Τι σημαίνει το κόκκινο χρώμα στα μαλλιά μας;

Τι συμβολίζει και τι χαρακτηριστικά προσδίδει στις γυναίκες που το υιοθετούν;

Τι σημαίνει το κόκκινο χρώμα στα μαλλιά μας;

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Με περίπου το 1% του πληθυσμού να γεννιέται με φλογερά κόκκινα μαλλιά, αυτή η σπάνια και συχνά παρεξηγημένη ομάδα επανέρχεται στο προσκήνιο με τις έντονες εκρήξεις της, τα πρόσωπα με τις φακίδες και τους τρόπους που παραπέμπουν σε μάγισσες.

Στην πραγματικότητα, το κόκκινο χρώμα στα μαλλιά είναι η μετάλλαξη του γονιδίου MC1R που δίνει τον ασυνήθιστο χρωματισμό, καθώς και την απάντηση σε ορισμένα ερεθίσματα. Το MC1R συνδέεται με τους υποδοχείς του πόνου στον εγκέφαλο, το οποίο φαίνεται να έχει αντίκτυπο στην χαμηλή ανοχή τους στη σωματική δυσφορία και μπορεί να αναφλέξει γρήγορα, ακόμη και την πιο ήρεμη ιδιοσυγκρασία. Επιπρόσθετα η παραλλαγή του γονιδίου ΜC1R, ευθύνεται για την απαίτηση 20 % περισσότερου αναισθητικού στους κοκκινομάλληδες, κατά τη διάρκεια οδοντιατρικών και ιατρικών διαδικασιών.

Ένα ακόμη συν στους ανθρώπους με κόκκινα μαλλιά, έρχεται να δώσει και μια πρόσφατη μελέτη του Πανεπιστήμιο του Αμβούργου που αποκάλυψε ότι οι κοκκινομάλλες είναι πολύ πιο σεξουαλικά ενεργές σε σχέση με τις ξανθιές και τις μελαχρινές γυναίκες αντίστοιχα. Φαίνεται ότι το φωτεινό, τολμηρό χρώμα μεταφέρει στους άνδρες το μήνυμα της γονιμότητας, ανακατεμένο με λίγη εκκεντρικότητα. Ο Χίτλερ μάλιστα είχε απαγορεύσει το γάμο ανάμεσα σε ανθρώπους με κόκκινα μαλλιά για να αποτρέψει τους «αποκλίνοντες απόγονους». Λέτε να γνώριζε κάτι παραπάνω;

Διάβασε επίσης: Τα 5 πιο παθιασμένα και sexy ζώδια

Παρά τη μακρόχρονη φήμη ότι κόκκινα μαλλιά έχει ένα πολύ μικρό ποσοστό του πληθυσμού που τείνει να εξαφανιστεί, θα πω ότι αυτό δεν είναι δυνατό. Ένας γενετικός καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ έχει καθορίσει ότι το 4 % του παγκόσμιου πληθυσμού φέρει το υπολειπόμενο γονίδιο των κόκκινων μαλλιών, έναν αριθμό αρκετά μεγάλο ώστε να διασφαλίσει ότι αυτοί οι kinky, ευαίσθητοι, μεταλλαγμένοι άνθρωποι θα συνεχίσουν να περιφέρονται στη Γη.

Από την άλλη, υπάρχουν αρκετοί από εμάς –και σε αυτό βοηθά και η μόδα– που φέρνουμε το κόκκινο χρώμα στα μαλλιά στο προσκήνιο. Είναι γεγονός ότι το χρώμα των μαλλιών μας ήταν ανέκαθεν στενά συνδεδεμένο με τους διάφορους τύπους της προσωπικότητάς μας και, αλλάζοντας εμφάνιση, μπορεί να είναι ένας τρόπος για να δείξουμε ένα διαφορετικό μέρος του εαυτού μας.

Κι αν αναρωτιόμαστε, αν το βάψιμο των μαλλιών μας σε κάποιο χρώμα θα μπορούσε να αλλάξει την προσωπικότητα και τη συμπεριφορά μας, θα σας πω, ναι. Οι ειδικοί έχουν αποδείξει ότι η χροιά και το χρώμα των μαλλιών επηρεάζει την αρτηριακή πίεση, ακριβώς όπως η αδρεναλίνη, η οποία έχει ένα μεγάλο ρόλο στις συναισθηματικές καταστάσεις μας και τα συναισθήματα.

Έτσι, εάν βάψουμε τα μαλλιά μας κόκκινα, δεν εννοώ φυσικά ότι θα έχουμε λιγότερη ευαισθησία στον πόνο, αλλά η έντονη φλογερή προσωπικότητα θα περάσει στο υποσυνείδητο μας. Οι ειδικοί λένε ότι κάθε μέρα που κοιτάμε τον εαυτό μας στον καθρέφτη, η ψυχή μας παίρνει σημάδια που μπορεί να επηρεάσει τη συμπεριφορά μας. Οπότε, αυτός ο χειμώνας εκεί έξω, φαίνεται να έχει πολλές φλογερές ψυχές!

Διάβασε επίσης:


Τι κρύβεται πίσω από το αγαπημένο σας χρώμα;

Τα χρώματα και οι ψυχολογικές επιρροές τους
©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved