ΗΠΑ-Ρωσία: Πλούτωνας και Ποσειδώνας αναβιώνουν τον «ψυχρό πόλεμο»

Η αποχώρηση των δύο υπερδυνάμεων από την συμφωνία για τα πυρηνικά δημιουργεί εύλογες ανησυχίες για το τι μέλλει γενέσθαι.

ΗΠΑ-Ρωσία: Πλούτωνας και Ποσειδώνας αναβιώνουν τον «ψυχρό πόλεμο»

Ειδικά σε έναν κόσμο που το «πάτημα της σκανδάλης» γίνεται συχνά με μεγάλη ευκολία. Ωστόσο, τα αστρολογικά δεδομένα δεν παραπέμπουν σε ευθείες πολεμικές συγκρούσεις αλλά στην αναβίωση του ψυχρού πολέμου, που σφράγισε τις εξελίξεις στον πλανήτη για τέσσερις και πλέον δεκαετίες, μέσα στον 20ο αιώνα. «Συνυπεύθυνοι», αν όχι βασικοί παράγοντες για την όλη κατάσταση ήταν ο Ποσειδώνας και ο Πλούτωνας και πιο συγκεκριμένα το εξάγωνο διαρκείας που σχημάτισαν μεταξύ τους από τα τέλη της δεκαετίας του 40 μέχρι και τις αρχές της δεκαετίας του 90.

Και τώρα που οι δύο ουράνιοι «παίκτες» βρίσκονται ξανά σε ανάλογη γωνιακή απόσταση (ο Ποσειδώνας στους Ιχθύς και ο Πλούτωνας στον Αιγόκερω), θα αρχίσουμε να ξαναζούμε το ίδιο φαινόμενο με ότι αυτό συνεπάγεται, ξεκινώντας από την εξοπλιστική «κούρσα», η οποία θα συμπεριλάβει και όλα τα εκατέρωθεν φίλα προσκείμενα κράτη.

Υπάρχουν βέβαια και τα καλά νέα, που έχουν να κάνουν με την μείωση των «θερμών» πολέμων, που από την δεκαετία του 90 –μόλις δηλαδή εξέπνευσε το εξάγωνο- άρχισαν να κάνουν ολοένα και πιο συχνά την εμφάνισή τους, με το πρώτο «επεισόδιο» μάλιστα να διαδραματίζεται για πρώτη φορά μετά τον Β΄ Παγκόσμιο, σε Ευρωπαϊκό έδαφος, στην πρώην Γιουγκοσλαβία. Αυτή κι αν ήταν «ποιοτική» διαφορά…

Από την μια πλευρά λοιπόν έχουμε την ανησυχία για ένα «κλειστοφοβικό» μέλλον, με παιχνίδια κατασκόπων και όλα τα… σχετικά, από την άλλη όμως τα δεδομένα ως προς την παγκόσμια ειρήνη είναι καθησυχαστικά. Ωστόσο το επίκαιρο εξάγωνο Ποσειδώνα-Πλούτωνα έχει έναν συγκριτικά μικρό χρόνο ζωής (μέχρι το 2040 περίπου) και από εκεί και ύστερα θα ξαναρχίσουν τα… όργανα!

Διάβασε επίσης:

Ελλάδα 2019: Μια χρονιά πλούσια σε θετικά και αρνητικά στοιχεία!

Τι θα φέρει στην Ελλάδα και τον κόσμο η Σεληνιακή έκλειψη της 21ης Ιανουαρίου;

Εκλογές 2019: Ποιοι πολιτικοί δείχνουν να ευνοούνται;

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved