Πότε θα αρθεί η μονιμότητα στο Δημόσιο;

Η μονιμότητα στο Δημόσιο κατοχυρώθηκε με την ψήφιση του Συντάγματος
Παπασταύρου Λίντα
Πότε θα αρθεί η μονιμότητα στο Δημόσιο;

από τον Γιάννη Ριζόπουλο

Μωραίνει Κύριος ον βούλεται απωλέσαι...

Φιρί-φιρί το πάνε οι κυβερνητικοί για ένα νέο γύρο αποδοκιμασιών, προσπαθώντας να μας πείσουν ότι για όλα τα δεινά αυτού του τόπου φταίνε οι δημόσιοι υπάλληλοι. Πρώτα ο έχων το ...ακαταλόγιστο Θ. Πάγκαλος και τώρα ο «σοβαρός» κ Λοβέρδος που μίλησε για το «ένα εκατομμύριο δημοσίων υπαλλήλων που ταλαιπωρούν δέκα εκατομμύρια πολίτες, με την βεβαιότητα πως ο δημόσιος τομέας είναι ισόβιος».

Για τον ίδιο και τους ομόλογους του βέβαια που μας ταλαιπωρούν για δεκαετίες θεωρώντας πως οι καρέκλες τους πρέπει να είναι ισόβιες δεν είπε κουβέντα!

Όλοι λίγο πολύ γνωρίζουμε την παθογένεια της δημόσιας διοίκησης αλλά και τους λόγους που οδήγησαν στην μονιμοποίηση των δημοσίων υπαλλήλων από τον Ελευθέριο Βενιζέλο το 1911. Κάθε κυβέρνηση διόριζε τους δικούς της και με δεδομένες τις συνεχείς εκλογές το κράτος τελούσε υπό το καθεστώς μιας μόνιμης ...επανίδρυσης.

Η μονιμότητα στο Δημόσιο κατοχυρώθηκε με την ψήφιση του Συντάγματος στις 5/6/1911 (με το νέο ημερολόγιο), με το σχετικό ΦΕΚ να εκδίδεται στις 14/6.

monimotita_dhmosiou

Τότε, η παρουσία του Ουρανού στον Αιγόκερω, στον 9ο οίκο του ωροσκοπίου της Ελλάδας αλλά και του Κρόνου στον Ταύρο, στον άξονα 6ου-12ου οίκου συνέβαλαν ουσιαστικά σε μια συνταγματική αναθεώρηση που έβαλε όρια στις ρουσφετολογικές πρακτικές και συνάμα τα θεμέλια για ένα συνεχές κράτος. Ο Δίας στον Σκορπιό και στον 6ο οίκο έδωσε κι αυτός μια νότα προόδου στην ταλαιπωρημένη Δημόσια Διοίκηση.

Όσον αφορά τις όψεις, η τότε αντίθεση του Κρόνου με την γενέθλια Δήμητρα της Ελλάδας στην 12η μοίρα του Σκορπιού, όρισε τις συνισταμένες της σταθεροποίησης και συνάμα τον ευαίσθητο άξονα πάνω στον οποίο υφαίνονται όλα τα σενάρια για την Δημόσια Διοίκηση.

Η «πολιτευόμενη» Δήμητρα όντας στον 6ο οίκο φαίνεται να είναι το κλειδί των εξελίξεων και το σημαντικό στην παρούσα φάση είναι πως στον προοδευτικό χάρτη της Ελλάδας δεν δέχεται κάποια «περίεργη» όψη.

Από αυτήν την άποψη ένα μεγάλο «μπαμ», η ανατροπή δηλαδή όλων των δεδομένων είναι πιθανότερο να συμβεί κατά την περίοδο που ο Ουρανός θα βρεθεί στον Ταύρο -κάνοντας σύνοδο με τον Κρόνο του 1911 και αντίθεση με την γενέθλια Δήμητρα της Ελλάδας-και πιο συγκεκριμένα τις χρονιές 2022-23, όταν και ο Πλούτωνας θα απεργάζεται ένα νέο νομικό πλαίσιο, όντας πάνω στον Ουρανό του 1911.

Σύμφωνα πάλι με τις αστρικές θέσεις των πλανητών, οι βάσεις μιας ριζικής αλλαγής θα μπορούσαν να μπουν και νωρίτερα, αφού στον χάρτη της Ελλάδας η αστρική Δήμητρα βρίσκεται στην 20η μοίρα του Ζυγού και οι προσεχείς προσβολές της από τον Ουρανό και τον Πλούτωνα τα επόμενα χρόνια αφήνουν σίγουρα ένα «άρωμα» αναδιάταξης.

Επίσης τα όσα συζητούνται και σχεδιάζονται στις μέρες μας περί «εφεδρειών» φαίνεται πως είναι το αποτέλεσμα των πιέσεων που δέχεται ο Ήλιος της συνταγματικής αναθεώρησης του 1911. Οι εκλείψεις του καλοκαιριού στον άξονα Διδύμων-Τοξότη, σε συνδυασμό με τις «σκληρές» όψεις του αστρικού Ουρανού και του αστρικού Πλούτωνα (τετράγωνο και αντίθεση, αντίστοιχα) προς τον Ήλιο, δημιούργησαν όλες αυτές τις σκέψεις για την υλοποίηση ενός σεναρίου, το οποίο όμως είναι δύσκολο να πραγματοποιηθεί άμεσα, τουλάχιστον όσο ο διελαύνων Ουρανός κινείται στον γενέθλιο 11ο οίκο της Ελλάδας, στον τομέα δηλαδή της πολιτικής και των πολιτικών. Γιά άλλους είναι η καμπάνα που κτυπάει...

Για την ώρα και παρά τα όσα επιθυμούν διακαώς οι κυβερνώντες και η τρόικα, μια ανατροπή τέτοιου μεγέθους στο Δημόσιο δείχνει απίθανη κι όσοι το προσπαθήσουν μάλλον θα φάνε το κεφάλι τους...

Θα ήταν προτιμότερο λοιπόν, να συζητάμε για την άρση της μονιμότητας των δύο κομμάτων που μονοπώλησαν την εξουσία τις τελευταίες δεκαετίες και μας έφτασαν στο σημείο μηδέν...

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved