Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ- Πρωταθλητισμός με φόντο την Ευρώπη

Θετικές οι προοπτικές και για τις τρεις ομάδες

Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ- Πρωταθλητισμός με φόντο την Ευρώπη

από τον Γιάννη Ριζόπουλο

Αν και η έναρξη του πρωταθλήματος αρχίζει να θυμίζει το γεφύρι της Άρτας, τουλάχιστον η κατάσταση ξεκαθάρισε στο μέτωπο της Ευρώπης. Ο Παναθηναϊκός δεν τα κατάφερε πληρώνοντας μάλλον την ...επιδρομή του χαοτικού Ποσειδώνα, τόσο στον σύλλογο που έχει τον Ήλιο του στο τέλος του Υδροχόου, όσο και στον Ζεσουάλδο Φερέιρα, ο οποίος επίσης «υποφέρει» από το τετράγωνο του πλανήτη προς τον Ήλιο του στην αρχή των Διδύμων. Αστοχία και ασάφεια είναι δύο από τις λέξεις κλειδιά του Ποσειδώνα και δυστυχώς για τον Παναθηναϊκό βρήκαν σε αυτόν την πλήρη εφαρμογή τους.

Αντίθετα, η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ πέρασαν στους ομίλους και με δεδομένη την εισροή των εκατομμυρίων ευρώ στα ταμεία τους ατενίζουν το μέλλον με μεγαλύτερη αισιοδοξία.

Υπάρχει φυσικά και ο Ολυμπιακός ο οποίος στο Champions League κληρώθηκε σε έναν όμιλο που σύμφωνα με την δυναμικότητα των ομάδων μπορεί να τον αναδείξει από πρώτο μέχρι τελευταίο.

Όπως θα δούμε όμως έχει τύχη για να προχωρήσει.

Θεωρητικά, οι ευρωπαϊκές υποχρεώσεις των τριών ομάδων, ενδέχεται να τους κοστίσουν βαθμούς στο Ελληνικό πρωτάθλημα, παρέχοντας την δυνατότητα στους ανταγωνιστές τους να τους υπερκεράσουν.

Και σε αυτό το «τι μέλλει γενέσθαι» είναι που χρειαζόμαστε τα φώτα της αστρολογίας...

Σίγουρα δεν είναι εύκολο ναγίνονται εκτιμήσεις για την πορεία μιας ομάδας, όταν τα στοιχεία των προπονητών τους είναι ελλιπή, δεν έχουμε δηλαδή τον Ωροσκόπο και την οικοθεσία τους. Ωστόσο οι πλανήτες από μόνοι τους αφήνουν το «άρωμα» τους αυξάνοντας ή μειώνοντας τις πιθανότητες για μια καλή πορεία. Και τουλάχιστον για πέρυσι οι εκτιμήσεις για τους τρεις «μεγάλους» κινήθηκαν στην σωστή κατεύθυνση, δίνοντας μας το δικαίωμα να επαναλάβουμε το εγχείρημα και φέτος.

Όσον αφορά λοιπόν την φετινή πορεία των τριών συγκεκριμένων ομάδων και των προπονητών τους, τα δεδομένα έχουν ως εξής:

Για τον Ερνέστο Βαλβέρδε και τον Ολυμπιακό, τα πράγματα είναι περισσότερο από καλά και είναι βέβαιο πως αν δεν «στραβώσει» κάτι και ο Ισπανός προπονητής παραμείνει στο λιμάνι μέχρι το τέλος της σαιζόν, θα σηκώσει ακόμη μια -τουλάχιστον- κούπα. Η παρουσία του Δία στον Ταύρο, τον ευνοεί άμεσα, τόσο που παρότι δεν υπάρχει κάποια άλλη προφανής υποστηρικτική ένδειξη, αφήνει περιθώρια και για μια καλή πορεία στο Champions League. Το«πικ» του Δία θα είναι τον Απρίλιο και από αυτήν την άποψη η άνοιξη του 2012 αναμένεται ...χρυσή!

Το μόνο αστρολογικό μειονέκτημα του Βαλβέρδε έχει να κάνει γενικότερα με τον γενέθλιο χάρτη του και είναι τα τετράγωνα του Ποσειδώνα στον Σκορπιό με τον Ήλιο και τον Άρη στον Υδροχόο, τα οποία ανά πάσα στιγμή μπορείνα τον «κορνιζάρουν» στα πλαίσια ενός θολού τοπίου.

Η διέλευση του Δία από τον Ταύρο βάζει τον Μανόλο Χιμένεθ και την ΑΕΚ σε έναν επίσης καλό δρόμο, για να μην πω εξαιρετικό. Γιατί από την στιγμή που στο ποδόσφαιρο χρειάζεται και τύχη δεν είναι και λίγο να έχεις την διαρκή υποστήριξη του «ευεργέτη πλανήτη». Το θέμα για τον έτερο Ισπανό προπονητή είναιτο κατά πόσο και πως θα επηρεαστεί από τον Κρόνο που στο μέσον της αγωνιστικής περιόδου θα πλησιάσει ...επικίνδυνα τον Ήλιο του στον Υδροχόο. Αν οι πιέσεις αυτού του υπό διαμόρφωση τετραγώνου υποδηλώνουν απλά σκληρή δουλειά και περισσότερες ευθύνες-προκλήσεις, τότε με την άμεση στήριξη του Δία, ο οποίος ειδικά τον Φεβρουάριο δίνει τα ...ρέστα του, η ΑΕΚ του Χιμένεθ όχι μόνον μπορείνα διεκδικήσει στα ίσα το πρωτάθλημα και το κύπελλο αλλά να κάνει την υπέρβαση στην Ευρώπη και να περάσει στους 16 ή και ακόμη πιο πέρα!

Προϋπόθεση βέβαια για όλα αυτά είναι να μην φύγει ο προπονητής, ανταποκρινόμενος ίσως μια πολύ καλή πρόταση από το εξωτερικό.

Πολύ πιο ...περίεργα δείχνουν να είναι τα πράγματα για τον Λάζλο Μπολόνι, τον Ρουμάνο προπονητή του ΠΑΟΚ. Κι αυτό γιατί, ενώ σε όλη σχεδόν τη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου ο Κρόνος θα τον πρεσάρει μέχρι εκεί που δεν πάει (θα «πιάσει» διαδοχικά την Αφροδίτη και τον Άρη του στον Κριό), το φινάλε μπορεί να συνδυαστεί με μια σημαντική επιτυχία. Ο Μπολόνι όπως συμβαίνει με κάθε 60αρη, την προσεχή άνοιξη θα έχει επιστροφή του Δία στην γενέθλια θέση του στον Ταύρο, μια σαφή ένδειξη επιτυχιών και αν αντέξει και δεν ...απολυθεί, θα βρεθεί κι αυτός στην πλευρά των νικητών. Πάντως με δεδομένες τις γενέθλιες αντιθέσεις του Άρη με τον Κρόνο και τον Ποσειδώνα, καλείται όπως και ο Βαλβέρδε να ξεμπλέξει το κουβάρι των παρεξηγήσεων, ενώ καλό θα ήταν να μην προκύψουν διαφορές με την διοίκηση της ομάδας. Επιπλέον, το τετράγωνο της Αφροδίτης με τον Ουρανό στον προοδευτικό τουχάρτη, παραπέμπει σε εκπλήξεις πρώτου μεγέθους κι αν η ενέργεια αυτής της όψης «περάσει» στον ΠΑΟΚ θα τον δούμε να τα καταφέρνει στα (πολύ) δύσκολα και να...ξεφουσκώνει στα εύκολα!

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved