Δείτε τι συνέβη σαν σήμερα, 7/10

Το ιστορικό της ημέρας με αστρολογικό... περιτύλιγμα

Παπασταύρου Λίντα
Δείτε τι συνέβη σαν σήμερα, 7/10

από το Γ. Ριζόπουλο και τη Λίντα Παπασταύρου

800px-Battle_of_Lepanto_1571

7 Οκτωβρίου 1571: Η ναυμαχία της Ναυπάκτου

Η ναυμαχία έγινε μεταξύ των ενωμένων στόλων της Ισπανίας, της Βενετίας, της Γένοβας, της Νεάπολης και Σικελίας και του Πάπα και του ενιαίου στόλου της Οθωμανικής αυτοκρατορίας. Θεωρείται η δεύτερη μεγάλης ιστορικής σημασίας ναυμαχία, μετά της Σαλαμίνας, όχι μόνο για την νίκη, τις ναυτικές τακτικές της «Ιερής Συμμαχίας» και τον τερματισμό των όποιων επιδιώξεων για έξοδο προς τον Ατλαντικό αλλά και τη ναυπηγική, αφού για πρώτη φορά κάνουν την εμφάνισή τους τα ιστιοφόρα πλοία που κατατρόπωσαν τα οθωμανικά κωπηλατικά. Επίσης, στη συγκεκριμένη ναυμαχία πολέμησε με τον Ισπανικό στόλο ως υπαξιωματικός της γαλέρας Marquesa ο Μιγκέλ ντε Θερβάντες.


Αστρολογικά: Τα ουράνια σημάδια της ναυμαχίας-ορόσημο για την Ευρωπαϊκή Ιστορία ήταν έκδηλα στην Ηλιακή έκλειψη της 22ας Ιουλίου που προηγήθηκε.

Για τις γεωγραφικές συντεταγμένες της περιοχής, η σύνοδος του Δία με τον Πλούτωνα στους Ιχθύες και τον 10ο οίκο έδινε το στίγμα ενός κορυφαίου γεγονότος με καταλυτικές συνέπειες.

Η αντίθεση του Άρη στον Καρκίνο με τον Ουρανό πάνω στον Ωροσκόπο της έκλειψης «μιλούσε» για μια μεγάλη ανατροπή που τελικά συντελέστηκε τόσο σε επίπεδο στρατιωτικής και πολιτικής ισχύος, όσο και σε τεχνολογικό.

Γενικότερα η θέση του Ουρανού στον Αιγόκερω κατευθύνει σε αλλαγές του status quo ενώ η ζωδιακή θέση του Άρη συνδέεται ευθέως με μια αναταραχή στην θάλασσα.

Και η σημαντική πληροφορία, όσον αφορά την αστρολογική ερμηνεία του γεγονότος είναι η «κρυφή» σύνδεση των δύο πλανητικών σχηματισμών που ορίζουν ένα επιβλητικό τ-τετράγωνο με «κορυφή» τον Δία και τον Πλούτωνα.

Δυόμισι μήνες μετά την έκλειψη οι δύο στόλοι συναντήθηκαν κοντά στις Εχινάδες νήσους και στον χάρτη της ημέρας οι βασικοί πρωταγωνιστές της έκλειψης ήταν και πάλι παρόντες: Ο Άρης στο Λέοντα σε αντίθεση με τον αστρικό Δία και ο αστρικός Ουρανός σε τετράγωνο με τον τροπικό Δία σφράγισαν το σενάριο που οι ίδιοι είχαν δημιουργήσει.

300px-Achille39

7 Οκτωβρίου 1985: Πειρατεία του Achille Lauro

Το κρουαζιερόπλοιο με έδρα τη Νάπολι της Ιταλίας, όταν ναυπηγήθηκε το 1947 ονομαζόταν Willem Ruys. Η πειρατεία έγινε από 4 άντρες του Παλαιστινιακού Απελευθερωτικού Μετώπου στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου καθώς το πλοίο πήγαινε προς το Πορτ Σάιντ. Κρατώντας όμηρους επιβάτες και πλήρωμα απαίτησαν το πλοίο να κατευθυνθεί στη Συρία και να απελευθερωθούν 50 Παλαιστίνιοι από τις Ισραηλινές φυλακές. Μετά από 2 μέρες διαπραγματεύσεων και την εκτέλεση ενός επιβάτη τελικά οι πειρατές συμφώνησαν να εγκαταλείψουν το πλοίο και με αεροπλάνο που θα τους παρεχόταν να κατευθυνθούν στην Τυνησία. Σε μια εναέρια επιχείρηση που επέφερε διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ Ιταλίας και ΗΠΑ εξαιτίας της εμπλοκής της δεύτερης, τελικά το αεροπλάνο προσγειώθηκε στη Σικελία κι όλοι οι πειρατές συνελήφθησαν εκτός του αρχηγού τους, Abu Abbas.


Αστρολογικά: Η πειρατεία και οι τραγικές συνέπειες της ήταν ένα μάλλον χαρακτηριστικό σύμπτωμα του τετραγώνου ανάμεσα στον Ουρανό (στον Τοξότη) και τον Άρη (στην Παρθένο).

Πάντως για την Ιστορία, φαίνεται ότι το κρουαζιερόπλοιο που είχε ναυπηγηθεί το 1947, είχε γενικότερα κακό ...κάρμα, αφού μερικά χρόνια αργότερα στις 2/12/1994 βυθίστηκε ανοιχτά της Σομαλίας, δεχόμενο πυρά με αφορμή πιθανότατα ένα... αναμμένο τσιγάρο που θεωρήθηκε από τους επιτιθέμενους, ως απειλή.
afghanistan_war

7 Οκτωβρίου 2001: Η εισβολή στο Αφγανιστάν

Η εισβολή έγινε αρχικά από τις στρατιωτικές δυνάμεις των ΗΠΑ, της Μ. Βρετανίας και του Μετώπου για την Απελευθέρωση του Αφγανιστάν και αργότερα συμμετείχαν κι άλλες χώρες του ΝΑΤΟ. Η αιτία (ή αφορμή) ήταν η επίθεση στους Δίδυμους Πύργους της 11ης Σεπτεμβρίου. Ο στόχος ήταν να πιαστεί και να δικαστεί ο υπεύθυνος του τρομοκρατικού χτυπήματος, ο αρχηγός της Al Qaeda, Osama bin Laden και άλλα υψηλόβαθμα στελέχη της και να εκδιωχθεί το καθεστώς των Ταλιμπάν που τη στήριζε και της παρείχε κρυψώνες και άρα ήταν εχθρός των ΗΠΑ. Ο εκδημοκρατισμός του Αφγανιστάν μάλλον άργησε να επέλθει, οι μάχες συνεχίζονται με τη μορφή του ανταρτοπόλεμου, ο Μπιν Λάντεν σκοτώθηκε, οι στρατιωτικές δυνάμεις παραμένουν μέχρι και σήμερα εκεί (παρά τις υποσχέσεις του Μπάρακ Ομπάμα για σταδιακή αποχώρηση 33.000 αμερικανικών στρατιωτών) και σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν στο Αμερικανικό Κογκρέσο το κόστος συνολικά από το 2001 μέχρι σήμερα φτάνει το ποσό των $118.6 δις.

Αστρολογικά: Από μια πολεμική επιχείρηση μεγάλης κλίμακας δεν θα μπορούσε βέβαια να λείπει ο Άρης. Ο πλανήτης του πολέμου στον Αιγόκερω έκανε μια πολύ χαρακτηριστική αντίθεση με τον Δία στον Καρκίνο και ακόμη δύο συνόδους με την Δήμητρα και τον αστρικό Ποσειδώνα.

Όλο αυτό το σκηνικό ωστόσο, είχε στηθεί πάνω στον καμβά του «κοσμικού» τ-τετραγώνου ανάμεσα στον Ουρανό και το δίδυμο Κρόνου-Πλούτωνα στην αστρική του εκδοχή. Πρακτικά ο τελευταίος σχηματισμός «έδωσε» όλα τα δραματικά γεγονότα εκείνης της περιόδου, με το «κρυφό» τετράγωνο Ουρανού-Πλούτωνα να έχει κάνει πρεμιέρα το 1999 με τον βομβαρδισμό της Σερβίας από το ΝΑΤΟ.



©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved