Φήμες και ψευτιές σπέρνουν αβεβαιότητα και πλάνες

Ποσειδώνας, επενδυτής: Ο άρχοντας της «φούσκας»!

Φήμες και ψευτιές σπέρνουν αβεβαιότητα και πλάνες

Τα fake news στην πολιτική ζωή δεν είναι βέβαια κάτι το καινούριο. Από την στιγμή μάλιστα που το διαδίκτυο έγινε βασικό κανάλι ενημέρωσης, η τελευταία συχνότατα μπαίνει σε εισαγωγικά, αφού καταλήγει να είναι μέρος μιας προπαγάνδας, που σπέρνει αβεβαιότητα και πλάνες για να θερίσει οφέλη.

Οι φήμες και οι ψευτιές είναι λοιπόν ένα βασικό όπλο στην μάχη των εντυπώσεων –κάτι που γνωρίζουν πολύ καλά οι πολιτικοί μας- κι επειδή οι δημοσκοπήσεις είναι μέρος αυτού του μηχανισμού, γίνονται «πεδίον δόξης λαμπρόν» για τους απανταχού παραχαράκτες της αλήθειας, σε σημείο που η πραγματικότητα να δείχνει… νοθευμένη, άμα τη εμφανίσει της!

Και μέσα στους μήνες που ακολουθούν θα ζήσουμε το ίδιο έργο, αφού η Δήμητρα στον Τοξότη κλείνει σταδιακά το τετράγωνό της με τον Ποσειδώνα στους Ιχθύς, παράγοντας ένα πλήθος από ανυπόστατες «μετρήσεις» της κοινής γνώμης- δημοσκοπικές «φούσκες» δηλαδή- που στην καλύτερη περίπτωση είναι επεξεργασμένες με λάθος τρόπο, ενώ στην χειρότερη είναι απλά κατευθυνόμενες.

Σε περίπτωση εκλογών βέβαια, η αλήθεια της κάλπης θα διαλύσει τις όποιες ψευδαισθήσεις κι αυτό δεν αναφέρεται μόνον στα καθ’ ημάς αλλά και σε κάθε εκλογική αναμέτρηση στον πλανήτη.

Αξίζουν ωστόσο την προσοχή μας και τα fake news, που στοχεύουν να δημιουργήσουν ένα οικονομικό χάος, πολύ περισσότερο που στον «χορό» μπαίνει και ο Δίας, ο «πατέρας» της κερδοσκοπίας, που κι αυτός… αγναντεύει από τον Τοξότη! Οι κερδοσκόποι, όπως ο λύκος της παροιμίας, στην αναμπουμπούλα χαίρονται κι επειδή οι χρηματιστηριακοί δείκτες ανεβαίνουν και κατεβαίνουν με «όχημα» την ψυχολογία των επενδυτών, μια «μεγάλη προσδοκία» μπορεί να τους εκτινάξει και μια «μπλόφα» να τους ρίξει στα Τάρταρα.

Εν όψει μάλιστα του Brexit, αυτού του είδους τα «παιχνίδια» θα πολλαπλασιαστούν και από πλευράς μου το μόνο που μπορώ να κάνω είναι το να προειδοποιήσω τους/τις ενδιαφερόμενους/ες: Όχι στις μεγάλες προσδοκίες και ψυχραιμία μπροστά στο επαπειλούμενο χάος!

Η Νέα Σελήνη της 6ης Μαρτίου στο ζώδιο των Ιχθύων και επάνω στον Ποσειδώνα, θα γίνει πιθανότατα η αφετηρία μιας διαδικασίας του τύπου «φουσκώνω-ξεφουσκώνω», αφού η έννοια της «φούσκας» είναι συνυφασμένη με το δίπολο Δία-Ποσειδώνα.

Διάβασε επίσης:

Τι θα φέρει ο Άρης στον Ταύρο στην Ελλάδα;

ΗΠΑ-Ρωσία: Πλούτωνας και Ποσειδώνας αναβιώνουν τον «ψυχρό πόλεμο»

Ελλάδα 2019: Μια χρονιά πλούσια σε θετικά και αρνητικά στοιχεία!

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved