Θερμός ή ψυχρός πόλεμος;

Το εξάγωνο Ποσειδώνα - Πλούτωνα

Θερμός ή ψυχρός πόλεμος;

Η κλιμάκωση της αντιπαράθεσης στην Συρία έχει βέβαια δημιουργήσει μια παγκόσμια ανησυχία, αφού σύμφωνα με τους αναλυτές, το ενδεχόμενο ενός πολέμου μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας δείχνει πλέον πιθανό. Κι αν βέβαια συμβεί κάτι τέτοιο, τότε… αντίο ζωή!

Αστρολογικά ωστόσο δεν προκύπτει από πουθενά μια παγκόσμια σύρραξη, όπως επανειλημμένα έχω τονίσει σε σχετικά άρθρα. Αντίθετα, το ενδεχόμενο ενός νέου ψυχρού πολέμου είναι η πιο ρεαλιστική προοπτική. «Υπεύθυνοι» για αυτό είναι ο Ποσειδώνας και ο Πλούτωνας, που αρχίζουν να σχηματίζουν μια όψη εξαγώνου, επαναλαμβάνοντας εν μέρει την μεταπολεμική Ιστορία του 20ου αιώνα.

Ο τότε ψυχρός πόλεμος ξεκίνησε στα τέλη της δεκαετίας του 40 και έληξε στις αρχές της δεκαετίας του 90, όσο δηλαδή κράτησε και το εξάγωνο διαρκείας μεταξύ των δύο πλανητών. Ανάλογες είναι και οι αστρολογικές συνθήκες στα χρόνια που ακολουθούν, με το εν λόγω εξάγωνο πάντως να έχει σαφώς μικρότερη διάρκεια (η «θητεία» του λήγει το 2040 περίπου).

Κατασκευή πυρηνικού σταθμού στο Ακούγιου - Τι λένε τα άστρα;

Κι όσο κι αν οι εξελίξεις στον κόσμο που ζούμε δεν είναι αρεστές, η ασπίδα προστασίας απέναντι στο ενδεχόμενο ενός Γ΄ Παγκόσμιου, δεν παύει να είναι ένα καλό νέο (μετά το 2100 –ζωή να ‘χουμε– είναι όντως υπαρκτός ένας τέτοιος κίνδυνος).

Η δράση του συγκεκριμένου εξαγώνου βέβαια δεν έχει να κάνει μόνον με γεωπολιτικά ζητήματα, κατασκόπους και σφαίρες επιρροής αλλά και κοινωνικά, καλλιτεχνικά ή επιστημονικά δρώμενα, στην κατεύθυνση μιας νέας απελευθέρωσης της έκφρασης και της ενίσχυσης του ρόλου των συστημάτων πληροφορικής, αφού αυτό «επιτάσσει» η «μητρική» σύνοδος των δύο πλανητών στους Διδύμους, στα τέλη του 19ου αιώνα. Μάλιστα, με δεδομένη την επανάληψή της στο ίδιο ζώδιο 3-4 φορές ακόμη (γίνεται κάθε 500 χρόνια περίπου), η σφαίρα επιρροής του ζωδίου των Διδύμων και των όσων ευαγγελίζεται, απλώνεται μέχρι και την τρίτη χιλιετία μ.Χ.

Ο «Άρης του πολέμου» πάνω από την Ανατολική Μεσόγειο - Τι μέλλει γενέσθαι;

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved