Συνταγές για προσωπική ευτυχία

Μάθετε πώς να συγχωρείτε τον εαυτό σας για τα λάθη που κάνετε τώρα και για τα λάθη που κάνατε χθες και προχθές.

Συνταγές για προσωπική ευτυχία

Είναι ζωτικής σημασίας προκειμένου να αλλάξετε τους κανόνες του παιχνιδιού, να αναλογιστείτε τι θεωρείτε κοινωνικά σπουδαίο και πώς να γίνετε μια επαγγελματική ανθρώπινη ύπαρξη.

Για να γίνετε επαγγελματίας, σύμφωνα με τη γενικά αποδεκτή έννοια, χρειάζεται εξάσκηση. Πριν γίνει π.χ κάποιος γιατρός εκπαιδεύεται για πολλά χρόνια στην ιατρική σχολή και στη συνέχεια ακολουθεί η εξειδίκευση. Αυτό απαιτεί σκληρή δουλειά, που δεν γίνεται από την μια ημέρα στην άλλη.

Για να γίνετε μια επαγγελματική ανθρώπινη ύπαρξη, χρειάζεται επίσης εξάσκηση.

- Εξασκηθείτε κάθε ημέρα αν είναι δυνατό, στους διάφορους τρόπους με τους οποίους μπορείτε να αυτό-βελτιωθείτε σαν άνθρωπος.

- Μάθετε πώς να συγχωρείτε τον εαυτό σας για τα λάθη που κάνετε τώρα και για τα λάθη που κάνατε χθες και προχθές.

- Υπενθυμίστε στον εαυτό σας να συγχωρεί τους άλλους όταν σας προσβάλλουν ή δεν λαμβάνουν υπόψη τους τα αισθήματα σας. Όχι να γίνετε χαλάκι να σας πατούν οι διάφοροι θρασύδειλοι, αρνηθείτε όμως να κρατήσετε κακία απέναντι στους άλλους ανθρώπους ή και σε ολόκληρη την ανθρωπότητα.

- Εξασκηθείτε - κάθε φορά που σας δίνεται η ευκαιρία - ψάχνοντας για τον καλύτερο εαυτό σας.

- Προσπαθείτε να θυμίζετε στον εαυτό σας την καλή του πλευρά.

- Να θέλετε ότι το καλύτερο γι αυτόν.

- Ενθαρρύνετε την ανάπτυξη των καλύτερων ιδιοτήτων σας. Μπορείτε να τις οραματίζεστε ξανά και ξανά στη φαντασία σας - όπου βρίσκεται και η δύναμη σας – μέχρι να καταφέρετε να τις χρησιμοποιήσετε με ένα δημιουργικό τρόπο.

Ο Καμύ, ο Γάλλος συγγραφέας και φιλόσοφος πίστευε ότι το μεγαλείο συνίσταται στο να προσπαθεί κανείς να είναι μεγάλος.

Σύμφωνα με αυτό το σχεδιάγραμμα λοιπόν, το να γίνει κανείς μια «επαγγελματική» ανθρώπινη ύπαρξη συνίσταται στην προσπάθεια.

Πολλοί από εσάς παλεύετε με τους γονείς, τους δασκάλους, με προβλήματα όπως η προκατάληψη, η μόλυνση, η οικονομική κρίση, η ανθρώπινη αλληλεγγύη. Σίγουρα όλα αυτά είναι σοβαρά θέματα.

Η μεγαλύτερη μάχη σας όμως είναι να απαλλαγείτε από τη σκουριά που βρίσκεται στο μυαλό σας – και στο μυαλό όλων μας – και να γίνεται μια «επαγγελματική» ανθρώπινη ύπαρξη.

- Εξασκούμενοι καθημερινά στην αυτοβελτίωση.

- Συνειδητοποιώντας ότι η ευτυχία σας δεν μπορεί να υπάρξει ανεξάρτητα, αλλά μόνο σε συνάρτηση με τους άλλους.

- Περνώντας ανάμεσα από τις ατελείωτες ασημαντότητες, τις στατιστικές και τις λεπτομέρειες που παρενοχλούν τη ζωή σας, για να βρείτε τον εαυτό σας.

Αυτό άλλωστε σημαίνει και συνεργατικότητα ανάμεσα στους ανθρώπους.

Αυτές οι ιδέες θα εξαπλωθούν αν πείσετε τον εαυτό σας ότι είναι στο χέρι σας να πραγματωθείτε σαν ανθρώπινες υπάρξεις και αν συνεχίσετε από αυτό το σημείο για να δημιουργήσετε ένα επαυξανόμενο φιλικό, διαπροσωπικό κλίμα για τους άλλους.

Το χάσμα γενεών είναι ένας παραπλανητικός όρος. Αυτό που υπάρχει δεν είναι τόσο ένα ηλιακό χάσμα ανάμεσα στις γενιές, όσο η έλλειψη στην ανάπτυξη του ανθρωπισμού – σε όλες τις γενιές. Το πρόβλημα δεν είναι χρονολογικό, είναι πρόβλημα στόχων και επιλογών.

Θα γίνετε μια «επαγγελματική» ανθρώπινη ύπαρξη, όταν :

- Συναγωνίζεστε με τον εαυτό σας και όχι με το διπλανό σας. Αυτό σημαίνει αλλαγή των όρων του παιχνιδιού και είναι μια ζωτική αλλαγή.

- Ξεπερνώντας τις μικρότητες φτάσετε στο μεγάλο εγώ σας. Προηγείται όμως δουλειά για να νοιώσετε ότι είστε δυνατοί και ώριμοι, δημιουργικοί και ασφαλείς. Τέτοια συναισθήματα έχει η «επαγγελματική» ανθρώπινη ύπαρξη.

Για να γίνετε μια «επαγγελματική» ανθρώπινη ύπαρξη, πρέπει:

- Να αγωνιστείτε να ξεθάψετε από μέσα σας εκείνα τα πολύτιμα συναισθήματα και τους οραματισμούς που μπορούν να κάνουν τη ζωή σας μια θετική διαδικασία.

- Να αναπροσαρμόσετε τους κανόνες του παιχνιδιού, εποικοδομητικά, υπεύθυνα, αλλά χωρίς να θυσιάσετε την ατομική σας ακεραιότητα – ώστε να μπορείτε να παίζετε το παιχνίδι και να το παίζετε σωστά.

seminario miropix

Πώς επηρεάζουν οι Αριθμοί της ζωή μας;
Σεμινάριο αριθμολογίας, ζωντανά, στην οθόνη του υπολογιστή σας!

Παρακολουθήστε το διήμερο διαδικτυακό σεμινάριο του astrology.gr από την άνεση του σπιτιού σας.
Κλείστε θέση εδώ

Κατεβάστε τώρα το νέο μας application, για iphones, ipads και ipods εδώ.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved