Δείτε τι συνέβη σαν σήμερα, 15/9

Το ιστορικό της ημέρας με αστρολογικό... περιτύλιγμα

Παπασταύρου Λίντα
Δείτε τι συνέβη σαν σήμερα, 15/9

από το Γ. Ριζόπουλο και τη Λίντα Παπασταύρου

tank

15 Σεπτεμβρίου 1916: Κατά τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο οι Βρετανοί εξαπολύουν μια μεγάλη επίθεση κατά των Γερμανών στη μάχη του Somme χρησιμοποιώντας για πρώτη φορά στην ιστορία των μαχών 40 τανκς. Η κατασκευή του πρώτου τανκ όπως το αντιλαμβανόμαστε σήμερα ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 1916. Το τελικό πρωτότυπο είχε το παρατσούκλι «Μητέρα». Τα μοντέλα παραγωγής του ήταν το «αρσενικό» (που φέρει πολεμικά πυροβόλα και πολυβόλα) και το «θηλυκό» (που φέρει μόνο τα πολυβόλα). Το πρώτο μοντέλο τανκ που χρησιμοποιήθηκε ήταν το D1, ένα Βρετανικό Mark I αρσενικό, κατά τη διάρκεια της μάχης του Flers-Courcelette (στο πλαίσιο της ευρύτερης επίθεσης Somme).

Αστρολογικά: Η ακριβέστατη αντίθεση του Άρη στον Σκορπιό με τον Δία στον Ταύρο μεταφέρει αυτούσια την εικόνα ενός όπλου-πανοπλίας που αποτελεί μέχρι σήμερα ένα από τα κλειδιά της έκβασης των μαχών. Η ζωδιακή θέση του Άρη, η «διευκόλυνση» που παρέχει ο Πλούτωνας από τον Καρκίνο αλλά και η δραστική συνεισφορά του Ποσειδώνα (σε τετράγωνο με τον Άρη) δίνουν και το στίγμα μιας φονικής, όσο και «πονηρής» μηχανής που δανείστηκε στοιχεία από την ίδια την Φύση.

Όντας ταυτόχρονα ένας «αρσενικός» και ένας «θηλυκός» κυνηγός, το τανκ συνδυάζει την καταδίωξη του εχθρού με την εναλλακτική δυνατότητα μιας υπομονετικής παγίδευσης του, όπως ακριβώς κάνουν οι κυνηγοί που στήνουν καρτέρι στα θηράματα τους.

Πάντως, στην κατεύθυνση των Πλουτώνιων χαρακτηριστικών -άμεσων ή έμμεσων- το μόνιμο μειονέκτημα των «μαυροσκούφηδων» είναι ο αποκλεισμός τους σε ένα κλειστοφοβικό περιβάλλον και η ενδεχόμενη παγίδευση τους στον «λάκκο» που ανοίγουν για τους άλλους.

LehmanBrothers

15 Σεπτεμβρίου 2008: Η Lehman Brothers Holdings Inc. μπαίνει στο άρθρο 11 περί πτωχεύσεων (το αντίστοιχο ελληνικό αρ. 99) αποτελώντας τη μεγαλύτερη πτώχευση που έχει καταγραφεί στα αμερικάνικα χρονικά. Το 1844 ο 23χρονος τότε Henry, μετανάστης από τη Βαυαρία, εγκαθίσταται στο Montgomery της Alabama κι ανοίγει ένα μαγαζί με υφάσματα και έτοιμα ενδύματα. Αργότερα φτάνουν στις Ην. Πολιτείες τα άλλα δύο αδέρφια του, ο Emanuel και ο Mayer και όλοι μαζί ιδρύουν το 1850 την γνωστή Lehman Brothers. Κατά τη διάρκεια του 1850, το βαμβάκι ήταν μια από τις πιο σημαντικές καλλιέργειες στις Ηνωμένες Πολιτείες. Αξιοποιώντας την υψηλή τιμή αγοράς βαμβακιού, οι τρεις αδελφοί άρχισαν να δέχονται ακατέργαστο βαμβάκι από τους πελάτες ως πληρωμή για εμπορεύματα. Έτσι, ξεκίνησαν μια δεύτερη επιχείρηση με αποκλειστική δραστηριότητα στον συγκεκριμένο τομέα. Μέσα σε λίγα χρόνια η επιχείρηση είχε μεγαλώσει αρκετά και, μετά το θάνατο του Henry από κίτρινο πυρετό, μεταφέρθηκε στη Ν. Υόρκη. Η Lehman Brothers έγινε η τέταρτη μεγαλύτερη τράπεζα επενδύσεων στις ΗΠΑ (οι άλλες τρεις είναι οι: Goldman Sachs, Morgan Stanley και Merrill Lynch).

Αστρολογικά: Τα αίτια της κρίσης χρονολογούνται μερικά χρόνια πιο πίσω και συγκεκριμένα το 2000, όταν ο Δίας με τον Κρόνο συναντήθηκαν στον Ταύρο -ένα ζώδιο που συνδέεται ευθέως με την Οικονομία- σε τετράγωνο με τον Ουρανό στον Υδροχόο. Τότε άνοιξε ένας νέος κύκλος οικονομικών «ταλαντώσεων» που θα ολοκληρωθεί το 2020. Και δεν δείχνει διόλου τυχαίο πως την αποφράδα 15η Σεπτεμβρίου ο αστρικός Κρόνος στον Λέοντα ήταν σε μια εξαιρετικά «επίκαιρη» θέση, απέναντι δηλαδή από την τροπική θέση του Ουρανού το 2000.

Ο κύβος για την χρεωκοπία της Lehman Brothers ρίχτηκε λίγες ημέρες -ίσως και μήνες- πιο πριν όταν στην Σεληνιακή έκλειψη του Αυγούστου αλλά και στην Ηλιακή του Φεβρουαρίου, ο Ποσειδώνας στον Υδροχόο βρέθηκε ακριβώς πάνω στον άξονα των Φώτων.

Παραπλάνηση, δόλια ή ατυχής έμπνευση, αυτή η χρεωκοπία άνοιξε τον ασκό του Αιόλου για την διεθνή κρίση που ακολούθησε και ταλανίζει μέχρι σήμερα τις ΗΠΑ και την Ευρώπη.

Επιπλέον «κλειδί» στην όλη υπόθεση ήταν και ο Ουρανός, κάτι που πιστοποιείται στον χάρτη της ημέρας, από την αντίθεση του με τον Ήλιο και τον αστρικό Άρη: Πραγματικός κεραυνός εν αιθρία!

Harry_Wales

15 Σεπτεμβρίου 1984: Γεννήθηκε ο Πρίγκιπας Henry της Ουαλίας, γνωστός ως Πρίγκιπας Harry, ο δεύτερος γιος του Κάρολου και της Νταϊάνα, το τέταρτο εγγόνι της Βασίλισσας Ελισάβετ και ο τρίτος στη σειρά για τη διαδοχή του θρόνου. Ο Πρίγκιπας Χάρι περνά το μεγαλύτερο μέρος του ελεύθερου χρόνου του σε αθλητικές δραστηριότητες όπως πόλο, σκι και motocross. Όταν ήταν μικρότερος απέκτησε τη φήμη του επαναστάτη και όλος ο Τύπος τον ανέφερε με το χαρακτηρισμό «άγριο παιδί». Σε ηλικία 17 ετών πιάστηκε να καπνίζει κάνναβη και σε πολλά πάρτι και νυχτερινά κέντρα διασκέδασης να καταναλώνει αλκοόλ μαζί με άλλους ανηλίκους φίλους του. Επίσης, στα πλαίσια μιας εκδήλωσης στο Highgrove House με τίτλο «Colonial and Native» φωτογραφήθηκε φορώντας μια στολή Ναζί από τα στρατεύματα της Αφρικής με περιβραχιόνιο τη σβάστικα. Αργότερα έκανε μια δημόσια δήλωση ζητώντας συγνώμη για τη συμπεριφορά του.

Αστρολογικά: Ο δευτερότοκος γιος της Νταϊάνας και του Καρόλου, παρότι εξαιρετικά «γήινος» (Παρθένος με Ωροσκόπο στον Αιγόκερω και Σελήνη στον Ταύρο!) δεν είναι και από τα πιο ...ισορροπημένα παιδιά και δείχνει να ξεφεύγει αρκετά από τις νόρμες ενός «γαλαζοαίματου». Και δεν είναι μόνον τα τετράγωνα του Ερμή με τον Ουρανό και του Ήλιου με τον Άρη, που τον σπρώχνουν σε ...απεγνωσμένες πράξεις διαφοροποίησης. Ο Νότιος Δεσμός της Σελήνης στον Σκορπιό αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο να έχουμε να κάνουμε με μια περίπτωση ατόμου που έχει προδιάθεση σε παραβατική, ακόμη και εγκληματική συμπεριφορά.

Όσον αφορά το μέλλον του και την σχέση του με τον θρόνο, όλα δείχνουν πως ο Χάρι είναι ...αλλού! Ο 11ος οίκος (πολιτική, ιδεολογία, συλλογική δράση) του ωροσκοπίου του έχει πολλά ακραία χαρακτηριστικά, τα οποία μάλιστα φαίνεται ότι συνδέονται με τις κεντρικές του επιλογές και την εν γένει πορεία του. Η σύνοδος του αστρικού Ουρανού με το τροπικό Μεσουράνημα καθιστά την ιδεολογία και τις πρακτικές του «κόκκινο πανί», ενώ η σύνοδος του Άρη με τον αστρικό Ωροσκόπο βάζει μια επιπλέον νότα στις αιρετικές και εν πολλοίς αυθαίρετες αντιλήψεις του.

Με τέτοιο χάρτη θα ήταν πανευτυχής, αν ζούσε στην εποχή όπου οι επαναστατημένοι «δεύτεροι» άρπαζαν το θρόνο από τους νόμιμους δικαιούχους. Και δεν θέλει και πολύ να τον δούμε αρχηγό κάποιας ...συμμορίας ή κρυφής οργάνωσης (ο αστρικός Δίας του 12ου σε σύνοδο με τον Ουρανό) αλλά σαφώς πιο κρίσιμη είναι η ενδεχόμενη ενασχόληση του με τα κοινά.

Όντας φιλόδοξος αλλά τρίτος στη σειρά ως υποψήφιος διάδοχος -άρα και πολύ μακριά από το να ανέβει στον θρόνο- δείχνει πρόθυμος να κηρύξει τον ...ανένδοτο κατά του Μπάκιγχαμ, όταν του δοθεί η ευκαιρία, έχοντας -υποθέτω- ως σλόγκαν το «Τα όμορφα παλάτια, όμορφα καίγονται»!

Ιδιαίτερα χαρακτηριστική στον γενέθλιο χάρτη του είναι η σύνοδος της Σελήνης με την Δήμητρα στον 4ο οίκο και τον Ταύρο, μια φαινομενικά «άκακη» όψη, που όμως στην αστρική της εκδοχή σχηματίζει αντίθεση με τον τροπικό Πλούτωνα στον 9ο οίκο. Η κατά γράμμα ερμηνεία παραπέμπει σε μια πιθανή απώλεια της μητέρας στο εξωτερικό, κάτι που δυστυχώς επιβεβαιώθηκε.

prince_harry
©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved