δραστηριότητες) έχουν κάνει επίσης αισθητή την παρουσία τους στην ευρύτερη περιοχή της Κερατέας, η οποία ως τόπος διαμονής ή διακοπών, συγκέντρωσε σταδιακά την προτίμηση πολλών καλλιτεχνών. Αυτές όμως είναι «δουλειές» της Ιχθυακής Αφροδίτης ή του Δία και όχι του Άρη.

Η αλματώδης ανάπτυξη και η πρόοδος της περιοχής (ο Δήμος είναι ο μεγαλύτερος της Ν.Α Αττικής) έχει ουσιαστικό αντίκρισμα στη σύνοδο του αστρικού Δία με τον τροπικό Ήλιο στον Υδροχόο.

Όσον αφορά τα πρόσφατα και τα τρέχοντα γεγονότα:

Η θέση της Σελήνης -δείκτη του λαού- στους Διδύμους, χωρίς βέβαια να είναι ακριβής λόγω της απροσδιόριστης ώρας «γέννησης» του Δήμου, αφήνει το άρωμα ενός γενικού ξεσηκωμού, ο οποίος υπαγορεύθηκε από τα τετράγωνα της με τον διελαύνοντα Δία και τον Ουρανό.

Και βέβαια δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι η πρώτη γενικευμένη σύγκρουση της 11ης Δεκεμβρίου έγινε με την τριπλή σύνοδο Ερμή-Άρη-Πλούτωνα στον Αιγόκερω να «φλερτάρει» με τον γενέθλιο Ουρανό του Δήμου Κερατέας στην 5η μοίρα του Καρκίνου.

Όμως οι αστρολογικές αιτίες της έντασης που ξέσπασε τον περασμένο Δεκέμβριο και συνεχίζεται μέχρι σήμερα δίνονται επιπλέον από τα προοδευτικά συστήματα και τις διελεύσεις.

Στο Ηλιακό Τόξο, ο Άρης ...δίνει ρέστα, ενεργοποιώντας την γενέθλια εμπλοκή του με τον Ποσειδώνα και τον Πλούτωνα (οι τρεις τους σχηματίζουν ένα yod, δύο όψεις χιαστί, δηλαδή πάνω στη βάση ενός εξαγώνου).

Πιο συγκεκριμένα, ο προοδευμένος Άρης στον Ταύρο σχηματίζει ένα τετράγωνο με τον γενέθλιο Πλούτωνα, ενώ την ίδια στιγμή ο επίσης προοδευμένος Ποσειδώνας στον Τοξότη ετοιμάζεται να κλείσει τα δικά του τετράγωνα με τον γενέθλιο Άρη και την Αφροδίτη.

keratea_s_arc

Η ταυτόχρονη πίεση που ασκείται στον πλανήτη του πολέμου βγάζει στην επιφάνεια πολλές από τις ανεπιθύμητες πλευρές του.

Ο δε Πλούτωνας δεν θα πάψει να μας υπενθυμίζει ότι είναι ο αδιαφιλονίκητος κύριος του βιολογικού καθαρισμού αλλά και των τοξικών αποβλήτων με μεγάλη διάρκεια ζωής, απύθμενη διεισδυτικότητα και «υπόγεια» δράση.

Έχουμε όμως και τις διελεύσεις...

Η αντίθεση του Πλούτωνα με τον γενέθλιο Ουρανό στον Καρκίνο υποδηλώνει μια ριζική αλλαγή του τοπίου και των συνθηκών διαβίωσης της περιοχής.

Μια σημαντική λεπτομέρεια, η οποία συμβάλλει καταλυτικά στον «εκτροχιασμό» του Ουρανού είναι το τετράγωνο του με τον γενέθλιο Κρόνο στο Ζυγό.

Πρακτικά, αυτός ο Κρόνος στο Ζυγό-σηματοδότης της Δικαιοσύνης- είναι ο μόνος που μπορεί να φρενάρει η να καθυστερήσει τις εξελίξεις, όπως και έγινε με την απόφαση του Ειρηνοδικείου Λαυρίου, το οποίο αποφάνθηκε ότι η απόφαση για την κατασκευή του ΧΥΤΑ στο Οβριόκαστρο είναι εκτός προδιαγραφών και πρέπει να ακυρωθεί.

Και το ...πάρτι θα ανάψει για τα καλά, όταν ο Δίας και στο κατόπι του ο Ουρανός, θα μπουν στον Κριό, ενεργοποιώντας διαδοχικά τόσο τις ανασταλτικές, όσο και τις ανατρεπτικές διαστάσεις του γενέθλιου τετραγώνου Κρόνου-Ουρανού.

Το δυστύχημα για τους κατοίκους της Κερατέας είναι ότι ο Ουρανός έπεται του Κρόνου και γι' αυτό θα έχει τον τελευταίο λόγο.

Οι σαρωτικές αλλαγές στην περιοχή θα «σφραγιστούν» από το τετράγωνο του διελαύνοντα Ουρανού με τη γενέθλια θέση του (η τελευταία όψη θα γίνει τον Φεβρουάριο του 2013), με την παράλληλη «υποστήριξη« του εκ βάθρων «αναμορφωτή» Πλούτωνα.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved