Πράγματα που δε γνωρίζεις για το Θερινό Ηλιοστάσιο

Τι είναι, πώς συνδέεται με την αρχαιότητα και τι συμβολίζει;

Πράγματα που δε γνωρίζεις για το Θερινό Ηλιοστάσιο

Το καλοκαίρι ξεκινά επισήμως στις 21/06, όταν ο Ήλιος περνάει στον Καρκίνο. Φέτος, το Θερινό Ηλιοστάσιο θα είναι στις 13:07 ώρα Ελλάδας.

-Ο άξονας περιστροφής της Γης γύρω από τον εαυτό της δεν είναι κάθετος στο επίπεδο της περιφοράς της γύρω από τον Ήλιο αλλά σχηματίζει μια γωνία περίπου 23° 26΄ μοιρών. Όταν το βόρειο ημισφαίριο «γέρνει» προς τον Ήλιο, με το μέγιστο γύρω στις 21 Ιουνίου έχουμε το Θερινό Ηλιοστάσιο!

- Ο Ήλιος εμφανίζεται να περνά ακριβώς από το ζενίθ το μεσημέρι σε τόπους που βρίσκονται σε γεωγραφικό Βόρειο πλάτος 23° 26΄ (πάνω στον Τροπικό του Καρκίνου).

-Στο Θερινό ηλιοστάσιο έχουμε τη μεγαλύτερη σε διάρκεια ημέρα στο Βόρειο Ημισφαίριο και την μικρότερη στο Νότιο.

-Την ίδια χρονική στιγμή στο Νότιο ημισφαίριο είναι η επίσημη έναρξη του χειμώνα.

Summer Solstice 1

-Οι παραδόσεις ανέφεραν ότι οι Θεοί με το Θερινό ηλιοστάσιο έστελναν τα μηνύματά στους ανθρώπους, γι' αυτό συνδέεται με το πνευματικό Φως.

-Επίσης, επειδή η δύναμη του Θεού που διαπερνά με την ενέργειά της την Φύση, όλες οι τελετές στους παλαιούς πολιτισμούς για το καλωσόρισμά του γίνονταν στην ύπαιθρο. Στις βορειότερες χώρες, όπου οι μεταβολές της πορείας του ήλιου είναι ευκολότερα αντιληπτές από ό,τι στην Ελλάδα, οι σχετικές τελετές γίνονταν την αυγή ήδη του πολιτισμού. Το αρχαιότερο ίσως σχετικό μνημείο είναι το Στόουνχεντζ.

-Στις 24 Ιουνίου γιορτάζουμε την εορτή του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου του Βαφτιστή (Αϊ-Γιάννη του Φανιστή). Ο Άγιος Ιωάννης θεωρείται ο αγγελιοφόρος του φωτός γιατί κατά την βάφτιση του Ιησού κατέβηκε το Άγιο Πνεύμα υπό μορφής περιστεράς.

-Στην αρχαία Ελλάδα είχαν σαν αφετηρία την πρώτη Νέα Σελήνη μετά το Θερινό Ηλιοστάσιο. Στην διάρκεια αυτής της περιόδου χώρα οι Ολυμπιακοί αγώνες, ανά τέσσερα χρόνια.

Τα μηνύματα του Θερινού ηλιοστασίου για κάθε ζώδιο είναι ξεχωριστά. Κρατάνε μέχρι την φθινοπωρινή ισημερία. Γι' αυτό βάλτε τα μέσα στην καρδιά σας και φυλάξτε τα σαν ένα πολύτιμο μυστικό. Θα δείτε ότι θα έχετε θετικές εξελίξεις, αρκεί να εμπιστεύεστε τα συμπαντικά μηνύματα.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved