7/9 Ταξίδι στο χρόνο

Το ιστορικό της ημέρας με αστρολογικό... περιτύλιγμα

7/9 Ταξίδι στο χρόνο

και τη Λίντα Παπασταύρου

blitlondon

7 Σεπτεμβρίου 1940: Το απόγευμα της συγκεκριμένης μέρας 300 βομβαρδιστικά της Γερμανικής Luftwaffe ξεκίνησαν την εναέρια επίθεσή τους στην Μ. Βρετανία. Ο βομβαρδισμός του Λονδίνου διήρκησε 76 συνεχόμενες νύχτες κι ακολούθησαν κι άλλες μικρότερες ή μεγαλύτερες πόλεις στρατηγικής σημασίας. Έως τις 10 Μαΐου του 1941 που τερματίστηκε η επίθεση σκοτώθηκαν συνολικά περίπου 40.000 άνθρωποι και καταστράφηκαν ολοσχερώς περίπου 1.000.000 οικήματα.

Ακόμη μια μακάβρια «απόδειξη» για το τι μπορεί να κάνει ο άνθρωπος κάτω από την επιρροή ενός τετραγώνου ανάμεσα στον Ουρανό και τον Πλούτωνα. Οι δύο πλανήτες είχαν άμεση ανάμιξη στο ξέσπασμα του Β΄ Παγκόσμιου, μέσα από το «κρυφό» τετράγωνο τους (ο αστρικός Ουρανός στον Ταύρο και ο τροπικός Πλούτωνας στον Λέοντα).

Για την ιστορία στην Νέα Σελήνη που προηγήθηκε του βομβαρδισμού, για τις γεωγραφικές συντεταγμένες του Λονδίνου ο αστρικός Ωροσκόπος ήταν στην 5η μοίρα του Λέοντα, πάνω δηλαδή στον Πλούτωνα και φυσικά σε τετράγωνο με τον αστρικό Ουρανό.

Tupac_Shakur

7 Σεπτεμβρίου 1996: Πυροβολείται τέσσερεις φορές στο Λας Βέγκας ο αμφιλεγόμενος ράπερ και ηθοποιός Tupac Shakur, γνωστός κι ως 2pac που υπέκυψε στα τραύματά του 6 μέρες αργότερα. Κατά το περιοδικό Rolling Stone θεωρείται κατά σειρά ο 86ος μεγαλύτερος καλλιτέχνης όλων των εποχών. Τα περισσότερα τραγούδια του αφορούσαν τη βία, το ρατσισμό, διάφορα κοινωνικά προβλήματα αλλά και τον πόλεμο μεταξύ των ράπερς της Ανατολικής και της Δυτικής ακτής.

Δίδυμος με τρεις ακόμη προσωπικούς πλανήτες στο ζώδιο ο ράπερ Tupac Shakur αναδείχθηκε «προφήτης» ενός μουσικού είδους στο οποίο η στιχουργική αμεσότητα και ευφυΐα παίζει καθοριστικό ρόλο. Με τον Ουρανό στον Ζυγό να ορίζει την ένταξη του στην μεγάλη γενιά των ράπερς, είχε επιπλέον να διαχειριστεί την σκοτεινή πλευρά του Άρη στον Υδροχόο (ένταση με ομάδες) που τον ενέπλεξε στα δεινά του πολέμου των συμμοριών.

Στον ετήσιο χάρτη της χρονιάς που δολοφονήθηκε, ξεχωρίζει η διευκολυνόμενη αντίθεση ανάμεσα στον Άρη, τον Πλούτωνα και τον Ουρανό, ένα σχήμα που επαναλήφθηκε τροποποιημένο (ο διευκολυντής ήταν ο Πλούτωνας αντί για τον Ουρανό) και την ημέρα που πυροβολήθηκε.

seismos_1999

7 Σεπτεμβρίου 1999: Γίνεται ο μεγάλος σεισμός στην Αθήνα με μέγεθος 5,9 R και επίκεντρό του την Πάρνηθα. Διήρκησε γύρω στα 15 δευτερόλεπτα αφήνοντας πίσω του 143 νεκρούς, 700 τραυματίες, 40.000 άστεγες οικογένειες και πολλά κατεστραμμένα κτίρια. Οι περιοχές που πλήγηκαν περισσότερο ήταν οι Αχαρνές, Φυλή, Άνω Λιόσια και Θρακομακεδόνες.

Εκείνος ο τρομερός Σεπτέμβριος τα είχε όλα. Θυμίζω πως μετά την τραγωδία του σεισμού ακολούθησε η κλοπή του χρηματιστηρίου και όλα αυτά κάτω από ένα «κρυφό» τ-τετράγωνο ανάμεσα στον Ουρανό, τον Πλούτωνα και τον Κρόνο. Η κρίσιμη λεπτομέρεια είναι πως ο Ουρανός βρίσκεται επάνω στην γενέθλια αντίθεση Ήλιου-Κρόνου στον γενέθλιο χάρτη της Ελλάδας (με τον Κρόνο στον 4ο οίκο να παραπέμπει στη γη και τα ακίνητα). Επιπλέον η μεγάλη Ηλιακή έκλειψη που έγινε τον Αύγουστο έχει προφανή ανάμιξη (η διελαύνουσα Σελήνη «πέφτει» πάνω της), όπως εξ άλλου συνέβη και με τον καταστροφικό σεισμό της Τουρκίας που προηγήθηκε.

Στον χάρτη του σεισμού προκαλεί εντύπωση η θέση του αστρικού Δία απέναντι από το Μεσουράνημα, κάτι που δεν είναι σπάνιο σε περιπτώσεις μεγάλων σεισμών (ο Δίας συνδέεται πάντα με μεγάλη έκλυση ενέργειας).

seismos_parnithas
©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved