Είδες ποτέ όνειρο ότι ξύπνησες σε μια πόλη... φάντασμα!

Οι σουρεάλ καταστάσεις μπορούν να «μεταφραστούν» με πολλούς διαφορετικούς τρόπους

Είδες ποτέ όνειρο ότι ξύπνησες σε μια πόλη... φάντασμα!

Παλιότερα δεν πίστευα ότι ένα όνειρο ήταν κάτι που πρέπει να με επηρεάζει, μέχρι που συνειδητοποίησα ότι μερικά από αυτά σκοπό είχαν να με προειδοποιήσουν για τα μελλούμενα. Δεν ήταν λίγες οι φορές που σηκώθηκα από το κρεβάτι κυριολεκτικά φοβισμένη και μούσκεμα στον ιδρώτα, προσπαθώντας να καταλάβω τι έχει συμβεί όσο εγώ κοιμόμουν.

Όσο τα περίεργα όνειρα ερχόντουσαν πιο συχνά και εντονότερα, αποφάσισα να αναζητήσω την ερμηνεία τους μέσα στον Ονειροκρίτη. Όπως αποδείχθηκε, οι σουρεάλ καταστάσεις μπορούσαν να «μεταφραστούν» με πολλούς διαφορετικούς τρόπους. Για παράδειγμα τις προάλλες, αποκοιμήθηκα και χωρίς να το καταλάβω, άρχιζα να «βυθίζομαι» σε ένα πολύ περίεργο όνειρο που έμελλε να το σκέφτομαι για μέρες, προσπαθώντας να του δώσω κάποια λογική ερμηνεία.

Όλα ξεκινούσαν από το ίδιο σημείο στο οποίο με πήρε ο ύπνος, το σαλόνι μου. Ήμουν ξαπλωμένη στον μπλε καναπέ και ξεφύλλιζα ένα βιβλίο. Ένιωσα ένα δυνατό συνεχόμενο τράνταγμα και το πάτωμα του δωματίου χωρίστηκε με μια μεγάλη ρωγμή στα δύο. Μέσα στο όνειρο άκουγα γυναικείες φωνές να επαναλαμβάνουν δυνατά τη λέξη «σεισμός» ξανά και ξανά. Με βλέμμα τρομοκρατημένο, πέταξα τα σεντόνια που είχα τυλιχτεί και τρέχοντας να σωθώ, άρχισα να κατευθύνομαι προς την εξωτερική σκάλα που οδηγούσε στην αυλή του σπιτιού, με τον σκύλο μου να με ακολουθεί από πίσω γαβγίζοντας.

Φτάνοντας στην αυλή και βγαίνοντας από τη είσοδο του σπιτιού μου, οι φωνές σώπασαν και αντίκρυσα μία γειτονιά ξένη, που στο όνειρο όμως αναγνώριζα ως δική μου. Τα τριγύρω σπίτια έδειχναν από καιρό εγκαταλελειμμένα, οι άνθρωποι είχαν εξαφανιστεί και εγώ άρχισα να περιπλανιέμαι στη γειτονιά-φάντασμα. Προχωρώντας και έχοντας το σκύλο πάντα πλάι μου, είδα στο τέλος του δρόμου το παλιό μου σχολείο. Έλεγξα αν υπήρχε κάποια πόρτα ξεκλείδωτη και μετά, σπάζοντας ένα τζάμι από το ισόγειο του κτηρίου, κατάφερα να μπω μέσα. Τριγύριζα από αίθουσα σε αίθουσα και από διάδρομο σε διάδρομο, ψάχνοντας για κάποιον. Φτάνοντας στον τελευταίο όροφο, το φως ήταν λιγοστό και μέχρι να ανέβω στην ταράτσα, είχε πέσει βαθύ σκοτάδι στην περιοχή. Στεκόμουν στην άκρη και σήκωσα το βλέμμα μου στο βάθος του ουρανού, ένας άσπρος φωτεινός σταυρός σχηματίστηκε στον ορίζοντα.

Ένα δευτερόλεπτο μετά, άνοιξα τα μάτια μου γεμάτη απορίες τις οποίες ο Ονειροκρίτης μου έλυσε. Παρότι σε γενικές γραμμές το όνειρο είχε αρκετούς καλούς οιωνούς, όπως η σελήνη που μου υπόσχεται ότι θα έχω επιτυχία σε όλους τους τομείς, τα σεντόνια που προμηνύουν μια καλή σειρά για την οικογενειακή μου ζωή και ο σταυρός που μεταφράζεται σε ευλογία και πνευματική γαλήνη, υπήρχαν και μερικά μελανά σημεία που με έβαλα σε σκέψεις. Για παράδειγμα το σπασμένο τζάμι με προειδοποιεί πως μάλλον θα καυγαδίσω με κάποιο άτομο από το σπίτι και το άδειο σχολείο, κρύβει κάποια επικείμενη απιστία από πλευράς μου ή κάποιο δυστύχημα. Όπως και να ‘χει, πλέον ξέρω πού θα βρίσκω τις απαντήσεις που ζητάω!

Διάβασε επίσης: Ονειροκρίτης: Είδες στον ύπνο σου ότι χάνεις δόντια;

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved