Δείτε τι συνέβη σαν σήμερα, 14/9

Το ιστορικό της ημέρας με αστρολογικό... περιτύλιγμα

Παπασταύρου Λίντα
Δείτε τι συνέβη σαν σήμερα, 14/9

από το Γ. Ριζόπουλο και τη Λίντα Παπασταύρου

Luna_2

14 Σεπτεμβρίου 1959: Γίνεται η προσελήνωση του Luna 2. Το Luna 2 (Ε-1Α) ήταν η δεύτερη διαστημική συσκευή του Προγράμματος Luna της Σοβιετικής Ένωσης που μετά από 33,5 ώρες από την εκτόξευσή της που προσέγγισε με επιτυχία την επιφάνεια της Σελήνης ανατολικά της Mare Serenitatis (Θάλασσα της Γαλήνης), κοντά στους κρατήρες Αριστείδη, Αρχιμήδη και Αυτόλυκο. Το Luna 2 είχε σφαιρικό σχήμα με προσαρμοσμένη κεραία, μάζα 390,2 κιλών ενώ ήταν εξοπλισμένο με διάφορα επιστημονικά όργανα.

Αστρολογικά: Από την στιγμή που οι μεγάλες σύνοδοι του Ποσειδώνα με τον Πλούτωνα άρχισαν να συμβαίνουν στους Διδύμους, η επικοινωνία και τα ταξίδια πέρασαν σε άλλη διάσταση. Οι αδελφοί Ράιτ το απέδειξαν με την πρώτη αεροπορική πτήση στις αρχές του περασμένου αιώνα. Το 1942 ακολούθησε η σύνοδος του Κρόνου και του Ουρανού πάλι στους Διδύμους, ένας μικρότερος κύκλος μέσα στον μεγάλο, που έφερε τον άνθρωπο ακόμη πιο κοντά στα «άπιαστα» όνειρα του. Και τελικά ήταν ο Ουρανός στο Λέοντα που το 1957 άνοιξε την Διαστημική εποχή, με την εκτόξευση του πρώτου «Σπούτνικ».

Όταν το Luna 2 δημιούργησε τον δικό του κρατήρα στο φεγγάρι, το ρολόι στην Μόσχα έδειχνε 2:24 πμ και στο Κρεμλίνο πανηγύριζαν για μια ακόμη νίκη έναντι των ΗΠΑ στην κούρσα του Διαστήματος.

Για την Ρωσία, ένα γεγονός συνδυασμένο με την παρουσία του Ουρανού στον Λέοντα και τον 1ο οίκο σηματοδοτούσε μια ιστορική πρωτιά, ενώ η θέση της ...διαμαρτυρόμενης για τον βομβαρδισμό Σελήνης στον Υδροχόο, απέναντι από τον Ωροσκόπο, σφράγισε ένα πρωτοποριακό εγχείρημα, που μερικά χρόνια πριν υπήρχε μόνον σαν επιστημονική φαντασία.

OPEC

14 Σεπτεμβρίου 1960: Ιδρύεται ο OPEC ένας διακυβερνητικός οργανισμός που είχε ως στόχο να ενοποιήσει αλλά και να συντονίσει την πολιτική των χωρών που παράγουν και εξάγουν πετρέλαιο. Τα ιδρυτικά μέλη αρχικά ήταν η Βενεζουέλα, το Ιράν το Ιράκ, το Κουβέιτ και η Σ. Αραβία και αργότερα προστέθηκαν η Αλγερία, η Αγκόλα, το Εκουαδόρ, η Λιβύη, η Νιγηρία, το Κατάρ, τα Ην. Αρ. Εμιράτα. Η έδρα του OPEC βρίσκεται από το 1965 στη Βιέννη.

Αστρολογικά: Η ίδρυση ενός οργανισμού με αντικείμενο τα πετρέλαια, κάτω από το πρίσμα της παρουσίας του Ποσειδώνα στον Σκορπιό, θυμίζει έντονα ένα «στημένο» παιχνίδι, αφού το ζώδιο συνδέεται άμεσα με την Οικονομία και τις πλουτοπαραγωγικές πηγές, ενώ ο πλανήτης με τα κάθε είδους «κολπάκια». Και με την αντίθεση Άρη-Δία στον άξονα Διδύμων-Τοξότη, τα κερδοσκοπικά παιχνίδια γίνονται κάτι περισσότερο από προφανή.

Παράλληλα, η θέση του Πλούτωνα στην Παρθένο σε «κρυφό» τ-τετράγωνο με τον Άρη και τον Δία αλλά και η «αυστηρή» αντίθεση του Κρόνου με την Σελήνη στον Καρκίνο, συγκροτούν μια «στυγνή» ενεργειακή δικτατορία υποδηλώνοντας το αυτονόητο, πως δηλαδή πάνω από τον άνθρωπο υπάρχουν τα συμφέροντα...

Grace_kelly

14 Σεπτεμβρίου 1982: Πεθαίνει η Grace Kelly. Στις 13 Σεπτεμβρίου 1982 ενώ οδηγούσε από την εξοχική της κατοικία στη γαλλική πλευρά των συνόρων, η πριγκίπισσα Grace υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο με αποτέλεσμα να ξεφύγει από τον ελικοειδή δρόμο και να ρίξει το αυτοκίνητό της σε γκρεμό. Μαζί της βρισκόταν η κόρη της, Stéphanie. Η Grace τράβηχτηκε ζωντανή από τα συντρίμμια, αλλά είχε υποστεί σοβαρούς τραυματισμούς και ήταν αναίσθητη. Πέθανε την επόμενη ημέρα στο νοσοκομείο του Μονακό (μετονομάστηκε Centre Hospitalier Princesse Grace-το 1985), ενώ ποτέ δεν ανέκτησε τις αισθήσεις της. Η Kelly τότε ήταν 52 ετών. Αρχικά είχε αναφερθεί ότι η Πριγκίπισσα Stéphanie είχε υποστεί μόνο μώλωπες, αν και αργότερα αποκαλύφθηκε ότι ένα σοβαρό κάταγμα του τραχήλου της μήτρας. Η Grace τότε ήταν υπέρβαρη και η νεκροψία αποκάλυψε ότι έπασχε από αρτηριοσκλήρωση και είχε υψηλή χοληστερίνη γεγονός που κατά τον ιατροδικαστή αποτέλεσε την αιτία για το εγκεφαλικό επεισόδιο που υπέστη.

Αστρολογικά: Η «μαγική» Γκρέης Σκορπιός με Σελήνη στους Ιχθύες ήταν το ...αντίστροφο της Λιζ Τέηλορ και είχε επίσης όλα τα προσόντα μιας σταρ. Ο Ποσειδώνας στον 10ο οίκο έκανε σύνοδο ως αστρικός με το Μεσουράνημα στο Λέοντα, επισφραγίζοντας τόσο την καλλιτεχνική όσο και την πριγκιπική της ιδιότητα, ενώ η σύνοδος της Δήμητρας με τον Δία στους Διδύμους της έδωσε το πολύ-διαβατήριο για τις καρδιές των εκατομμυρίων θαυμαστών της. Μάλιστα, οι δύο πλανήτες ως αστρικοί σχηματίζουν δύο αντιθέσεις με τον Ήλιο στον 1ο οίκο, πολλαπλασιάζοντας την ισχύ τους.

Ο τραγικός θάνατος της είχε σαν πρωταγωνιστή τον προοδευμένο Ωροσκόπο ακριβώς πάνω στον γενέθλιο Κρόνο αλλά ουσιαστικά ήταν αποτέλεσμα πολλών συγκυριών και κυρίως του αρκετά ταλαιπωρημένου Άρη που στο secondary είχε μια ακριβή σύνοδο με τον Κρόνο (από τις βασικές αιτίες ενός ατυχήματος), ενώ στο Ηλιακό τόξο είχε μια επίσης ακριβή αντίθεση με τον Πλούτωνα.


kelly_grace

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved