Δείτε τι συνέβη σαν σήμερα, 20/9

Το ιστορικό της ημέρας με αστρολογικό... περιτύλιγμα

Παπασταύρου Λίντα
Δείτε τι συνέβη σαν σήμερα, 20/9

από το Γ. Ριζόπουλο και τη Λίντα Παπασταύρου

Cannes

20 Σεπτεμβρίου 1946: Γίνεται το πρώτο ετήσιο Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Κανών. Το συγκεκριμένο γεγονός χρηματοδοτήθηκε από την πόλη των Κανών και από το Γαλλικό Υπουργείο Εξωτερικών και έγινε στο παλιό Καζίνο. Αν και το αρχικό πνεύμα ήταν το Γαλλικό Φεστιβάλ να ανταγωνιστεί το αντίστοιχο Ιταλικό, τελικά έγινε μία μυστική συμφωνία τα δύο φεστιβάλ να γίνονται εναλλακτικά ανά ένα χρόνο. Μετά την επιτυχία που είχε όμως, η μυστική συμφωνία διέρρευσε ξεσηκώνοντας θύελλα αντιδράσεων και σχόλια που μιλούσαν για «συνθηκολόγηση της Γαλλίας».


Αστρολογικά: Για να πετύχει ένα φεστιβάλ κινηματογράφου χρειάζεται βέβαια την υποστήριξη του κοινού αλλά και μια γενναία δόση life style. Και ως προς αυτό το θέμα οι διοργανωτές έπεσαν διάνα κι ας μην το ...ήξεραν! Το ακριβέστατο τετράγωνο του Δία στον Ζυγό με την Δήμητρα στον Αιγόκερω έδωσε «φτερά» σε μια ολοκληρωμένη πρεμιέρα που έγινε θεσμός για την γηραιά Ήπειρο αλλά και για ολόκληρο τον κόσμο, παρά τα αρχικά προβλήματα. Και επειδή κινηματογράφος δεν νοείται χωρίς τον Ποσειδώνα, ο πλανήτης που μας ταξιδεύει μέσα από την μαγεία της μεγάλης οθόνης, φρόντισε κι αυτός να κάνει ιδιαίτερα αισθητή την παρουσία του: Στην θέση του στην 5η μοίρα του Ζυγού ήρθε και «κάθισε» ο αστρικός Δίας δίνοντας το στίγμα μιας μεγάλης καλλιτεχνικής γιορτής.

SPORTS_S2_display_image

20 Σεπτεμβρίου 1973: Η Billie Jean King νικά τον Bobby Riggs στο τουρνουά τένις «Μάχη των Φύλων». Το συγκεκριμένο τουρνουά ήταν μια σειρά 3 αγώνων από επαγγελματίες αθλητές άνδρες ενάντια στις γυναίκες. Στον πρώτο αγώνα ο Bobby Riggs νίκησε την αντίπαλό του Margaret Court και άρχισε να χλευάζει όλες τις γυναίκες τενίστριες. Για να αποδείξει την ανωτερότητα του αντρικού φύλου αποδέχτηκε την πρόταση του εθνικού καναλιού ο συγκεκριμένος αγώνας να καλυφθεί τηλεοπτικά, να είναι «μονός» και ο νικητής να λάβει το ποσό των 100.000$. Στον αγώνα που έγινε στο Astrodome του Houston στο Texas η Billie Jean King (πρώην σύζυγος του Larry King) εμφανίστηκε ως Κλεοπάτρα πάνω σε θρόνο που κουβαλούσαν 4 γυμνόστηθοι άντρες παριστάνοντας τους αιγύπτιους σκλάβους. Τελικά, η King κέρδισε με 3-0 σετ τον Riggs και -πέρα από τα 100.000 $- το σεβασμό προς όλες τις γυναίκες αθλήτριες ή μη.

Αστρολογικά: Στην «μάχη των φύλων», εκτός από την Σκορπίνα -με Ωροσκόπο Αιγόκερω- Μπίλι Τζην Κινγκ και τον Ιχθύ με -Ωροσκόπο Τοξότη- Μπόμπι Ριγκς, είχαν πάρει θέση στο τερέν και οι δύο θεοί-προστάτες τους. Η Αφροδίτη στον Σκορπιό σε αντίθεση με τον Άρη στον Ταύρο!

Και θα πείτε, σιγά μην έχανε η Σκορπίνα από ένα... χαζομεταβλητό, που μάλιστα ήθελε να το παίξει και τζόβενο (ο Ριγκς ήταν 25 χρόνια μεγαλύτερος της). Σωστά, όμως αυτό ίσως να μην συνέβαινε αν ο διελαύνων Δίας στον 1ο οίκο του ωροσκοπίου της δεν της έκανε το χατίρι.

Για την ιστορία η Κινγκ είχε στο γενέθλιο χάρτη της ένα τ-τετράγωνο ανάμεσα στον Ήλιο, τον Δία και τον αστρικό Άρη, ένα σχήμα που «μέτρησε» πολύ τόσο στην αθλητική της καριέρα όσο και στην περιφανή νίκη της έναντι του «ισχυρού» φύλου.

09_02_kolka_2

20 Σεπτεμβρίου 1992: H κατάρρευση του παγετώνα Κόλκα. Η πτώση του στην ορεινή Βόρεια Οσέτια του Καυκάσου, προκάλεσε κατολίσθηση τμήματος του φαραγγιού Καμπάνσκι, θάβοντας αρκετά χωριά κάτω από χιλιάδες τόνους πάγου, λάσπης και βράχων. Συνολικά σκοτώθηκαν πάνω από 125 άνθρωποι στη Ρωσία, ανάμεσά τους ένα κινηματογραφικό πλήρωμα 27 ατόμων και ο δημοφιλής Ρώσος ηθοποιός Sergei Bodrov Jr.


Αστρολογικά: Τυπικά μια χιονοστιβάδα είναι έργο Ποσειδώνα, σε συνδυασμό όμως με τον Άρη (το επιθετικό υγρό στοιχείο, εδώ σε μορφή πάγου). Από την άλλη, η κατάρρευση ενός παγετώνα με ολέθριες μάλιστα συνέπειες «θυμίζει» άμεσα Πλούτωνα σε σχέση είτε με τον Άρη, είτε με τον Ουρανό αν πρόκειται για κάτι εντελώς ακραίο. Και η μοίρα τα έφερε έτσι ώστε σε εκείνο το τραγικό γεγονός του 2002 να πρωταγωνιστήσουν όλοι. Τα θεμέλια της καταστροφής μπήκαν στην Νέα Σελήνη του Σεπτεμβρίου, με τα δύο Φώτα να σχηματίζουν ένα ακριβέστατο τετράγωνο με τον Πλούτωνα στον Τοξότη. Παράλληλα, ο Άρης στην Παρθένο ως αστρικός έκανε μια αντίθεση με τον τροπικό Ποσειδώνα, έχοντας μάλιστα και το επιπλέον ενεργειακό μπόνους της συνόδου του με τον Δία. Τα στοιχεία της φωτιάς και του πάγου βρέθηκαν αντιμέτωπα κι όταν λίγες ημέρες αργότερα ο Άρης προχωρώντας «ακούμπησε» την μοίρα της Νέας Σελήνης, σε τετράγωνο φυσικά με τον Πλούτωνα, ο μαιτρ του κάτω κόσμου απλά τράβηξε το «χαλί»...

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved