Δείτε τι συνέβη σαν σήμερα, 4/10

Το ιστορικό της ημέρας με αστρολογικό... περιτύλιγμα

Παπασταύρου Λίντα
Δείτε τι συνέβη σαν σήμερα, 4/10

από το Γ. Ριζόπουλο και τη Λίντα Παπασταύρου

Russian_White_house

4 Οκτωβρίου 1993 - Η κρίση στη Ρωσία

Η συγκεκριμένη θεσμική - πολιτική κρίση στην ουσία ήταν μια αντιπαράθεση μεταξύ του Προέδρου Μπόρις Γιέλτσιν και των πολιτικών του αντιπάλων στο Ρώσικο Κοινοβούλιο που προκάλεσε η απόφαση του πρώτου να διαλύσει νομοθετικό σώμα της χώρας (το Κογκρέσο των Αντιπροσώπων του Λαού και το Ανώτατο Σοβιέτ) παρόλο που ήταν αντισυνταγματικό. Το Κοινοβούλιο έβγαλε άκυρη την απόφαση του Γιέλτσιν και ανακήρυξε τον -τότε αντιπρόεδρο- Aleksandr Rutskoy Πρόεδρο. Η κατάσταση πυροδοτήθηκε, όταν οι αντίπαλοι του Γιέλτσιν κατέλαβαν το Κοινοβούλιο, το Δημαρχείο και τον Πύργο της τηλεόρασης. Ο Ρώσος Πρόεδρος κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και διέταξε το στρατό (που μέχρι εκείνη την στιγμή παρέμενε ουδέτερος) να επιτεθεί στους αντιφρονούντες. Το αποτέλεσμα ήταν να σκοτωθούν 187 άτομα και να τραυματιστούν 437. Οι πλέον θανατηφόρες οδομαχίες που έγιναν είχαν να συμβούν από την περίοδο της Οκτωβριανής Επανάστασης του ‘17.

Αστρολογικά: Ο θερμός Οκτώβριος της Μόσχας φαίνεται πως ήταν μια άμεση συνέπεια των αστρικών διελεύσεων πάνω στο ωροσκόπιο της σύγχρονης Ρωσίας.

Το πέρασμα του Ουρανού και του Ποσειδώνα απέναντι από το γενέθλιο Μεσουράνημα, φτάνει και ...περισσεύει για να αιτιολογήσει την κρίση, ενώ η σύνοδος της διελαύνουσας Δήμητρας από τον γενέθλιο Άρη της Ρωσίας ήταν εκείνη που πυροδότησε τις διαδηλώσεις και πολύ περισσότερο τον βομβαρδισμό του κοινοβουλίου.

Όσον αφορά την ίδια την ημέρα, ο Άρης και η Δήμητρα ήταν οι αναμφισβήτητοι πρωταγωνιστές.

Η αντίθεση τους στην αστρική της εκδοχή «ντούμπλαρε» τον Ήλιο στο Ζυγό, δίνοντας μια πολύ αντιπροσωπευτική εικόνα μιας διαμάχης με πολιτικά ερείσματα.

Andartamaxim

4 Οκτωβρίου 2003 - Η βομβιστική επίθεση στο Μαξίμ της Χάιφα

Η 28χρονη Παλαιστίνια Hanadi Jaradat κάνει επίθεση αυτοκτονίας στο παραθαλάσσιο οικογενειακό εστιατόριο Μαξίμ της Χάιφα. Ο απολογισμός αυτής της επίθεσης ήταν να σκοτωθούν 21 άτομα και να τραυματιστούν 51. Ανάμεσα στους νεκρούς ήταν δύο οικογένειες και 4 παιδιά εκ των οποίων το ένα ήταν ένα μωρό 2 μηνών, ενώ από την αυτόχειρα απέμεινε σύμφωνα με την αστυνομία μόνο το κεφάλι. Την ευθύνη της βομβιστικής επίθεσης ανέλαβε η Ισλαμική Jihad η οποία καταδικάστηκε από τον Παλαιστίνιο Πρόεδρο Yasser Arafat. Οι θαμώνες στο συγκεκριμένο εστιατόριο ήταν τόσο Άραβες όσο και Ισραηλινοί και αποτελούσε σύμβολο ειρηνικής συνύπαρξης στη Χάιφα.

Αστρολογικά: Η επίθεση αυτοκτονίας έγινε κάτω από την σκιά ενός «κρυφού» τ-τετραγώνου ανάμεσα στον Ήλιο, τον Κρόνο και τον Πλούτωνα αλλά και την εκρηκτική επιρροή μιας στενής συνόδου Άρη-Ουρανού. Ο Άρης σε «στάση» στην μηδενική μοίρα των Ιχθύων, είχε «κολλήσει» πάνω στον Ουρανό στην τελευταία μοίρα του Υδροχόου, ενώ η όψη που είχε δεσπόζουσα θέση και στο ωροσκόπιο της Νέας Σελήνης που προηγήθηκε στις 26/9 (ο αστρικός Ωροσκόπος της και το Μεσουράνημα της σε τ-τετράγωνο με τους δύο πλανήτες).

Και είναι ιδιαίτερα χαρακτηριστικό ότι ένα ανάλογο πλέγμα όψεων υπήρχε και στον χάρτη της γυναίκας που ζώστηκε τα εκρηκτικά.

Η Hanadi Jaradat, Παρθένος με Σελήνη στον Κριό και τον Βόρειο Δεσμό στον Σκορπιό να λειτουργεί καταλυτικά ως προς την ολέθρια αποστολή της, είχε στον προοδευτικό της χάρτη ένα τρίγωνο Άρη-Ουρανού, ωστόσο και παρότι η ανάμιξη των δύο πλανητών είναι προφανής θα πρέπει να εξεταστεί σε συνάρτηση με τις υπόλοιπες πτυχές του χάρτη της, Σε αυτόν ξεχωρίζουν η «ηρωική απερισκεψία» της Σελήνης και του Δία στον Κριό (ο Δίας σε εξάγωνο με τον Άρη στους Διδύμους) και το ακριβές τετράγωνο του Κρόνου με τον Ουρανό στον Σκορπιό, προσαρμοσμένο ως αστρικό πάνω στον τροπικό Πλούτωνα.

Flight375

4 Οκτωβρίου - Τραγική ημέρα για την αεροπλοΐα

1960: Η πτήση 375 της Eastern Airlines συναντά ένα μεγάλο κοπάδι από ψαρόνια, έξι δευτερόλεπτα μετά την απογείωση της από το αεροδρόμιο της Βοστώνης. Οι κινητήρες του LocK heed- 188 Electra μπούκωσαν, έπαψαν να λειτουργούν και το αεροπλάνο βούτηξε με τη μύτη προς το έδαφος. Συνολικός απολογισμός, 52 θύματα, από τους συνολικά 62 επιβαίνοντες.

1992: Η εμπορική πτήση 1862 της El Al πέφτει πάνω σε συγκρότημα κατοικιών σε προάστιο του Άμστερνταμ. Συνολικά τα θύματα είναι 43 με τα 39 από αυτά να είναι στο έδαφος.

2001: Η πτήση 1812 της Siberia Airlines, από Τελ Αβίβ προς το Νοβοσιμπίρσκ της Ρωσίας με συνολικά 78 επιβαίνοντες,, χάνεται ξαφνικά από τα ραντάρ πάνω από την Μαύρη Θάλασσα. Όλοι μιλούν για τρομοκρατική ενέργεια στην πραγματικότητα όμως το επιβατηγό Tupolev Tu 154 κτυπήθηκε από τα θραύσματα (???????) ενός πυραύλου S-200 του Ουκρανικού στρατού.


Αστρολογικά: Είναι από τις φορές που η αναλογία των ίδιων όψεων δημιουργεί ...δέος! Και στις τρεις τραγωδίες οι βασικοί «ένοχοι» είναι οι ίδιοι, ο Άρης και ο Ουρανός. Σε όλες τις περιπτώσεις, η παραδοξότητα και η σπανιότητα των αιτίων παραπέμπει από μόνη της στον πλανήτη Ουρανό, ο οποίος παράλληλα είναι γνωστό ότι συνδέεται γενικότερα με τις πτήσεις.

Η πτήση 1812 κατερρίφθη κάτω από την επιρροή μιας αντίθεσης Άρη-Δία στον άξονα Αιγόκερω- Καρκίνου.με τον Άρη να βρίσκεται προς το τέλος του 1ου οίκου. Όμως τα «κλειδιά» της τραγωδίας τα κρατούσε ο Ουρανός. Κατ’ αρχάς την στιγμή της έκρηξης, ο αστρικός Άρης στον Τοξότη (και βέβαια έχει σημασία το ζώδιο, αφού συνδέεται στενά με τα ταξίδια και τις πτήσεις) ήταν σε σύνοδο με τον τροπικό Ωροσκόπο. Την μεγάλης ενέργειας όψη του με τον -επίσης αστρικό- Δία στους Διδύμους, «διευκόλυνε» ο Ουρανός από τον Υδροχόο, δημιουργώντας ένα σχήμα «σφήνας» που όπως γνωρίζουμε και από άλλες περιπτώσεις σύμπραξης των τριών πλανητών κρύβει σοβαρούς κινδύνους για τα αεροπλάνα.

Επιπλέον, στην περίπτωση του Tupolev -Tu 154, ο Ουρανός συμμετείχε σε ένα επίσης «κρυφό» τ-τετράγωνο με τον Κρόνο και τον Πλούτωνα στην αστρική τους εκδοχή, θέτοντας τα πλαίσια μιας γενικής κακοτυχίας.

Η εμπλοκή του διδύμου Άρη-Ουρανού ήταν προφανής και στην τραγωδία της πτήσης 1862. Την ώρα της συντριβής του αεροπλάνου ο άξονας Μεσουρανήματος-IC «έπεσε» πάνω στην αντίθεση των δύο πλανητών στον άξονα Αιγόκερω-Καρκίνου (ο Άρης στον Καρκίνο). Σημειωτέον πως ο αστρικός χάρτης του δυστυχήματος αποτυπώνει καλύτερα την πραγματικότητα, αφού οι δύο πλανήτες «μεταφέρονται» στους Διδύμους και τον Τοξότη και το Μεσουράνημα πάλι στον Τοξότη.

Συμμετοχή στο δυστύχημα φαίνεται πως είχε και το τετράγωνο ανάμεσα στην Δήμητρα και τον Πλούτωνα, με τον τελευταίο να βρίσκεται ως αστρικός σε αντίθεση με τον Ωροσκόπο.


el_al_flight

Όσο για τα πουλιά που ζωντάνεψαν -έστω και άθελα τους- το σενάριο του Χϊτσκοκ για την πτήση 375 των Ανατολικών αερογραμμών, είχαν το μοιραίο συναπάντημα τους με το Lockheed -188 Electra σε μια φαινομενικά «άκακη» στιγμή, με τον Δία μάλιστα στο Μεσουράνημα (στον Τοξότη) να σχηματίζει ένα τρίγωνο με τον Ουρανό στο Λέοντα. Το «μυστικό» ωστόσο κρυβόταν στις εκλείψεις που είχαν προηγηθεί και ιδιαίτερα την Σεληνιακή της 5ης Σεπτεμβρίου του 1960. Στο ωροσκόπιο της για τις γεωγραφικές συντεταγμένες της Βοστώνης υπήρχε και πάλι η «καταραμένη» αντίθεση Άρη-Δία με τους δύο πλανήτες να βρίσκονται στον άξονα Μεσουρανήματος-MC (ο Άρης στους Διδύμους)και -ως είθισται- τον Ουρανό να «διευκολύνει» από τον Λέοντα.



©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved