Σε ποιά σεληνιακή φάση γεννηθήκαμε και τι σημαίνει;

Γνωρίζοντας σε ποια φάση έχουμε γεννηθεί παίρνουμε πολύτιμες πληροφορίες για τον χαρακτήρα μας, τα συναισθήματα, τη συμπεριφορά και τα κίνητρα μας στη ζωή.

Σε ποιά σεληνιακή φάση γεννηθήκαμε και τι σημαίνει;

Καθένας μας έχει ορισμένα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά προσωπικότητας, ανάλογα με το σε ποιά φάση ήταν το φεγγάρι κατά τη στιγμή της γέννησής μας. Οι άνθρωποι που γεννήθηκαν κατά τη διάρκεια ορισμένων φάσεων, τείνουν να μοιράζονται ορισμένα χαρακτηριστικά με αυτούς που γεννήθηκαν κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Γνωρίζοντας σε ποια φάση έχουμε γεννηθεί παίρνουμε πολύτιμες πληροφορίες για τον χαρακτήρα, τα συναισθήματα, τη συμπεριφορά και τα κίνητρα μας στη ζωή. Μπορεί να μας βοηθήσει να γνωρίσουμε βαθύτερα τον βασικό σκοπό που αισθανόμαστε ότι έχουμε στη ζωή, καθώς και τη συμβολή μας στην κοινωνία κατά τη διάρκεια της ζωής μας.
Οπλισμένοι με αυτή τη γνώση, μπορούμε να αρχίσουμε να καταλαβαίνουμε τις απαντήσεις μας και στη συνέχεια να προσαρμοστούμε στο προσωπικό κυκλικό μοτίβο που ζούμε κάθε μήνα.
Κατ' αρχάς, θα πρέπει να βρούμε την σεληνιακή φάση γέννησή μας δηλαδή που ήταν το φεγγάρι κατά τη στιγμή της γέννησής μας.

Εάν δεν το γνωρίζετε, πληκτρολογείστε παρακάτω την ημερομηνία γέννησής σας ΕΔΩ και θα σας δώσει μια εικόνα του φεγγαριού εκείνη την ημέρα. Αν πάλι το γνωρίζετε, δείτε παρακάτω τους οκτώ τύπους προσωπικότητας που αντιστοιχούν με τις οκτώ φάσεις της σελήνης:

Σεληνιακοί τύποι προσωπικότητας:

Φάση 1η – Νέα Σελήνη

Η Σελήνη είναι 0-45 μοίρες μπροστά από τον Ήλιο. Σελήνη σε γέμιση

Νέα Σελήνη: Αν έχουμε γεννηθεί κατά τη φάση της Νέας Σελήνης, έχουμε έναν παιδικό σχεδόν θαυμασμό και ενθουσιασμό για τη ζωή. Ανοιχτοί και εκφραστικοί, σκεπτόμαστε και δρούμε αυθόρμητα. Η φωτεινή, ζωηρή προσωπικότητά μας, θα εκφραστεί γρήγορα, ρίχνοντας τον εαυτό μας στο οποιοδήποτε τόλμημα με μεγάλο ενθουσιασμό. Είμαστε στα καλύτερα μας, όταν δημιουργούμε φρέσκιες ιδέες και νέα σχέδια, ενώ όταν τα ξεκινούμε, είμαστε πάντα αισιόδοξοι για την έκβασή τους. Η προθυμία μας, μας οδηγεί να εργαστούμε γρήγορα και ανυπόμονα, αλλά αυτό ενέχει τον κίνδυνο ότι, πολύ συχνά, μπορεί να εξαντλήσουμε τον εαυτό μας πριν από την επίτευξη του στόχου. Από την αρνητική πλευρά, έχουμε την συνήθεια να βλέπουμε τη ζωή από μια καθαρά υποκειμενική άποψη. Είναι πιθανό να αφήσουμε το «σημάδι» μας, όταν είμαστε σχετικά νέοι, ενώ θα πρέπει να μάθουμε πώς να διατηρούμε αυτήν την ώθηση σε όλο το υπόλοιπο της ζωής μας.

Φάση 2η – Αυξητική Ημισέληνος

Η Σελήνη είναι 45-90 μοίρες μπροστά από τον Ήλιο.

Αυξητική Ημισέληνος: Σαν ένα πρόσωπο που έχουμε γεννηθεί στην Αυξητική Ημισέληνο, θα είμαστε διεκδικητικοί, περιπετειώδεις και γεμάτοι με χαρούμενη περιέργεια για τη ζωή. Η δημιουργική διάθεσή μας σημαίνει ότι έχουμε την ανάγκη να επεκτείνουμε την κατανόηση, ενώ μας βοηθά επίσης να δούμε τα προβλήματα από μια νέα οπτική. Εξαιτίας αυτού, μπορεί να αισθανόμαστε συχνά διχασμένοι μεταξύ της συμβατικής προσέγγισης και της επιθυμίας να ανοίξουμε νέους δρόμους - μια σύγκρουση μεταξύ καθιερωμένων και ανορθόδοξων προσεγγίσεων. Μπορεί επίσης να αντιμετωπίσουμε περιορισμούς στα σχέδιά μας και να πρέπει να βρούμε τρόπους για να ξεπεράσουμε αυτά τα εμπόδια, προκειμένου να επιτύχουμε τους στόχους μας στη ζωή. Στα είκοσί μας και στις αρχές των τριάντα μας, είναι πιθανό να είμαστε ιδιαίτερα παραγωγικοί και επιτυχημένοι.

Φάση 3η – Πρώτο Τέταρτο

Η Σελήνη είναι 90-135 μοίρες μπροστά από τον Ήλιο.

Πρώτο Τέταρτο: Σαν άνθρωποι του Πρώτου Τέταρτου, είμαστε θετικοί και με ισχυρή θέληση. Εκφραστικοί, σωματικά και πνευματικά δραστήριοι, είμαστε συνεχώς εν κινήσει, υιοθετώντας ένα υγιές ενδιαφέρον για καθετί που θα συναντήσουμε. Γεννηθήκαμε με ένα ενεργό μυαλό που αμφισβητεί και μια ώθηση για να αλλάξουμε το status quo. Από την αρνητική πλευρά, αυτό μπορεί να μας κάνει να φαινόμαστε επιλεκτικοί και απαιτητικοί, αν όμως το χρησιμοποιήσουμε υπέρ μας, αυτό μας επιτρέπει να καταλήξουμε σε νέες λύσεις και συμπεράσματα σε παλιά προβλήματα. Πάνω από όλα είμαστε «χτίστες» και η μανία να γκρεμίσουμε τις υφιστάμενες δομές είναι απλά και μόνο επειδή έχουμε τη δυνατότητα να τις αντικαταστήσουμε με κάτι, που δεν είναι καινούργιο αλλά μια βελτίωση στο παλιό. Θα παράγουμε μερικές από τις μεγαλύτερες προσπάθειές μας στα τριάντα και στις αρχές των σαράντα.

19-04-2013 mesa

Φάση 4η – Αύξων Αμφίκυρτος

Η Σελήνη είναι 135-180 μοίρες μπροστά από τον Ήλιο.

Αύξων Αμφίκυρτος: Σαν άτομα που έχουμε γεννηθεί σε αυτήν την φάση της Σελήνης, έχουμε μια κατευναστική επίδραση, μια φροντίδα και μια εποικοδομητική στάση, σε σημείο καταναγκασμού για να βοηθήσουμε τους άλλους. Ελπίδα μας είναι ότι, μέσα από τη ζωή και το έργο μας, θα συμβάλλουμε στη βελτίωση του κόσμου με κάποιον τρόπο. Είτε συνειδητά, είτε ασυνείδητα, αυτό μπορεί να γίνει κάλλιστα μια "επικίνδυνη αποστολή ". Φροντίζουμε λοιπόν να μην ακολουθούμε με κλειστά μάτια ιδεολογίες, προκειμένου να καλύψουμε την προθυμία μας να εξυπηρετήσουμε το κοινωνικό σύνολο. Μένοντας τελικά πιστοί, απέναντι σε οποιοδήποτε εμπόδιο παρουσιαστεί θα μας οδηγήσει στην ωριμότητα και θα φέρει την ικανοποίηση και την φώτιση. Η αναγνώριση των προσπαθειών μας μάλιστα, θα έρθει κοντά στην μέση ηλικία μας.

Φάση 5η – Πανσέληνος

Η Σελήνη είναι 180-225 μοίρες μπροστά από τον Ήλιο.

Πανσέληνος: Έχοντας γεννηθεί στη μέση του κύκλου, σημαίνει ότι τα ταλέντα μας τοποθετούνται στο να «τρέξουν» τα γεγονότα, έτσι ώστε να αποδώσουν καρπούς. Είμαστε έμπειροι στην σκληρή λογική που συνυπάρχει με το ένστικτο και στην πρακτικότητα που περιέχει δόσεις δημιουργικότητας. Επιπλέον, η περίοδος αυτή λειτουργεί σαν μια γέφυρα, που μας συνδέει με το παρελθόν, αλλά παράλληλα προβάλλει τις ιδέες μας στο μέλλον. Η αρνητική πλευρά είναι ότι μπορεί να πάσχουμε από ενοχή και παράλογους φόβους, ειδικά όταν πρόκειται για προσωπικές σχέσεις. Μόνο όταν μπορέσουμε να έχουμε τον έλεγχο των δικών μας συναισθημάτων, αντί των συναισθηματικών ερεθισμάτων από τον σύντροφό μας, θα βρούμε έναν τρόπο να διατηρήσουμε μια αμοιβαία ικανοποιητική στενή σχέση. Οι καλύτερες προσπάθειές μας πάντως, θα δουν την «άνθιση» τους, μετά τη μέση ηλικία.

Φάση 6η – Φθίνουσα Ημισέληνος

Η Σελήνη είναι 225-270 μοίρες μπροστά από τον Ήλιο.

Φθίνουσα Ημισέληνος: Από το ρήμα "φθίνω" που σημαίνει ελαττώνω και κατά κάποιο τρόπο σκορπίζω. Στόχος μας σε αυτήν την φάση είναι να σκορπίσουμε τους σπόρους των ιδεών και των γνώσεων μας, έτσι ώστε οι άλλοι να μπορούν να μάθουν από τις εμπειρίες μας –είμαστε εξίσου εκφραστές, αλλά και δάσκαλοι. Αφιερωμένοι στα ιδανικά μας, αν υπάρχει έστω και μια υποψία επανάστασης στην φύση μας, τότε είναι απλά και μόνο μια ώθηση για να μεταρρυθμίσουμε τον κόσμο. Στο ζήλο μας να βελτιώσουμε τη ζωή κάποιων ανθρώπων, ωστόσο, μπορεί να χρειαστεί να βρούμε μια συμβιβαστική λύση και να μάθουμε πώς μπορούμε να συνδυάσουμε το δικό μας όραμα με τις ανάγκες των άλλων. Στις αρχές των πενήντα μας, θα νιώσουμε την αίσθηση της επιτυχίας και της ικανοποίησης στην ζωή μας.

Φάση 7η – Τελευταίο Τέταρτο

Η Σελήνη προηγείται του Ηλίου 270-315 μοίρες.

Τελευταίο Τέταρτο: Η κατανόηση μας, η συμπάθεια, η ωριμότητα και η ισορροπία χρωματίζουν τα χρόνια μας έτσι ώστε στην τελική να μας παρέχουν μια συμβουλευτική ιδιότητα. Θα βοηθήσει τους άλλους να τακτοποιήσουν τις σκέψεις τους, να επεκτείνουν τις γνώσεις τους, να επιλύσουν τα προβλήματα τους και να οργανώσουν τη ζωή τους. Κάποιοι μπορεί να ερμηνεύσουν τον ιδεαλισμό μας, ως ακαμψία. Επιρρεπείς μερικές φορές στην νοσταλγία ή την μελαγχολία, θα πρέπει να βάλουμε στην άκρη το παρελθόν και να επικεντρωθούμε στο μέλλον. Από την άλλη, η ικανοποίηση και η εκπλήρωση θα έρθει στα περασμένα πενήντα μας.

Φάση 8η – Φθίνων Μηνίσκος

Η Σελήνη προηγείται του Ηλίου 315-360 μοίρες.

Βαλσάμικη Σελήνη: Αυτή η φάση ουσιαστικά αφορά στην μετάβαση, σε μια ευκαιρία να συλλογιστούμε τι έχουμε περάσει, να κλείσουμε τις εκκρεμότητες, να κάνουμε ένα ταξίδι προς τα μέσα και να προετοιμαστούμε για τα νέα ξεκινήματα. Έχοντας κληρονομήσει τα στοχαστικά και εσωστρεφή χαρακτηριστικά αυτής της φάσης, έχουμε μια ονειρική, σχεδόν μυστηριώδη φύση. Διαισθητικοί και διορατικοί, έχουμε έμφυτη σοφία και μια μυστικιστική κατανόηση του τρόπου λειτουργίας της Μητέρας Φύσης και της ανθρώπινης κατάστασης. Για εμάς, η δραστηριότητα είναι πιο πνευματική και διανοητική, παρά σωματική. Οι εμπειρίες μας, επίσης, περιλαμβάνουν καταλήξεις και συμπεράσματα, έτσι ώστε είναι πιθανό να περάσουμε μέσα από πολλές αλλαγές. Τα γεράματα μας, παρά τα νεανικά μας χρόνια, κρατούν το κλειδί για την ευτυχία και την επιτυχία μας.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved