8/9 Ταξίδι στο χρόνο

Το ιστορικό της ημέρας με αστρολογικό... περιτύλιγμα

Παπασταύρου Λίντα
8/9 Ταξίδι στο χρόνο

από το Γ. Ριζόπουλο και τη Λίντα Παπασταύρου

italy

8 Σεπτεμβρίου 1943: Μετά την καθαίρεση του Μουσολίνι από την εξουσία τον Ιούλιο, ο στρατηγός Dwight Eisenhower ανακοινώνει δημοσίως την παράδοση της Ιταλίας στους Συμμάχους. Η παράδοση υπεγράφη πριν από πέντε ημέρες μυστικά από έναν εκπρόσωπο του στρατάρχη Πιέτρο Μπαντόλιο, πρωθυπουργό της Ιταλίας μετά την πτώση του Μπενίτο Μουσολίνι. Σε μια εκπομπή ραδιοφώνου στο Αλγέρι 17:30 τοπική ώρα, ο Eisenhower είπε: «Όλοι οι Ιταλοί που οι ενέργειές τους βοηθούν στο να διώξουμε τις γερμανικές δυνάμεις από το ιταλικό έδαφος θα έχουν την βοήθεια και την υποστήριξη των Ηνωμένων Εθνών."


Αστρολογικά: Ο Μουσολίνι, ως ...εκτροχιασμένος Λέων πλήρωσε την υπεροψία του όταν ο διελαύνων Πλούτωνας «έπιασε» τον γενέθλιο Ήλιο του.

Το γύρισμα της τύχης και αρχή του τέλους για τον «Άξονα» είχε γενικότερα σαν αφετηρία την αλλαγή ζωδίου του Ουρανού (όταν πέρασε από τον Ταύρο στους Διδύμους) και στην προκειμένη περίπτωση η μεγάλη ανατροπή σηματοδοτήθηκε από τα «κρυφά» τετράγωνα του τροπικού Δία στον Λέοντα με την σύνοδο Άρη-Ουρανού στην αστρική της εκδοχή στον Ταύρο.


V2Rocket-big

8 Σεπτεμβρίου 1944: Οι Γερμανοί εκτοξεύουν τη ρουκέτα V2 με την τεχνική ονομασία Aggregat 4 (A4) εναντίον τον Βρετανών. Ουσιαστικά πρόκειται για τον πρώτο βαλλιστικό πύραυλο με μεγάλη ακτίνα βολής που χρησιμοποιήθηκε ποτέ σε μάχη. Από την Γερμανική Βέρμαχτ εκτοξεύτηκαν συνολικά 3.000 ρουκέτες εναντίον Συμμαχικών στόχων, ιδιαίτερα του Λονδίνου και αργότερα της Αντβέρπ. Μετά το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου τόσο οι ΗΠΑ όσο και η τότε Σοβιετική Ένωση και η Μ. Βρετανία απέκτησαν πρόσβαση στο τεχνικό σχεδιασμό τους και ανέθεσαν σε Γερμανούς επιστήμονες την κατασκευή και άλλων ρουκετών.

Αστρολογικά: Το Γ΄ Ράιχ και ο Χίτλερ προσωπικά πίστευαν ότι η νέα εφεύρεση τους θα «τσάκιζε» τους Άγγλους, ωστόσο παρά τις απώλειες και τις καταστροφές οι ιπτάμενες βόμβες δεν είχαν το ποθητό αποτέλεσμα.

Αστρολογικά ένας βομβαρδισμός και μάλιστα με την χρήση όπλων «τελευταίας τεχνολογίας» ...μυρίζει έντονα Άρη ενδεδυμένο με την ενέργεια του Ουρανού. Και πράγματι στον χάρτη της ημέρας οι δύο πλανήτες σχηματίζουν ένα ακριβές «κρυφό» τετράγωνο με τον τροπικό Ουρανό να βρίσκεται στους Διδύμους και τον αστρικό Άρη στην Παρθένο.


polyurethane_foam-big

8 Σεπτεμβρίου 1955: Αμερικανικές εταιρείες καταφέρνουν να κατασκευάσουν το νέο συνθετικό υλικό που ονομάζεται πολυουρεθάνη. Η πρωτοποριακή εργασία σε πολυμερή πολυουρεθάνης έγινε από τον Otto Bayer και τους συνεργάτες του, το 1937 στα εργαστήρια της IG Farben στο Λεβερκούζεν της Γερμανίας. Η πολυουρεθάνη είναι ένα οργανικό πολυμερές σε μορφή αφρολέξ κι αποτελεί ένα πολύ χρήσιμο και ευπροσάρμοστο υλικό κατασκευής.

Αστρολογικά: Η «οικογένεια» των πλαστικών ήρθε στο φως κατά την διάρκεια της δεκαετίας του 1930, όταν ο Ποσειδώνας βρισκόταν στο ζώδιο της Παρθένου. Όμως λίγα χρόνια νωρίτερα η είσοδος της high tec Έριδας στον Κριό -στον οποίο παραμένει ακόμη- είχε ανοίξει ήδη τον δρόμο για νέες επιστημονικές εφαρμογές, προερχόμενες από την διερεύνηση του μικρόκοσμου.

Στον χάρτη της ημέρας ξεχωρίζει η αντίθεση του Ερμή (στον Ζυγό) με την ¨Εριδα -σημάδι μιας ενδιαφέρουσας επιστημονικής ανακοίνωσης- αλλά πολύ περισσότερο το «κρυφό» τ-τετράγωνο των δύο πλανητών με τον αστρικό Ουρανό στον Καρκίνο. Όπως κι αν έχει, ο πλανήτης των ανακαλύψεων δεν μπορεί να λείπει από ένα τέτοιο «πάρτι»!


©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved