Δείτε τι συνέβη σαν σήμερα: 19/9

Το ιστορικό της ημέρας με αστρολογικό... περιτύλιγμα

Δείτε τι συνέβη σαν σήμερα: 19/9

Από το Γιάννη Ριζόπουλο και τη Λίντα Παπασταύρου

Twiggy_3

19 Σεπτεμβρίου 1949: Γεννιέται η Lesley Hornby, η γνωστή σε όλους μας Twiggy. Μοντέλο πρωτίστως αλλά και ηθοποιός, τραγουδίστρια και παρουσιάστρια, η Αγγλίδα έμεινε στην ιστορία για τα κοντά της μαλλιά, τα μεγάλα της μάτια, τις μακριές βλεφαρίδες και τα ελάχιστα κιλά της (είχε ύψος 1,68 και ζύγιζε 41 κιλά). Το πολύ αδύνατο, σχεδόν αγορίστικο, σώμα της μας ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων και επικρίσεων και θεωρήθηκε κακή επιρροή για τις έφηβες του ‘60. Παρόλα αυτά, παρέμεινε ως ένα από τα Super Model όλων των εποχών.

Αστρολογικά: Παρθένος με τον Ωροσκόπο και την Σελήνη στον Λέοντα, σε σύνοδο με τον Άρη στον 1ο οίκο, κυριάρχησε στις πασαρέλες προβάλλοντας ένα μάλλον «αγορίστικο» μοντέλο. Συνοδοιπόρος, στην λιπόσαρκη γραμμή, ο fit-master Κρόνος στην Παρθένο, σε αντίθεση με το αστρικό Μεσουράνημα, όρισε το στυλ της, φέρνοντας χιλιάδες κοριτσόπουλα των 60s στα πρόθυρα της ...πείνας!

Ωστόσο, η Αφροδίτη της Τουΐγκι στον Σκορπιό σε τετράγωνο με τον Άρη και σε τρίγωνο με τον μαγνητικό Ουρανό, «ήξερε» πως να περνάει τον ερωτισμό στο κοινό ακόμη και χωρίς «πιασίματα».

Ο Ουρανός στον 12ο οίκο, σε σύνοδο όμως με τον αστρικό Ωροσκόπο, έβαλε επίσης το «χεράκι» του στην Twiggy-mania, αφού χωρίς αυτόν δεν νοείται ...επανάσταση!

Όσον αφορά την συνολική της παρουσία στην showbiz και το καλλιτεχνικό στερέωμα είναι ιδιαίτερα χαρακτηριστική η «κρυφή» σύνοδος στον 4ο οίκο του ωροσκοπίου της, ανάμεσα στην Δήμητρα, τον Ποσειδώνα και την αστρική Αφροδίτη στον Ζυγό.

Η γωνιακή Δήμητρα αλλά και το τρίγωνο του Δία με τον Ήλιο της συνέβαλαν στην διεθνή επιτυχία, ενώ ο Κρόνος έθεσε τις προϋποθέσεις για την διαχρονική επιρροή της -σήμερα πλέον στις ώριμες κυρίες της ηλικίας της.

Binette-typo

19 Σεπτεμβρίου 1982: Ο Scott Fahlman, καθηγητής Ηλ. Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Carnegie Mellon University προτείνει την χρησιμοποίηση σε μηνύματα μεταξύ χρηστών Η/Υ τα πρώτα ψηφιακά emoticons :-) (χαρά) και :-( (θλίψη). Τα πρώτα emoticons (σύνθετη λέξη από το αγγλικό emotion + icon) δημιουργούνται από σημεία στίξης και γράμματα και εμφανίζονται για πρώτη φορά τυπωμένα το 19ο αιώνα. Μέσα σε λίγους μήνες η χρήση των emoticons όχι μόνο εξαπλώθηκε αλλά προτάθηκαν και άλλα που περιγράφουν σχεδόν όλα τα συναισθήματα, τόσο από το Fahlman όσο και από άλλους.

Αστρολογικά: Εξετάζοντας τις όψεις της ημέρας, η αρχική εντύπωση είναι πως τα πρώτα smiley emoticons προέκυψαν από την αφαιρετική τάση του Ποσειδώνα στον Τοξότη, σε συνδυασμό (τετράγωνο) με την μορφοποιητική δύναμη του Ήλιου στην Παρθένο. Ψάχνοντας όμως λίγο πιο προσεκτικά, εύκολα διαπιστώνει κανείς πως ισότιμη συμμετοχή διεκδικεί και ο -άρτι αφιχθείς- Ουρανός στον Τοξότη, που το τετράγωνο του με τον αστρικό Ήλιο δίνει το μέτρο μιας ακόμη επαναστατικής εφαρμογής στα γραφικά των Η/Υ.

Ο εμπνευστής των emotions και πρωτοπόρος Κριός, Scot Fahlman (γεν 21/3/1948) έχει στον γενέθλιο χάρτη του τον Ουρανό στους Διδύμους και τον Δία στον Τοξότη, σημάδια αν μη τι άλλο της συμβολής του σε έναν διαφορετικό τρόπο επικοινωνίας. Εντύπωση βέβαια προκαλεί η τριπλή σύνοδος Σελήνης-Κρόνου-Πλούτωνα στον Λέοντα, ένα θέμα που επαναλήφθηκε στους ουρανούς στις 19/12/82 αλλά στον Ζυγό.

Από αυτό και μόνον μπορούμε να συμπεράνουμε με ασφάλεια πως στην ρίζα των smiley emotions εδρεύει η προσπάθεια του δημιουργού τους να βρει μια «βαλβίδα διαφυγής» για τα καταπιεσμένα συναισθήματα του.

KostasGeorgakis

19 Σεπτεμβρίου 1970: Αυτοπυρπολείται ο Κώστας Γεωργάκης, φοιτητής γεωλογίας στο Πανεπιστήμιο της Genoa. Ο Γεωργάκης καταγόταν από την Κέρκυρα. Τον Αύγουστο του 1967, λίγο μετά το Πραξικόπημα, πήγε να σπουδάσει στην Ιταλία. Το 1968 έγινε μέλος της Ένωσης Κεντρώων του Γ. Παπανδρέου και το 1970 του ΠΑΚ. Μετά από μια σειρά επιθέσεων που δέχτηκε από μέλη της χούντας που βρίσκονταν στους ιταλικούς φοιτητικούς κύκλους αλλά και τις πιέσεις και τις απειλές που δέχτηκαν οι γονείς του, ώστε να γυρίσει στην Ελλάδα και να υπηρετήσει στο στρατό αποφάσισε να κάνει γνωστή σε όλη τη Δύση την κατάσταση που βίωνε η χώρα. Τα ξημερώματα της συγκεκριμένης μέρας λούστηκε με βενζίνη και κάηκε ζωντανός στην πλατεία Matteoti, αρνούμενος την επίμονη βοήθεια των περαστικών και φωνάζοντας «Ζήτω η Ελλάδα», «Κάτω οι Φασίστες», Κάτω οι Τύραννοι» και «Το κάνω για την Ελλάδα μου».

Αστρολογικά: Γεννημένος στο μεταίχμιο Λέοντα-Παρθένου (23/9/1948) στην Κέρκυρα, ο Κώστας Γεωργάκης πήρε επάνω του την ευθύνη του «σταυρού» της Ελλάδας των Συνταγματαρχών, υποκινούμενος από την σύνοδο του Ήλιου του με τον Κρόνο και τον επαναστατικό αυθορμητισμό της Σελήνης στον Κριό. Όμως τα κλειδιά της απονενοημένης πράξης του κρατούσε ο Άρης στον Ζυγό, σε τετράγωνο με την «πατριώτισσα» Δήμητρα στον Καρκίνο. Οι δύο πλανήτες όρισαν το πλαίσιο μιας αυτοκτονίας-θυσίας με πολιτικά κίνητρα, συνεπικουρούμενοι από τον Πλούτωνα, που ως αστρικός «κλείδωσε» πάνω στο τετράγωνο τους.

Την ώρα που αυτοπυρπολήθηκε, ο διελαύνων Ωροσκόπος ήταν στην 15η μοίρα του Λέοντα, επάνω δηλαδή στον γενέθλιο Πλούτωνα του και ως αστρικός στην γενέθλια Δήμητρα. Όσο για τις ενδείξεις στις προόδους και συγκεκριμένα στο Ηλιακό τόξο, είναι κάτι περισσότερο από χαρακτηριστική η ακριβέστατη σύνοδος του προχωρημένου Ουρανού με την γενέθλια Δήμητρα, σε τετράγωνο φυσικά με τον Άρη.

georgakis_kostas
©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved