Δείτε τι συνέβη σαν σήμερα, 10/10

Το ιστορικό της ημέρας με αστρολογικό... περιτύλιγμα

Παπασταύρου Λίντα
Δείτε τι συνέβη σαν σήμερα, 10/10

από το Γ. Ριζόπουλο και τη Λίντα Παπασταύρου

Kondylis

10 Οκτωβρίου 1935: Γίνεται το Πραξικόπημα του Γ. Κονδύλη

Ο Γεώργιος Κονδύλης μαζί με τους αρχηγούς των ενόπλων δυνάμεων Παπάγου, Ρέππα και Οικονόμου έριξε την κυβέρνηση του Παναγή Τσαλδάρη που είχε αναλάβει στις 10 Μαρτίου του 1933 και κατήργησε το πολίτευμα της Αβασίλευτης Δημοκρατίας. Με ένα δημοψήφισμα που έμεινε στην ιστορία ως Νόθο λόγω των πολλών νοθειών, την φίμωση οποιασδήποτε πληροφόρησης και τον εκτοπισμό των αντιπάλων (ο Αλέξανδρος Παπαναστασίου και ο Γεώργιος Παπανδρέου στάλθηκαν στη Μύκονο) επανέφερε την Βασιλευόμενη Δημοκρατία και τον Γεώργιο το Β’. Ο Βασιλιάς επανερχόμενος δεν έδειξε καμία εμπιστοσύνη στον Κονδύλη, τον οποίο απομάκρυνε, ανέθεσε στον Κ. Δεμερτζή να σχηματίσει προσωρινή κυβέρνηση και προκήρυξε βουλευτικές εκλογές. Αξίζει να σημειωθεί ότι στις ελεύθερες εκλογές που έγιναν τον Ιανουάριο της επόμενης χρονιάς οι ψηφίσαντες ήταν 250000 λιγότεροι απ’ αυτούς που πήραν μέρος στο δημοψήφισμα, φανερώνοντας έτσι το μέγεθος της νοθείας.

Αστρολογικά: Βλέποντας κανείς τον γενέθλιο χάρτη της Ελλάδος, με τον Κρόνο στον 4ο οίκο και τον Ουρανό στο Μεσουράνημα, κατανοεί εύκολα γιατί η ιστορία της χώρας μας είναι συνυφασμένη με πραξικοπήματα -είτε στρατιωτικά, είτε κοινοβουλευτικά.

Στην προκειμένη περίπτωση, όλα έγιναν κάτω από το βάρος πολλών ενδείξεων, σε όλα τα συστήματα πρόβλεψης: Αντίθεση του προχωρημένου Άρη με τον προχωρημένο Ωροσκόπο στο secondary. Αντίθεση της προχωρημένης Σελήνης με τον γενέθλιο Πλούτωνα στον 11ο οίκο (πολιτική), στο Ηλιακό τόξο.

Τ-τετράγωνο Άρη-Πλούτωνα-Ουρανού πάνω στους γωνιακούς άξονες, στον χάρτη της Ηλιακής επιστροφής, με τον Άρη πάνω στον Ωροσκόπο στον 6ο γενέθλιο να τονίζει τις στρατιωτικές κινήσεις υπονομευτικού χαρακτήρα (ο Ουρανός στον 12ο γενέθλιο).

Παράλληλα, σε σχέση με την άτυχη Δεύτερη Δημοκρατία που είχε ανακηρυχθεί στις 25/3/1924,, το τέλος της σφραγίστηκε από το ακριβέστατο τετράγωνο του διελαύνοντα αστρικού Πλούτωνα με τον Ήλιο της στον Κριό.

04-l

10 Οκτωβρίου 1967: Τίθεται σε εφαρμογή η Συνθήκη του Διαστήματος

Η συγκεκριμένη συνθήκη που αφορά στις αρχές που διέπουν τις δραστηριότητες των κρατών κατά την εξερεύνηση και χρήση του διαστήματος, της Σελήνης και των άλλων Ουράνιων Σωμάτων υπογράφτηκε στις 27 Ιανουαρίου του 1967 από τις ΗΠΑ, τη Μ. Βρετανία και τη Σοβιετική Ένωση. Η Συνθήκη για το Διάστημα αποτελεί το βασικό νομικό πλαίσιο του διεθνούς δικαίου. Η βασική της αρχή είναι η απαγόρευση στα συμβαλλόμενα κράτη της τοποθέτηση πυρηνικών όπλων ή άλλων όπλων μαζικής καταστροφής στην τροχιά της Γης, την εγκατάσταση τους στη Σελήνη ή σε οποιοδήποτε άλλο ουράνιο σώμα, ή σε σταθμό τους στο διάστημα. Περιορίζει αποκλειστικά την χρήση της Σελήνης και άλλων ουράνιων σωμάτων για ειρηνικούς σκοπούς και να απαγορεύει ρητά τη χρήση τους για δοκιμές οπλικών συστημάτων. Μέχρι την 1η Ιανουαρίου 2008, 98 χώρες είναι κράτη-μέλη της Συνθήκης, ενώ άλλα 27 έχουν υπογράψει αλλά δεν έχουν ακόμη ολοκληρώσει την επικύρωση.

Αστρολογικά: Ακόμη μια συνθήκη με εξαιρετικό περιεχόμενο αλλά πρακτικά ανεφάρμοστη. Και πως να μην είναι δηλαδή, αφού την ημερομηνία της ενεργοποίησης της, στους ουρανούς δέσποζε το τετράγωνο του Άρη στον Τοξότη με τον Πλούτωνα, τον Ουρανό και την Δήμητρα στην Παρθένο. Ένα όλως διόλου πολεμοχαρές σκηνικό που πρακτικά κινείται σε μια εντελώς διαφορετική κατεύθυνση από αυτήν που επεδίωξαν οι σοφοί εμπνευστές της Συνθήκης.


volos

10 Οκτωβρίου 2006: Η μεγάλη πλημμύρα του Βόλου

Η απίστευτης έντασης βροχόπτωση είχε ξεκινήσει από το πρωί της προηγούμενης μέρας και προκάλεσε την υπερχείλιση των ποταμών Κραυσίδωνα και Ξηριά, στο Βόλο και των χειμάρρων που έπεφταν από τον ορεινό όγκο του Πηλίου στην Αγριά.. Το αποτέλεσμα ήταν η χαοτική κατάσταση αλλά και οι πολλές καταστροφές που προκλήθηκαν σε Βόλο, Αγριά, Λεχώνια, Χόρτο, Αργαλαστή κι αλλού. Στην Αγριά και τα Λεχώνια του Βόλου πλημμύρησαν περίπου 50 σπίτια, ενώ σε περιοχές του κέντρου του Βόλου η στάθμη του νερού έφθασε ακόμη και το ένα μέτρο. Στη Νεάπολη Βόλου πολλά αυτοκίνητα ακινητοποιήθηκαν, ενώ τα ορμητικά νερά παρέσυραν ένα ΙΧ με τρεις επιβάτες, που σώθηκαν χάρη στην έγκαιρη επέμβαση της Πυροσβεστικής. Επίσης μαθητές έμειναν εγκλωβισμένοι σε δύο σχολεία στα Λεχώνια και απομακρύνθηκαν με τη βοήθεια των Αρχών. ενώ διεκόπησαν και τα δρομολόγια του ΟΣΕ από Λάρισα προς Βόλο εξαιτίας ζημιών στη γέφυρα του Ξυριά. Το απόγευμα της ίδιας μέρας σε συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου που έγινε στη Νομαρχία, με τη συμμετοχή του υφυπουργού Εσωτερικών Θ. Νάκου, αποφασίστηκε ο νομός να κηρυχτεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Αστρολογικά: Η πρωτοφανής πλημμύρα στην πόλη του Βόλου έγινα κάτω από το «καθεστώς» ενός κρυφού τετραγώνου ανάμεσα στον τροπικό Άρη (στο Ζυγό) και τον αστρικό Ποσειδώνα στον Αιγόκερω. Η όψη αρκεί από μόνη της για να αιτιολογήσει μια φυσική καταστροφή που είναι της άμεσης αρμοδιότητας του Ποσειδώνα, ωστόσο για να έχουμε μια πιο πλήρη εικόνα είναι απαραίτητο να εξετάσουμε και τον γενέθλιο χάρτη της πόλης.

Παίρνοντας ως κριτήριο την ημερομηνία της απελευθέρωσης του (2/11/1881 -14/11 με το νέο ημερολόγιο), ο Βόλος ανήκει στο ζώδιο του Σκορπιού, έχοντας ως «ατού» της ανάπτυξης του την αντίθεση του Ήλιου με τον Δία στον Ταύρο. Εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζει και το «κρυφό» τετράγωνο του Ήλιου με τον αστρικό Ουρανό -μια ένδειξη καινοτομιών, όσο και ανατροπών- αλλά δεν είναι του παρόντος θέματος.

Ψάχνοντας για την αστρολογική βάση μιας πλημμύρας, μπορεί κανείς να σταθεί στον γενέθλιο Άρη που βρίσκεται στον Καρκίνο, μια θέση που και στα προσωπικά ωροσκόπια παραπέμπει σε μια «ειδική» σχέση του ατόμου με το υγρό στοιχείο. Μάλιστα ο συγκεκριμένος Άρης σχηματίζει ένα «κρυφό» τετράγωνο με τον αστρικό Κρόνο στον Κριό, αποκτώντας έτσι μια ακόμη μεγαλύτερη ευαισθησία, ενώ αίσθηση προκαλεί και η «σφήνα» του στην αντίθεση Ερμή-Ποσειδώνα, πάλι στον ίδιο ζωδιακό άξονα.

volos1

Στην συγκεκριμένη διευκολυνόμενη αντίθεση, η οποία έχει σαν «κορυφή» τον Άρη, μπορούν να αποδοθούν η μεγάλη καλλιτεχνική -και ιδιαίτερα μουσική- παράδοση της πόλης αλλά και αυτό για το οποίο ο Βόλος και οι Βολιώτες φημίζονται: Τα τσιπουράδικα!

Παράλληλα όμως, ο Άρης μπαίνει στην διαδικασία εξωτερικεύσει με τον δικό του τρόπο την ενέργεια της αντίθεσης, μετασχηματίζοντας πρακτικά το «αρμονικό» εξάγωνο του με τον Ποσειδώνα, σε «πιεστικό», στην κατεύθυνση δηλαδή των επιρροών μιας «δυσαρμονικής» όψης.

Και πάνω σε αυτό το γενέθλιο υπόβαθρο, κάποιες από τις ενδείξεις στα συστήματα πρόβλεψης για το 2006, «μύριζαν» καταστροφές. Στο χάρτη του Ηλιακού τόξου, ο προχωρημένος Άρης ήταν πάνω στην γενέθλια αντίθεση Ήλιου-Δία. Μια συγκυρία που θα μπορούσε να εκδηλωθεί και διαφορετικά -στα πλαίσια πάντα του ενεργειακού ...overdose- αλλά δυστυχώς «μέτρησε» αναπαράγοντας τις καταστροφικές διαστάσεις του Σκορπιού.

Στην Ηλιακή επιστροφή, υπήρχε ένα τ-τετράγωνο Ποσειδώνα-Άρη-Κρόνου, ένα σχήμα που «πάντρεψε» το γενέθλιο τετράγωνο του Άρη με τον Κρόνο, με την «υγρή» διάσταση του Ποσειδώνα και εκδηλώθηκε όταν οι δύο καθ’ ύλη αρμόδιοι πλανήτες διασταύρωσαν τα ξίφη τους στα μέσα Οκτωβρίου.



©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved