Δείτε τι συνέβη σαν σήμερα, 29/9

Το ιστορικό της ημέρας με αστρολογικό... περιτύλιγμα

Παπασταύρου Λίντα
Δείτε τι συνέβη σαν σήμερα, 29/9

από το Γ. Ριζόπουλο και τη Λίντα Παπασταύρου

Battle_of_salamis

29 Σεπτεμβρίου 480 π. Χ. Έγινε η ναυμαχία της Σαλαμίνας

Η συγκεκριμένη ναυμαχία θεωρείται μία από τις δύο μεγαλύτερες νίκες των Ελλήνων κατά των Περσών. Συνολικά βυθίστηκαν γύρω στα 300 περσικά πλοία εξαιτίας του σχεδίου του Θεμιστοκλή να παρασύρει τον αντίπαλο στόλο στα αβαθή. Μετά από αυτό το γεγονός ο Ξέρξης εγκατέλειψε την Ελλάδα και άφησε πίσω του το Μαρδόνιο να ολοκληρώσει την κατάκτηση, κάτι που φυσικά δεν επιτεύχθηκε λόγω της Μάχης των Πλαταιών ένα χρόνο αργότερα.

Αστρολογικά: Αν και η πλειοψηφία των ιστορικών εκτιμά πως η ναυμαχία έγινε στα τέλη Σεπτεμβρίου, οι εκτιμήσεις για την ημέρα ποικίλουν και γι’ αυτό είναι σκόπιμο να σταθούμε μόνον στις όψεις του Άρη και των αργών πλανητών.

Ο πολεμικός Άρης στο Λέοντα σε ένα τετράγωνο-φωτιά με τον Δία στον Ταύρο όρισε τα πλαίσια ενός ακόμη ηρωικού έπους, ενώ το τρίγωνο του με τον Ποσειδώνα στον Τοξότη έδωσε στον Θεμιστοκλή την «άδεια» να επιβάλει με τέχνασμα την στρατηγική του.

Όσον αφορά τους «μεγάλους» του ζωδιακού είναι ιδιαίτερα χαρακτηριστικές οι θέσεις του ανατρεπτικού Ουρανού στον Καρκίνο (πατρίδα, έθνος) και του «μοιραίου» Πλούτωνα στον Ζυγό (διπλωματία, αντιπαραθέσεις), οι οποίοι μάλιστα σχηματίζουν ένα «κρυφό» τετράγωνο, δίνοντας μια αστρολογικά πειστική ερμηνεία για τα γεγονότα εκείνης της περιόδου. Τόσο η ναυμαχία της Σαλαμίνας, όσο και η μάχη των Πλαταιών που έγινε την επόμενη χρονιά ήταν οι «πράξεις» του ίδιου κοσμικού έργου, με τους δύο αργούς πλανήτες να επισφραγίζουν τελικά την ήττα των Περσών, οι οποίοι δεν ξαναπάτησαν το πόδι τους στην Ευρώπη.

-CERN-aerial

29 Σεπτεμβρίου 1954: Η ίδρυση του CERN

Ο CERN, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Έρευνας Πυρηνικής Έρευνας δηλαδή, ιδρύθηκε στην Ελβετία και είχε καθαρά για επιστημονικό ρόλο. Όπως αναφέρει και το ίδιο, το έργο του «είναι η καθαρή επιστήμη, η διερεύνηση των πλέον θεμελιωδών ερωτημάτων για τη Φύση: Τι είναι η ύλη; Από πού προέρχεται; Πως συγκρατείται για να σχηματίσει άστρα, πλανήτες και ανθρώπινα όντα». Στην αρχή απαρτιζόταν από 12 χώρες, ανάμεσά τους και η Ελλάδα ενώ αργότερα προσαρτήθηκαν σχεδόν όλες οι χώρες που ανήκουν στην Ε.Ε αλλά ταυτόχρονα συμμετέχουν ενεργά οι ΗΠΑ, Ινδία, Ισραήλ, Ρωσία, Ιαπωνία, Τουρκία και η UNESCO. Απασχολεί 3.000 μόνιμους εργαζόμενους, ενώ περίπου 6.500 επιστήμονες και μηχανικούς (που αντιπροσωπεύουν 500 πανεπιστήμια και 80 διαφορετικές εθνικότητες).

Αστρολογικά: Στον χάρτη της ημέρας ξεχωρίζει η παρουσία πέντε ουρανίων σωμάτων στον Σκορπιό (Ερμής, Σελήνη, Δήμητρα, Κρόνος και Αφροδίτη) κάτι μάλλον φυσιολογικό, αν αναλογιστούμε ότι το ζώδιο έχει μια ουσιώδη ερευνητική διάσταση, πολύ περισσότερο σε θέματα πυρηνικής ενέργειας. Ο Πλούτωνας στον Λέοντα σε «κρυφό» τετράγωνο με τον Ερμή, έστειλε μια ακόμη «έγκριση» για το επεισόδιο ενός κύκλου που είχε ξεκινήσει με την είσοδο του στο ζώδιο και είχε ως μακάβρια πρωτιά την Χιροσίμα.

Βέβαια, από μια τέτοια προσπάθεια, με σαφές επιστημονικό περιεχόμενο δεν θα μπορούσε να λείπει ο Ουρανός. Μάλιστα ο πλανήτης των πειραματισμών κλέβει την παράσταση σχηματίζοντας μια σύνοδο με τον επεκτατικό Δία στον Καρκίνο, ένα τετράγωνο με τον Ποσειδώνα στον Ζυγό και ίδιο-συναστριακά ένα «κρυφό» τετράγωνο με τον Ήλιο.

Όσον αφορά την Έριδα, η οποία κρατά τα κλειδιά για τον μικρόκοσμο των στοιχειωδών σωματιδίων, είχε μια διακριτική αλλά και καταλυτική συνεισφορά στο θέμα, όντας σε αντίθεση με τον Ήλιο και τον αστρικό Ερμή στον Ζυγό.

Embraergol737

29 Σεπτεμβρίου 2006: Η Πτήση 1907

Ένα Μπόινγκ 737 στην προγραμματισμένη πτήση του, 1907 από το Manaus προς το Rio De Janeiro, συγκρούστηκε στον αέρα με ένα Embraer Legacy τζετ. Όλοι, οι 154 επιβάτες και το πλήρωμα του Μπόινγκ, σκοτώθηκαν καθώς το αεροπλάνο διαλύθηκε στον αέρα και έπεσε σε δασώδη περιοχή, ενώ οι 8 επιβάτες – επιχειρηματίες του τζετ προσγειώθηκαν ασφαλείς. Οι έρευνες έδειξαν ότι η σύγκρουση των 2 αεροπλάνων οφειλόταν τόσο στο λανθασμένο χειρισμό από τους πιλότους όσο και από «μεμονωμένα και βασικά λάθη» του Έλεγχου Εναέριας Κυκλοφορίας.


Αστρολογικά: Το να συγκρουστούν δύο αεροπλάνα στον αέρα δείχνει εξαιρετικά απίθανο και κάθε φορά που συμβαίνει είναι αστρολογικά εύλογο να αναζητήσουμε μια plus συμμετοχή του Ουρανού, ο οποίος έτσι κι αλλιώς εμπλέκεται στο θέμα.

Κατ’ αρχάς, στην περίπτωση της πτήσης 1907και όσον αφορά το ωροσκόπιο του δυστυχήματος, ξεχωρίζει η σύνοδος του Πλούτωνα με το Μεσουράνημα στον Τοξότη, μια όσο να ’ναι καταστροφική ένδειξη σε θέματα ταξιδιών. Και το «κρυφό» τετράγωνο του Πλούτωνα με τον αστρικό Άρη -ο οποίος μάλιστα κάνει μια αντίθεση με τον Ωροσκόπο-αποτυπώνει την τραγωδία που παίχτηκε πάνω από το Μάτο Γκρόσο.


flight_1907

Ωστόσο αναζητώντας τα αίτια της σύγκρουσης στον αέρα, μια πληρέστερη εικόνα προκύπτει από το ωροσκόπιο της Νέας Σελήνης-έκλειψης που προηγήθηκε στις 22/9 στο οποίο ξεχωρίζουν τα τετράγωνα των Φώτων (στις 29 20΄ της Παρθένου) με τον Πλούτωνα.

Επιπλέον, για τις γεωγραφικές συντεταγμένες του Μάτο Γκρόσο, ο τροπικός Ωροσκόπος στον Σκορπιό «πέφτει πάνω στον γενέθλιο Άρη της Βραζιλίας στον 9ο οίκο των μακρινών ταξιδιών, ενώ ο αστρικός κάνει μια ακριβέστατη σύνοδο με τον διελαύνοντα Άρη στο Ζυγό.

Ο δε Ουρανός σχηματίζει ταυτόχρονα τέσσερις «κρυφές» όψεις, δηλωτικές ενός ακραίου ενδεχόμενου: Αντιθέσεις με τον Άρη και τον Κρόνο, σύνοδο με τον Ποσειδώνα και ένα τετράγωνο με τον Δία στον Σκορπιό.

Η καταλυτική επιρροή της συγκεκριμένης έκλειψης που έγινε απέναντι από τον γενέθλιο Πλούτωνα της Βραζιλίας (στις 0 Κριού) πιστοποιείται από την θέση της διελαύνουσας Σελήνης τη στιγμή του δυστυχήματος: Ήταν στην 29η μοίρα του Τοξότη, σε ακριβές τετράγωνο δηλαδή με την μοίρα της έκλειψης.


©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved