Δείτε τι συνέβη σαν σήμερα, 30/9

Το ιστορικό της ημέρας με αστρολογικό... περιτύλιγμα

Παπασταύρου Λίντα
Δείτε τι συνέβη σαν σήμερα, 30/9

από το Γ. Ριζόπουλο και τη Λίντα Παπασταύρου

Hearthstone1887

30 Σεπτεμβρίου 1882: Ο Thomas Edison θέτει σε λειτουργία το πρώτο Υδροηλεκτρικό εργοστάσιο

Ο Thomas Edison πέρα από εφευρέτης και επιστήμονας ήταν κι ένας έξυπνος επιχειρηματίας. Το 1878 και μετά από πολλά πειράματα που αφορούσαν στην παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος ίδρυσε την Edison Electric Light Company στην Ν. Υόρκη με αρκετούς χρηματοδότες, ανάμεσα στους οποίους ήταν και η J .P. Morgan και μέλη της οικογένειας Vanderbilt. Το 1882 χτίστηκε στο Fox River του Appleton στο Wisconsin το Vulcan Street Plant το οποίο τέθηκε σε λειτουργία στις 27/9 αλλά χωρίς επιτυχία εξαιτίας προβλήματος της γεννήτριας.


Αστρολογικά: Ο πλανήτης που συνέβαλε τα μέγιστα στην κατασκευή και λειτουργία των πρώτων υδροηλεκτρικών σταθμών παραγωγής ενέργειας, ήταν ο Ουρανός στην Παρθένο (1878-1884).

Όσον αφορά την επίσημη «πρώτη» του Vulcan Street Plant στον ποταμό Φοξ, είχε όλα τα ...δέοντα αστρολογικά χαρακτηριστικά: Ένα δυναμικό τρίγωνο του Δία στον Καρκίνο με τον Άρη και δύο ακόμη «κρυφές» συνόδους του Ήλιου με τον Άρη και τον Ουρανό.

JacktheRipper1888

30 Σεπτεμβρίου 1888: Ο Τζακ ο Αντεροβγάλτης δολοφονεί την Elizabeth Stride και την Catherine Eddowes

Πάνω από 2000 άτομα ερωτήθηκαν από την αστυνομία, πάνω από 300 ανακρίθηκαν και 80 άτομα τέθηκαν υπό κράτηση, παρόλα αυτά ο serial killer του Whitechapel του Λονδίνου δεν βρέθηκε ποτέ, εγείροντας αμφιβολίες όσον αφορά στο έργο της αστυνομίας και σε απόπειρα συγκάλυψης της πραγματικής ταυτότητας του δολοφόνου. Από τον Απρίλιο του 1888 μέχρι το Φεβρουάριο του 1891 έγιναν στη συγκεκριμένη περιοχή 11 στυγνές δολοφονίες γυναικών, όμως μόνο οι 5 αποδίδονται στον Τζακ τον Αντεροβγάλτη.


Αστρολογικά: Τα φρικιαστικά εγκλήματα του 1888 στο Λονδίνο παραμένουν ακόμη ανεξιχνίαστα, όπως και τα περισσότερα από αυτά που ακολούθησαν τα τρία επόμενα χρόνια -με τα θύματα να είναι κυρίως πόρνες- και είναι γνωστά ως «Φόνοι του Whitechapel». Τα αίτια αυτής της έξαρσης της εγκληματικότητας ήταν βέβαια κοινωνικά αλλά παράλληλα -όπως συμβαίνει συνήθως- ανταποκρίνονταν και σε αστρολογικά δεδομένα. Ο κόσμος μόλις είχε αλλάξει ταχύτητα εξ αιτίας της εισόδου του Πλούτωνα και του Ποσειδώνα στους Διδύμους, κάτι που όρισε νέες κοινωνικές ισορροπίες, δημιουργώντας μια διευρυμένη δυσαρέσκεια σε μεγάλες ομάδες πληθυσμού που έβλεπαν την ζωή τους να υποβαθμίζεται κυρίως από την αθρόα εισροή μεταναστών.

Θεωρώντας πως το κίνητρο των δραστών είχε και κοινωνικά ερείσματα, αναπόφευκτα βάζουμε στο παιχνίδι και τον πλανήτη Ουρανό, ο οποίος συνηθίζει να υποβάλλει σε ακραίες συμπεριφορές που εκπορεύονται από μια «πολιτική» θέση. Κι αυτό επιβεβαιώνεται τουλάχιστον στα εγκλήματα του διαβόητου «Τζακ», αφού σε πλείστες περιπτώσεις χαρακτηρίζονταν αστρολογικά από τις «σκληρές» όψεις του διελαύνοντα Ουρανού στον Ζυγό με προσωπικούς δείκτες (τον Ήλιο, τον Ερμή ή την Αφροδίτη).

Για την ταυτότητα του δολοφόνου έχουν ειπωθεί και γραφτεί πολλά, καμία όμως από τις υποθέσεις των ερευνητών δεν έχει επιβεβαιωθεί πλήρως. Και βέβαια σε αυτές μπορούμε να προσθέσουμε και μια ακόμη -αστρολογική- που θέλει τον serial killer να ανήκει σε σταθερό ζώδιο (Ταύρος, Λέων, Υδροχόος ή Σκορπιός), με τον τελευταίο να συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες. Αυτό είναι βασισμένο, πρώτον στο ότι οι τέσσερις από τους πέντε φόνους που του αποδίδονται έγιναν με τον Άρη στον Σκορπιό και δεύτερον στα δεδομένα της ολικής έκλειψης της Σελήνης που έγινε στις 23/7 του ίδιου έτους με τον Ωροσκόπο της να «πέφτει» στον Λέοντα και τον Άρη στην μηδενική μοίρα του Σκορπιού να σχηματίζει έναν «σταυρό» ...ανατριχιαστικής ακρίβειας με τα Φώτα και το Μεσουράνημα.

James_Dean_Park_Cemetery_Fairmont_

30 Σεπτεμβρίου 1955: Σκοτώνεται ο Τζέημς Ντην

Ο Ντην αγαπούσε πολύ τα γρήγορα αυτοκίνητα, άλλωστε έτρεχε σε αγώνες ταχύτητας. Τη συγκεκριμένη μέρα μόλις είχε πάρει την Porsche 550 Spyder και πήγανε να την δοκιμάσει στην πίστα μαζί με τον μηχανικό του, Rolf Wütherich. Πάνω σε στροφή και από το αντίθετο ρεύμα όμως εμφανίστηκε ένα Ford που οδηγούσε ο 23χρονος φοιτητής, Donald Turnupseed. Το Ford πέρασε στη λωρίδα του Ντην και τα δύο αυτοκίνητα συγκρούστηκαν. Το πόρισμα της νεκροψίας έδειξε ότι ο Ντιν, με την πρόσκρουση, χτύπησε το κεφάλι του στη σχάρα του άλλου αυτοκινήτου και πέθανε σχεδόν ακαριαία. Λίγη ώρα πριν το δυστύχημα ο Ντην είχε πάρει κλήση γιατί είχε ξεπεράσει το όριο ταχύτητας, τότε αποφάσισε να μην τρέξει με την Porsche γιατί δεν είχε εξοικειωθεί στην οδήγησή της. Σύμφωνα με τον μηχανικό του τα τελευταία του λόγια, όταν του είπε να ελαττώσει ταχύτητα, ήταν: «Αυτός πρέπει να σταματήσει… Θα μας δει.»

Αστρολογικά: Η συνδυασμένη δράση του Άρη, του Ουρανού και του Πλούτωνα, ήταν εκείνη που πέρασε τον Τζέημς Ντην στην αιωνιότητα. Περισσότερα για αυτό το θέμα αλλά και μια συνολική παρουσίαση του ωροσκοπίου του μπορείτε να δείτε στο άρθρο του astrology.gr «Τζέημς Ντην-Ζωή σαν Επανάσταση».

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved