Πλειστηριασμοί ακινήτων: Τι προβλέπεται για το 2018; Θα προστατευτεί η πρώτη κατοικία;

Οι ιδιοκτήτες, που χρωστoύν, καλούνται να περάσουν από τις «Συμπληγάδες» του τετραγώνου Κρόνου-Χείρωνα

Πλειστηριασμοί ακινήτων: Τι προβλέπεται για το 2018; Θα προστατευτεί η πρώτη κατοικία;

Τα βίαια επεισόδια στα Ειρηνοδικεία Αθηνών και Θεσσαλονίκης ήρθαν για να μας θυμίσουν ότι η σταδιακή εξομάλυνση των οικονομικών μεγεθών της Ελληνικής οικονομίας, πέρα από την συμπίεση των εισοδημάτων και την υψηλή φορολογία, συνδυάζεται και με μια «κατ’ απαίτηση» αναδιανομή της ακίνητης περιουσίας. Κι αν κάποια στιγμή οι πολίτες αυτής της χώρας θα αρχίσουν να καταλαβαίνουν την «ανάπτυξη» στην τσέπη τους, το «μακελειό» που θα γίνει στα ακίνητα σίγουρα θα αφήσει τα σημάδια του στην περιουσιακή κατάσταση αρκετών Ελλήνων.

Αυτό βέβαια το είχα επισημάνει, όταν ακόμη οι διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τους «θεσμούς» βρίσκονταν στην Α’ και την Β’ αξιολόγηση (τότε που πολλοί μιλούσαν για αδιέξοδο και αποτυχία), καταλήγοντας ότι ναι μεν τα πράγματα θα εξελιχθούν σχετικά καλά για την Ελλάδα, αλλά όχι σε σχέση με την ακίνητη περιουσία.

Φυσικά εδώ «κολλάει» και ο ΕΝΦΙΑ, που εξαντλεί τις αντοχές των ιδιοκτητών και το πρόβλημα είναι ότι η ίδια περίπου εικόνα προκύπτει και για το 2018.

Κατ’ αρχάς βέβαια, οι ιδιοκτήτες, που χρωστoύν και βρίσκονται στο στόχαστρο των οικονομικών αρχών, καλούνται να περάσουν από τις «Συμπληγάδες» του τετραγώνου ανάμεσα στον Κρόνο και τον Χείρωνα (αμφότεροι, για διαφορετικούς λόγους συνδέονται με τα ακίνητα στην Ελληνική πραγματικότητα), μια όψη που «συνοδεύει» το Ελληνικό κράτος μέχρι τα επόμενα γενέθλιά του, στις 3 Φεβρουαρίου. Μάλιστα σε αυτό το τετράγωνο συμμετέχει και ο αστρικός Πλούτωνας (σε σύνοδο με τον Κρόνο) αποτυπώνοντας παραστατικά μια διαδικασία... μηδενισμού ως προς τα περιουσιακά.

Πρακτικά, ο Δεκέμβριος και ο Ιανουάριος που ακολουθούν θα είναι ίσως οι πιο «σκληροί» μήνες στο συγκεκριμένο ζήτημα, αφού αναμένονται και αρκετά «φάουλ» σε σχέση με την προστασία της πρώτης κατοικίας, που ευαγγελίζεται η κυβέρνηση.

Και βέβαια όσοι υποψιάζονται ότι όλη αυτή η διαδικασία αποσκοπεί στο να «πατήσουν πόδι» στην Ελληνική γη κάποια ισχυρά συμφέροντα, δεν έχουν κι άδικο.

Από εκεί και ύστερα, το θέμα των ακινήτων (μαζί με το προσφυγικό) θα είναι στην κορυφή της «ατζέντας», τόσο των διαπραγματεύσεων με τους «θεσμούς», όσο και στην εσωτερική σκηνή, για όλο το 2018.

Ίσως μάλιστα να είναι και το σημείο τριβής που θα καθυστερήσει την περιβόητη «έξοδο από το πρόγραμμα», εξ αιτίας της απροθυμίας της κυβέρνησης να απελευθερώσει πλήρως τους πλειστηριασμούς και να διατηρήσει το καθεστώς του ΕΝΦΙΑ ως έχει.

Αστρολογικά πάντως, μετά τις 3/2, τον ρόλο του Κρόνου και του αστρικού Πλούτωνα, αναλαμβάνει ο Άρης (σε τετράγωνο με τον αστρικό Χείρωνα), κάτι που παραπέμπει σε μάλλον «μεμονωμένα» βίαια συμβάντα, που όμως θα λάβουν μεγάλη έκταση.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved