Δείτε τι συνέβη σαν σήμερα, 17/10

Το ιστορικό της ημέρας με αστρολογικό... περιτύλιγμα

Παπασταύρου Λίντα
Δείτε τι συνέβη σαν σήμερα, 17/10

από το Γ. Ριζόπουλο και τη Λίντα Παπασταύρου

Bulgarian

17 Οκτωβρίου 1912: Α΄ Βαλκανικός πόλεμος

Με την ενθάρρυνση Ρώσων πρακτόρων είχε συναφθεί μια σειρά από συμφωνίες μεταξύ της Σερβίας και της Βουλγαρίας το Μάρτιο του 1912. Η στρατιωτική νίκη εναντίον της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας δεν θα ήταν όμως δυνατή εκείνη την περίοδο γιατί θα μπορούσε να φέρει ενισχύσεις από την Ασία και ναι μεν η κατάσταση των οθωμανικών σιδηροδρόμων της εποχής ήταν πρωτόγονη αλλά ήταν πιθανόν η ενίσχυση να προέλθει από τη θάλασσα, μέσα από το Αιγαίο. Η Ελλάδα ήταν η μόνη χώρα των Βαλκανίων με ένα ναυτικό αρκετά ισχυρό, ώστε να αρνηθεί τη χρήση του Αιγαίου στους Οθωμανούς, οπότε η συνθήκη που υπογράφτηκε το Μάιο του 1912 ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Βουλγαρία ήταν αναγκαία. Το Μαυροβούνιο σύναψε συμφωνίες με τη Σερβία και τη Βουλγαρία, αργότερα εκείνο το έτος. Η συμμαχία ανάμεσα στην Ελλάδα, τη Σερβία, τη Βουλγαρία και το Μαυροβούνιο έγινε γνωστή ως «Η ένωση των Βαλκανίων» που ήταν ανεπιθύμητη στις Μεγάλες Δυνάμεις της εποχής. Η Ελλάδα καθυστέρησε την έναρξη του πολέμου πολλές φορές το καλοκαίρι του 1912, προκειμένου να προετοιμαστεί καλύτερα το ναυτικό της, αλλά το Μαυροβούνιο κήρυξε τον πόλεμο στις 8 Οκτωβρίου. Μετά από αυτό το τελεσίγραφο στους Οθωμανούς, μπήκαν στον πόλεμο και τα υπόλοιπα μέλη της συμμαχίας στις 17 Οκτωβρίου.

Αστρολογικά: Το τ-τετράγωνο του Άρη στο Ζυγό με τον Ουρανό στον Αιγόκερω και τον Ποσειδώνα στον Καρκίνο, ήρθε να εξωτερικεύσει την ένταση που έβραζε στην Βαλκανική χερσόνησο σε βάρος των Οθωμανών.

Ο Πλούτωνας φρέσκος-φρέσκος στον Καρκίνο όρισε την απαρχή της αυτοδιάθεσης των χριστιανικών λαών που αποφάσισαν να διεκδικήσουν την εθνική τους υπόσταση.

Τυπικά η Ελλάδα μπήκε στον πόλεμο την επόμενη ημέρα, αφού η Τουρκία προσπάθησε «τάζοντας» να την αποτρέψει, εκείνο όμως που αστρολογικά έχει την σημασία του είναι τα όσα ...θαυμαστά συνέβαιναν στον προοδευτικό χάρτη της πατρίδας μας (secondary): Ο Άρης σε σύνοδο με τον Ουρανό και σε τετράγωνο με τη Δήμητρα και ταυτόχρονα ο Ήλιος σε τετράγωνο με τον γενέθλιο Ουρανό.

Εδώ ίσως καταδεικνύεται και η υποστηρικτική «στάση» του Ουρανού απέναντι στα Ελληνικά ζητήματα, σε αντίθεση με τον Πλούτωνα ο οποίος μάλλον ...δεν μας πάει!

Επιπλέον, ο πλανήτης των αλλαγών και των ανατροπών ήταν ως αστρικός διελαύνων ακριβώς πάνω στον γενέθλιο Δία της Ελλάδας στον Αιγόκερω και φυσικά σε τετράγωνο με τον γενέθλιο Πλούτωνα στον Κριό. Σε αυτήν την ενεργειακή μάχη πλανητικών -και όχι μόνον- συμφερόντων, συνέβαλε αποφασιστικά ο διελαύνων Δίας, ο οποίος από τον Τοξότη και τον 7ο οίκο και κοντά στον γενέθλιο Άρη της Ελλάδας, έδωσε το οκ για την τελική νίκη και τον υπερδιπλασιασμό των εθνικών εδαφών.

OAPAC_Members
17 Οκτωβρίου 1973: Εμπάργκο πετρελαίου του ΟΠΕΚ προς την Δύση Η συνεχιζόμενη αραβο-ισραηλινή σύγκρουση προκάλεσε τελικά μια αντίδραση που μεταμόρφωσε τον ΟΠΕΚ σε μια τεράστια πολιτική δύναμη. Μετά τον Πόλεμο των Έξι Ημερών του 1967, τα Αραβικά μέλη του ΟΠΕΚ σχημάτισαν μια δική τους ομάδα τον Αραβικό ΟΠΕΚ, με σκοπό την άσκηση οικονομικής και πολιτικής πίεσης στη Δύση για την ανοικτή υποστήριξή της στο Ισραήλ. Η Αίγυπτος και η Συρία, αν και δεν ήταν μεγάλες χώρες στην εξαγωγή πετρελαίου, εντάχθηκαν στην αραβική ομάδα για να βοηθήσουν στο συγκεκριμένο στόχο. Ο Πόλεμος του Γιομ Κιπούρ το 1973 ενίσχυσε τις αντιδράσεις, αφού έξαλλη η Αραβική κοινότητα καταδίκασε τον πετρελαϊκό ανεφοδιασμό του Ισραήλ από τη Δύση που του επέτρεψε να κινηθεί εναντίον των Συριακών και Αιγυπτιακών δυνάμεων οπότε Αραβικός ΟΠΕΚ επέβαλε εμπάργκο πετρελαίου τόσο στις ΗΠΑ όσο και σε άλλες χώρες της Δυτικής Ευρώπης.

Αστρολογικά: Οι δύο αργοί πλανήτες στον Ζυγό, ο Ουρανός και ο Πλούτωνας ήταν οι βασικοί πρωταγωνιστές του εμπάργκο, στα πλαίσια των νέων διεθνών ισορροπιών και ...ανισορροπιών που επαγγέλονταν. Ο πρώτος σε σύνοδο με τον Ήλιο και ο δεύτερος σε τετράγωνο με τον Κρόνο στον Καρκίνο «έπαιξαν» ένα αγαπημένο θέμα του ζωδίου, που είχε πρωτοεμφανιστεί με τις μεγάλες συνόδους Ουρανού και Ποσειδώνα στο Ζυγό τον 10ο και 12ο αιώνα μ Χ. Τότε ήταν η επέλαση των Αράβων και οι Σταυροφορίες, ενώ στον 20ο αιώνα το νέο επεισόδιο της σύγκρουσης ανάμεσα στην Δύση και τον Αραβικό κόσμο είχε σαν βασικό όπλο το πετρέλαιο.

Cypress_structure

17 Οκτωβρίου 1989: Μεγάλος σεισμός στην Καλιφόρνια

Ο σεισμός της Loma Prieta, επίσης γνωστός ως Σεισμός του '89, ήταν ένας από τους μεγαλύτερους σεισμούς που έπληξε τον Κόλπο του San Francisco της Καλιφόρνια στις 17 Οκτωβρίου 1989, στις 17:04 τοπική ώρα. Ο σεισμός που προκλήθηκε από το ρήγμα του Αγίου Ανδρέα, διήρκεσε 10-15 δευτερόλεπτα ήταν μεγέθους 6,9 της κλίμακας Ρίχτερ. Σκοτώθηκαν 63 άνθρωποι σε όλη τη Β. Καλιφόρνια, τραυματίστηκαν 3.757 και άφησε 3.000-12.000 άστεγους ανάλογα με τις περιοχές που επλήγησαν. Ο σεισμός σημειώθηκε κατά τη διάρκεια της προθέρμανσης του τρίτου παιχνιδιού του Πρωταθλήματος Baseball, που ήταν το ντέρμπι μεταξύ των Oakland Athletics και San Francisco Giants. Λόγω της τηλεοπτικής κάλυψης του συγκεκριμένου παιχνιδιού αυτός ήταν και ο πρώτος μεγάλος σεισμός στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής που μεταδόθηκε ζωντανά από την τηλεόραση.

Αστρολογικά: Στον χάρτη του σεισμού, ξεχωρίζουν φυσικά οι αντιθέσεις στον άξονα 4ο-10ου οίκου, με την συμμετοχή της Δήμητρας και των τεσσάρων «μεγάλων» του ζωδιακού ενώ μια πιο προσεκτική ματιά βάζει στο παιχνίδι και τον Πλούτωνα, ο οποίος σχηματίζει δύο «κρυφές» συνόδους με τον Άρη και την Αφροδίτη. Ενισχυμένη είναι και η θέση του Ουρανού που ως αστρικός πέφτει πάνω στην αντίθεση Σελήνης-Αφροδίτης, ενώ το «φυτίλι» άναψε ο αστρικός Άρης σε τ-τετράγωνο με τον Ωροσκόπο και το Μεσουράνημα.

Ωστόσο, η εικόνα γίνεται ακόμη πιο καθαρή στους χάρτες των εκλείψεων που προηγήθηκαν και ιδιαίτερα σε αυτόν της Σεληνιακής έκλειψης της 16ης Αυγούστου: Το Μεσουράνημα της στον Τοξότη ήταν πάνω στον Ωροσκόπο των ΗΠΑ με την επιπλέον προσθήκη της αντίθεσης Ουρανού-Δία στην αστρική της εκδοχή (ο Δίας στην 9η μοίρα των Διδύμων και ο Ουρανός στην 8η του Τοξότη). Και ο Άρης από την Παρθένο (8 και 34΄) σε τ-τετράγωνο με τους δύο πλανήτες, έδωσε το οκ στις κοσμικές δυνάμεις να ξεκινήσουν το καταστροφικό τους έργο. Στην σύγκριση των δύο χαρτών (του σεισμού και της έκλειψης) είναι χαρακτηριστική η θέση της Σελήνης στο χάρτη του σεισμού στην 9η μοίρα των Διδύμων, πάνω δηλαδή στον αστρικό Δία της έκλειψης και το τ-τετράγωνο των τριών πλανητών.


S.F_earthquake_1989



©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved