UARS - Που θα πέσουν τα συντρίμμια του δορυφόρου;

Η NASA ανακοίνωσε πως αναμένει την είσοδο του UARS στην ατμόσφαιρα
Παπασταύρου Λίντα
UARS - Που θα πέσουν τα συντρίμμια του δορυφόρου;

από τον Γιάννη Ριζόπουλο

Ε-ε-έρχεται! Το μεγαλύτερο διαστημικό σκουπίδι της τελευταίας τριακονταετίας αναμένεται να πέσει στην Γη τις επόμενες ώρες και ήδη τα στοιχήματα για το που ακριβώς θα συμβεί αυτό, δίνουν και παίρνουν.

Η NASA ανακοίνωσε πως αναμένει την είσοδο του UARS στην ατμόσφαιρα γύρω στις 23:00 (ώρα Ελλάδας) της Παρασκευής αλλά με ένα χρονικό περιθώριο, συν-πλην 14 ώρες.

Ο συγκεκριμένος δορυφόρος εκτοξεύθηκε στις 12/9/1991 και ώρα 23:11 UT, αγκαλιά με το διαστημικό λεωφορείο Discovery, που τον απελευθέρωσε τρεις ημέρες αργότερα.

Στο ωροσκόπιο της εκτόξευσης ξεχωρίζουν η αντίθεση του αστρικού Άρη με τον Ωροσκόπο και φυσικά το τετράγωνο του Άρη με τον Ουρανό, μια όψη ενδεικτική τόσο για την φύση του εγχειρήματος, όσο και για όλα αυτά που ζούμε τα τελευταία 24ωρα, περιμένοντας να ...μην μας πέσει στο κεφάλι.


uars1

Φαίνεται πως το φλεγόμενο τέλος της αποστολής του στο διάστημα σηματοδοτείται από το τετράγωνο του προοδευμένου Ήλιου και την σύνοδο του προοδευμένου Μεσουρανήματος με τον Ουρανό αλλά εκείνο που δημιουργεί τις περισσότερες ανησυχίες είναι η γενέθλια σύνοδος Σελήνης-Πλούτωνα στον Σκορπιό.

«Γεννήθηκα για την καταστροφή» ...τραγουδάει ο UARS και όλοι ευχόμαστε αποδειχθεί αληθινός μόνον για τον ...εαυτό του!

Προσπαθώντας -εντελώς πειραματικά είναι η αλήθεια- να εκτιμήσω το που μπορεί να πέσουν τα συντρίμμια του, κατέφυγα στην βοήθεια της Αστρο-χαρτο-γραφίας.

Θεωρητικά, οι πιο ύποπτες περιοχές ίσως είναι εκείνες όπου διασταυρώνονται οι γραμμές του Άρη και του Ουρανού, μπορούμε όμως να πάρουμε και σαν κριτήριο τις γραμμές της Σελήνης και του Πλούτωνα.

Όσον αφορά τις κατοικημένες περιοχές λοιπόν, εκείνες που συγκεντρώνουν περισσότερες πιθανότητες να δουν ...πυροτεχνήματα -όπως περιέγραψε τα συντρίμμια και ο κ Μόλκζαν, αμερικανός παρατηρητής δορυφόρων- είναι η ανατολική Ασία, η Βραζιλία, ο ανατολικός Καναδάς αλλά και η κεντρική Αφρική.

Αξιοσημείωτο είναι πως μια από τις γραμμές του Άρη περνά ...καρφί πάνω από τα τα παράλια της Μικράς Ασίας, οπότε ας είμαστε σε επιφυλακή!

Από τις γραμμές του Πλούτωνα μεγαλύτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν εκείνες που περνούν από τις Δυτικές ΗΠΑ (Καλιφόρνια, Ν Μέξικο) και την κεντρική Ασία (στον ύψος Πακιστάν-Αφγανιστάν).

Το πρόβλημα είναι πως δεν υπάρχει ανάλογη αστρολογική εμπειρία, ώστε να αξιολογήσω με σχετική ασφάλεια ποιος δείκτης είναι ο καταλληλότερος, ενώ επιπλέον οι γραμμές για κάθε πλανήτη είναι τέσσερις και η Γη τόσο ..μεγάλη που κάθε υπολογισμός γίνεται εξαιρετικά περίπλοκος. Στην πραγματικότητα κι εγώ περιμένω να δω το είδος της «ανταπόκρισης» των αστρολογικών δεδομένων της Αστρο-χαρτο-γραφίας.

Κοντός ψαλμός αλληλούια...

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved