Δείτε τι συνέβη σαν σήμερα, 3/10

Το ιστορικό της ημέρας με αστρολογικό... περιτύλιγμα

Παπασταύρου Λίντα
Δείτε τι συνέβη σαν σήμερα, 3/10

από το Γ. Ριζόπουλο και τη Λίντα Παπασταύρου

Theodosius

3 Οκτωβρίου 382 μ. Χ. - Η συμφωνία του Θεοδόσιου με τους Γότθους

Η συγκεκριμένη συμφωνία επέτρεπε σε ένα μεγάλο μέρος να εγκατασταθούν στα Βαλκάνια και να υπηρετούν στο ρωμαϊκό στρατό, οι Γότθοι όμως σιγά – σιγά άρχισαν να επεκτείνονται και στον ελλαδικό χώρο, όπως ήταν φυσικό. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι το 390 οι Θεσσαλονικείς εξεγέρθηκαν εξαιτίας της έντονης παρουσίας γοτθικής φρουράς στην πόλη τους. Στις ταραχές σκοτώθηκε ο Γότθος φρούραρχος Βουθέριχος. Για αντίποινα ο Θεοδόσιος διέταξε να σφαγιαστούν 7000 άμαχοι (15000 κατ’ άλλους ιστορικούς).

Αστρολογικά: Η αντίθεση του Ουρανού με τον Πλούτωνα στον άξονα Ζυγού-Κριού τα λέει ...όλα, όντας ένα πολύ καλό παράδειγμα για τις «αφανείς» μελλοντικές συνέπειες μιας πράξης που γίνεται κάτω από την υψηλή τους επιστασία.

Η συμφωνία υπήρξε άκρως καταστροφική για τον Ελλαδικό χώρο στον οποίο εγκαταστάθηκαν τα βαρβαρικά φύλα. Η σφαγή των Θεσσαλονικέων στο ιπποδρόμιο από τον «Μέγα» αυτοκράτορα και λίγα χρόνια μετά οι ορδές του Αλάριχου που αρχικά είχε μισθωθεί από τον Θεοδόσιο, με την ανοχή του επίσημου Ρωμαϊκού κράτους και την σύμπραξη πολλών μοναχών, ερείπωσαν όλα τα αρχαία μνημεία υλοποιώντας την μισαλλόδοξη θρησκευτική πολιτική της «εξαφάνισης από τον χάρτη» κάθε τι μη χριστιανικού.

Fat_man

3 Οκτωβρίου 1952- Η Μ. Βρετανία δοκιμάζει με επιτυχία το πρώτο της πυρηνικό όπλο

Η συγκεκριμένη επιχείρηση ονομάστηκε Hurricane και χρησιμοποιήθηκε ένας εκρηκτικός μηχανισμός πλουτωνίου που πυροδοτήθηκε στη λιμνοθάλασσα μεταξύ των Νήσων Montebello στη Δυτική Αυστραλία. Το όπλο ήταν ένα αντίγραφο του Fat Man που χρησιμοποιήθηκε στο Ναγκασάκι, παρόλο που ο σχεδιασμός έχει τροποποιηθεί. Η βόμβα πλουτωνίου παράχθηκε κυρίως στο Windscale (τώρα Sellafield) με χαμηλή περιεκτικότητα Pu-240. Η Μ. Βρετανία είναι η Τρίτη παγκόσμια δύναμη με πυρηνικά όπλα στην κατοχή της.


Αστρολογικά: Ο Πλούτωνας στον Λέοντα που δρομολόγησε την είσοδο του κόσμου στην εφιαλτική πραγματικότητα της Χιροσίμα και του Ναγκασάκι δήλωσε και πάλι παρών. Οι όψεις του με τον Δία στον Ταύρο (τετράγωνο) και τον Άρη στον Τοξότη (τρίγωνο) είναι ιδιαίτερα ενδεικτικές της τεράστιας έκλυσης ενέργειας από μια πυρηνική έκρηξη, ωστόσο όπως συμβαίνει συχνά το σκηνικό του τρόμου είχε ήδη στηθεί από την Ηλιακή έκλειψη που προηγήθηκε της δοκιμής.

Τα Φώτα σε σύνοδο με τον Πλούτωνα, έφεραν για μια ακόμη φορά στην επιφάνεια την «απόλυτη» διάσταση του, που πήρε την μορφή ενός «μανιταριού» με την συνδρομή των δύο «συνεταίρων» του.

Σε τ-τετράγωνο με τον Δία και τον Άρη (στο Σκορπιό...) έδωσε ένα επιπλέον μπόνους στο Λονδίνο, που έκανε πράξη τις όψεις του αστρικού Ωροσκόπου της έκλειψης με τον Άρη (σύνοδος), τον Δία (αντίθεση) και τον Πλούτωνα (τετράγωνο).

opening_of_the_Brandenburg_Gate

3 Οκτωβρίου 1990-Η επανένωση της Γερμανίας

Το πρώτο ρήγμα στο Σιδηρούν Παραπέτασμα προκλήθηκε από το άνοιγμα των συνόρων της Ουγγαρίας προς την Αυστρία το Μάιο του 1989. Χιλιάδες ανατολικογερμανοί τότε άρχισαν να πηγαίνουν στην Αυστρία και από κει στη Δυτική Γερμανία μέσω της Ουγγαρίας. Στις 9/11 του 1989 πέφτει και το Τείχος του Βερολίνου, οπότε το σύστημα στην Ανατολική Γερμανία κατέρρευσε και ο Καγκελάριος Χέλμουτ Κωλ ανακοινώσε ένα πρόγραμμα 10 σημείων που κατέληξε στην οριστική επανένωση, γνωστή στους Γερμανούς ως die Wende.


Αστρολογικά: Άλλαξε ο Μανωλιός κι έβαλε τα ρούχα του αλλιώς...

Με τον Δια στο Λέοντα και τον 1ο οίκο, το ωροσκόπιο της σύγχρονης Γερμανίας αφήνει σίγουρα την αίσθηση ενός αυτοκρατορικού μεγαλείου. Από αυτήν την άποψη οι ηγεμονικές της τάσεις πρέπει να θεωρούνται δεδομένες και μένει να δούμε πότε τα «καπρίτσια» της Ιστορίας θα μας θυμίσουν δυσάρεστα τον πρωταγωνιστικό της ρόλο στους μεγάλους πολέμους του 20ου αιώνα.

Για να συμβεί αυτό θα πρέπει βέβαια να «δουλέψει» ο Άρης που στον τροπικό χάρτη φαίνεται να μην σχηματίζει σημαντικές δυσαρμονικές όψεις. Όμως στην αστρολογική πραγματικότητα της σύνθεσης των τροπικών και των αστρικών πλανητικών θέσεων όλα γίνονται διαφορετικά Τα τετράγωνα του Ήλιου και του Μεσουρανήματος με τον Ουρανό και τον Ποσειδώνα στον Αιγόκερω, «φορτώνονται» με την ενέργεια του Άρη (σχηματίζουν ένα «κρυφό» σταυρό με την συμμετοχή μάλιστα των Φώτων και της Δήμητρας), ο οποίος επιπλέον ως αστρικός κάνει με την σειρά του μια αντίθεση με τον Πλούτωνα στον 4ο οίκο.

Πρακτικά δηλαδή, η Γερμανία είναι ένα κράτος-ωρολογιακή βόμβα, πρόθυμο να παίξει και πάλι τον ρόλο του «κακού». Όλες αυτές οι κατά τεκμήριο διαλυτικές και αρκούντως επικίνδυνες για την παγκόσμια ειρήνη όψεις, ενδέχεται να «πάρουν φωτιά» λίαν συντόμως, όταν ο διελαύνων Ουρανός θα «πιάσει» τον γενέθλιο Ήλιο, περνώντας ταυτόχρονα στον 10ο οίκο και ο Πλούτωνας θα βρεθεί σε εξίσου επίκαιρη θέση. Σκούρα τα πράγματα για την Ευρωπαϊκή συνοχή θα έλεγε κανείς, κατά την εκτίμηση μου όμως το «μεγάλο στοίχημα» του Γερμανικού εθνικισμού θα παιχτεί όταν ο Πλούτωνας θα βρεθεί στον Υδροχόο, σε τετράγωνο με την γενέθλια θέση του (μετά το 2030).

germany



©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved