Δείτε τι συνέβη σαν σήμερα, 16/9

Το ιστορικό της ημέρας με αστρολογικό... περιτύλιγμα

Παπασταύρου Λίντα
Δείτε τι συνέβη σαν σήμερα, 16/9

από το Γ. Ριζόπουλο και τη Λίντα Παπασταύρου

She_Loves_You_

16 Σεπτεμβρίου 1963: Κυκλοφορεί στις ΗΠΑ το single «She Loves You» των Beatles.Το τραγούδι γράφτηκε από τον John Lennon και Paul McCartney και παρέμεινε στην κορυφή των αμερικανικών charts για 2 βδομάδες. Επίσης, βοήθησε στο να κρατηθεί το ρεκόρ των Beatles στις Ηνωμένες Πολιτείες με το να είναι ένα από τα πέντε τραγούδια τους που κατείχαν τις πέντε πρώτες θέσεις στα αμερικανικά charts ταυτόχρονα. To «She Loves You» κυκλοφόρησε στο Ηνωμένο Βασίλειο στις 23 Αυγούστου.

Αστρολογικά: Οι διελεύσεις του Ουρανού από τον άξονα Ιχθύων-Παρθένου, φέρνουν πάντα κάτι νέο στον καλλιτεχνικό χώρο. Εκείνη την ημέρα η Σελήνη ήταν και αυτή στην Παρθένο, σε σύνοδο μάλιστα με τον καινοτόμο Ουρανό και τον παθιασμένο Πλούτωνα ανοίγοντας ένα ακόμη κεφάλαιο της Beatlemania των 60s.

Όσο για τον Ποσειδώνα, που δεν θα μπορούσε ποτέ να λείπει από ένα τέτοιο πάρτι, η παρουσία του, ως αστρικού, πάνω στην τροπική αντίθεση της Δήμητρας με τον Δία προοιώνιζε μια καλλιτεχνική επιτυχία πρώτου μεγέθους.

blackwed

16 Σεπτεμβρίου 1992: Η συγκεκριμένη μέρα είναι γνωστή στους οικονομικούς και πολιτικούς κύκλους ως «Μαύρη Τετάρτη». Η Βρετανική κυβέρνηση μετά από πολλές πιέσεις αναγκάστηκε να αποσύρει τη Λίρα από το Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Συναλλαγματικών Αξιών και να υποτιμήσει το νόμισμά της. Εκμεταλλευόμενος την απροθυμία της κυβέρνησης είτε να αυξήσει τα επιτόκια όπως έκαναν κι άλλες ευρωπαϊκές χώρες είτε να διατηρήσει την ισοτιμία του νομίσματος, ο George Soros, χρηματιστής, επιχειρηματίας και πρόεδρος της Soros Fund Management κατάφερε να κερδίσει 1 δις $ και έμεινε στην ιστορία ως «ο άνθρωπος που λήστεψε την Βρετανική Τράπεζα».

Αστρολογικά: Συν Αθηνά και χείρα κίνει... Εκείνη την «Μαύρη Τετάρτη» ο Δίας σε σύνοδο με τον Ήλιο, τον Ερμή και την αστρική Αφροδίτη, υποδείκνυε έναν ισχυρό νικητή που θα τα έπαιρνε όλα. Και ο «τυχερός» Τζώρτζ Σόρος με τον Πλούτωνα να τριγωνίζει την γενέθλια θέση του στον Καρκίνο, εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο τις χαοτικές προοπτικές των τετραγώνων του αστρικού Ουρανού και του αστρικού Ποσειδώνα προς το στέλιουμ στην Παρθένο.

Όσο για το θύμα, την στερλίνα, πλήρωσε την διέλευση του Πλούτωνα από τον 2ο οίκο (νόμισμα) του ωροσκοπίου της Μ Βρετανίας

SabraShatila

16 Σεπτεμβρίου 1982: Ξεκίνησε η σφαγή στους Παλαιστινιακούς καταυλισμούς προσφύγων, στη Sabra και Shatila στη Βηρυτό του Λιβάνου. Πληροφορούμενοι από τις Ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες ότι ανάμεσα στους πρόσφυγες βρίσκονται μέλη της PLO, υπεύθυνα για τη δολοφονία του Προέδρου τους, Bachir Gemayel γύρω στις 6:00 το απόγευμα εισέβαλλαν στους καταυλισμούς Φαλαγγίτες οι οποίοι σκότωσαν 328 Παλαιστίνιους και Λιβανέζους, ανάμεσά τους αρκετές γυναίκες και παιδιά. Η διεθνής επιτροπή που συστάθηκε αργότερα για την διερεύνηση των αιτιών της σφαγής κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι Ισραηλινές αρχές ήταν οι άμεσα ή έμμεσα υπεύθυνες των γεγονότων και ο -τότε Υπουργός Αμύνης- Ariel Sharon, ότι όχι μόνο δεν εμπόδισε αλλά βοήθησε τους Φαλαγγίτες, κάτι που επιβεβαίωσε αργότερα και η Ισραηλινή επιτροπή Kahan , η οποία αποφάσισε την εκδίωξή του από τη θέση που κατείχε και του απαγόρευσε να αναλάβει οποιοδήποτε δημόσιο αξίωμα.

Αστρολογικά: Στους ουρανούς είχε στηθεί ήδη από το καλοκαίρι ένα μακάβριο σκηνικό και το θέμα πλέον ήταν ποιός και που θα αναλάμβανε να υλοποιήσει το φρικαλέο σενάριο.

Ειδικά η Ηλιακή έκλειψη της 20ης Ιουλίου στον Καρκίνο, ένα ζώδιο που συνδέεται άμεσα με εθνικά θέματα αλλά και την προσφυγιά, τα είχε ...όλα! Άρη και Πλούτωνα σε σύνοδο στο τέλος του Ζυγού -κοντά και ο Δίας στον Σκορπιό- σε τετράγωνα με τα Φώτα.

Για τις γεωγραφικές συντεταγμένες του Λιβάνου, ο Ωροσκόπος της συγκεκριμένης έκλειψης ήταν στους Ιχθύες και όταν ήρθε το πλήρωμα του χρόνου (η διελαύνουσα Σελήνη απέναντι στην Παρθένο αλλά και ο διελαύνων Άρης επίσης απέναντι από τον γενέθλιο Ουρανό του Λιβάνου) ξεκίνησε και η τραγωδία, που δυστυχώς είχε και επιπλέον «μπόνους».

Η σύμπραξη του Άρη και του Ουρανού, με την Δήμητρα και τον Δία, μπορεί σε ένα προσωπικό ωροσκόπιο να έχει πολλές δημιουργικές εφαρμογές αλλά σε μια πρωτόγονη κλίμακα και μάλιστα σε συλλογικό επίπεδο, τα «θηρία» ξυπνούν και στα πλαίσια μιας αντιπαράθεσης ο κίνδυνος ενός μακελειού γίνεται κάτι παραπάνω από πιθανός.

Στο τριήμερο της μεγάλης σφαγής των Παλαιστινίων προσφύγων, ο Άρης στον Σκορπιό σε σύνοδο με τον Ουρανό στον Τοξότη έβαλε την ακραία αγριότητα, η Δήμητρα ανάμεσα τους έδωσε μια πιο συλλογική διάσταση στο υποκινούμενο από τον Αριέλ Σαρόν έγκλημα, και ο Δίας επίσης στον Σκορπιό, σε σύνοδο και με τους τρεις στην αστρική τους εκδοχή, έδωσε τις απίστευτες διαστάσεις της τραγωδίας.


sabra_shatila

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved