Ο Ιερός Γάμος

Οφείλουμε λοιπόν να κατανοήσουμε ότι ζούμε υποχρεωτικά μέσα σε έναν διπολικό κόσμο

Ο Ιερός Γάμος

Ζούμε μέσα σε έναν κόσμο που κάθε μέρα ξημερώνει και νυχτώνει. Συναντάμε συνεχώς μπροστά μας το καλό και το κακό. Ερχόμαστε καθημερινά αντιμέτωποι με την ευχαρίστηση και την δυσαρέσκεια.
Αγαπάμε και μισούμε, ζεσταινόμαστε και κρυώνουμε, πεινάμε και χορταίνουμε...
Αυτές είναι μερικές μόνο από τις καθημερινές καταστάσεις της ζωής μας, με τις οποίες ερχόμαστε αντιμέτωποι.

Οφείλουμε λοιπόν να κατανοήσουμε ότι ζούμε υποχρεωτικά μέσα σε έναν διπολικό κόσμο και το γεγονός αυτό μας αναγκάζει να σκεφτόμαστε με έναν επίσης διπολικό τρόπο, ο οποίος έχει σαν αποτέλεσμα να μην είμαστε ποτέ ευχαριστημένοι από τις πράξεις και από τις αποφάσεις της ζωής μας.

Οι δύο πόλοι βάσει των οποίων λειτουργεί κάθε άνθρωπος είναι ο νους και η μας, που εδράζονται στον εγκέφαλο και στην καρδιά μας.
Το αποτέλεσμα αυτής της «ιδιαίτερης κατασκευής» με την οποία λειτουργεί το είναι μας, έχει σαν αποτέλεσμα να μας αναγκάζει να βρισκόμαστε σε μία συνεχή εμπόλεμη κατάσταση με τον ίδιο μας τον εαυτό, αφού πολλές φορές δεν μπορούμε να αποφασίσουμε τι είναι αυτό που πραγματικά θέλουμε να κάνουμε!

Όταν παίρνουμε μία απόφαση βάσει της λογικής, διαμαρτύρεται το συναίσθημα, ενώ όταν παίρνουμε μια απόφαση βάσει του συναισθήματος, διαμαρτύρεται η λογική.

Πώς θα καταφέρουμε λοιπόν να συμφιλιωθούμε με τον εαυτό μας και να βιώσουμε κάποτε την ΕΙΡΗΝΗ εντός μας;
Ο Ιερός Γάμος είναι αυτός που μπορεί να δώσει την λύση στην διπολικής κατάστασης, που ελέγχει την ζωή μας, πλησιάζοντας όλο και περισσότερο μεταξύ τους, φέρνοντας όλα και σε μεγαλύτερη επαφή, αυτούς τους δύο αντίθετους πόλους του είναι μας.

Ο Ιερός Γάμος είναι αυτός που μπορεί να δώσει ένα τέλος σε αυτήν την εμπόλεμη κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε λόγω αυτού του διπολισμού και να μας οδηγήσει προοδευτικά σε μία πρωτόγνωρη κατάσταση συμφιλίωσης και ειρήνης με τον ίδιο μας τον εαυτό.
Μία κατάσταση κατά την οποία, το δίπολο που λειτουργεί μέσα μας, οι δύο αντίθετοι πόλοι μας, θα «έσονται εις σάρκα μίαν» και θα λειτουργούν πλέον σαν ένα μοναδικό και ενοποιημένο μονόπολο.

Ο Ιερός Γάμος αποτελεί στην Μυθολογία μας, την διαδικασία της ένωσης του ΔΙΑ-ΝΟΥ μας, όχι με μία αλλά με εννέα κατά σειρά συζύγους, οι οποίες θα καταλήξουν στον τελικό γάμο του με την ΉΡΑ-ΨΥΧΗ.
Θα πρέπει βεβαίως να συνειδητοποιήσουμε ότι κάθε ένας από αυτούς τους ΕΝΝΕΑ ΓΑΜΟΥΣ έχει σαν στόχο του, κυρίως ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΤΕΚΝΩΝ που θα προκύψουν από αυτόν, να φέρει πιο κοντά τους δύο αντίθετους πόλους μας, τον Νου και την Ψυχή μας.
Αξίζει λοιπόν τον κόπο να πάρουμε μια ιδέα, ολόκληρης αυτής της μεγαλοφυούς σύλληψης όπως περιγράφεται από την Μυθολογία μας, η ο οποία όπως έχουμε δει τόσες φορές, σχετίζεται άμεσα με την Ψυχολογία.

Πρώτη σύζυγος είναι η ΜΗΤΙΣ από την οποία γίνεται η ΣΥΛΛΗΨΗ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ-ΣΟΦΙΑΣ.
Η Μήτις συμβολίζει την έννοια της νοητικής κάθαρσης στην οποία πρέπει να υποβληθούμε για να συνειδητοποιήσουμε τους λόγους για τους οποίους αν επιθυμούμε να εξελιχθούμε, είμαστε υποχρεωμένοι να προχωρήσουμε σε αυτόν τον ιερό γάμο.
Οφείλουμε λοιπόν να ξεκινήσουμε με την κατανόηση πρωτίστως των ΝΟΗΤΙΚΩΝ ΑΡΕΤΩΝ για να αποκτήσουμε τα εφόδια που θα μας επιτρέψουν στην συνέχεια να αποκτήσουμε και να λειτουργήσουμε τις ΨΥΧΙΚΕΣ ΑΡΕΤΕΣ.

Δεύτερη σύζυγος είναι η ΘΕΜΙΣ η οποία γεννάει τις 3 ΜΟΙΡΕΣ (χώρο) και τις 3 ΏΡΕΣ (χρόνο).
Ο στόχος της, είναι να κατανοήσουμε την ΕΝΝΟΙΑ ΤΟΥ ΧΩΡΟΧΡΟΝΟΥ, ώστε να καταλάβουμε ότι βρισκόμαστε εγκλωβισμένοι μέσα σε αυτόν και για τον λόγο είμαστε «Μοιραίοι», ενώ θα πρέπει να γίνουμε «Ωραίοι» δηλαδή να ελέγξουμε τις ώρες ή την ροή του χρόνου.

Τρίτη σύζυγος είναι η ΕΥΡΥΝΟΜΗ η οποία γεννάει τις 3 Χάριτες που μας δίνουν όλα τα ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΝΟΗΤΙΚΑ ΧΑΡΙΣΜΑΤΑ ώστε να γίνουμε «Χαρισματικοί» δηλαδή να μπορούμε να ελέγχουμε πλέον απολύτως την μοίρα μας.

Τέταρτη σύζυγος είναι η ΔΗΜΗΤΡΑ η οποία γεννάει την ΠΕΡΣΕΦΟΝΗ. Από εδώ αρχίζει η ψυχική κάθαρση και το πρώτο βήμα για να κατανοήσουμε την λειτουργία της ψυχής μας είναι η κάθοδος στον Άδη, δηλαδή η πρώτη γνωριμία μας με τον ανώτερο εαυτό μας.

Πέμπτη σύζυγος είναι η ΜΝΗΜΟΣΥΝΗ που γεννάει τις 9 ΜΟΥΣΕΣ και αρχίζει η ολοκλήρωση της μυητικής διαδικασία της καλλιέργειας της ψυχής μας που έχει σαν αποτέλεσμα την απόκτηση των ηθικών 12 αρετών, όπως μας τις παραδίδει ο Αριστοτέλης στο βιβλίο του «Ηθικά Νικομάχεια»

Έκτη σύζυγος είναι η ΛΗΤΩ η οποία γεννάει την ΆΡΤΕΜΗ και τον ΑΠΟΛΛΩΝΑ, όπου εισερχόμαστε στην κατανόηση της πλήρους λειτουργίας της ψυχής μας, μέσω της επαφής με τα τρία μέρη της, που είναι το ΛΟΓΙΣΤΙΚΟ το ΘΥΜΟΕΙΔΕΣ και το ΕΠΙΘΥΜΙΤΙΚΟ.

Έβδομη σύζυγος είναι η ΜΑΙΑ η οποία γεννάει τον ΕΡΜΗ, που με τη σειρά του μας εισάγει στην ιδέα της πνεύματος και στην διαδικασία της πνευματοποίησης της ψυχής μας, μέσω της δυνατότητας επαναφοράς των αναμνήσεων από τις προηγούμενες ενσαρκώσεις μας, συνδέοντας με τον τρόπο αυτό το σύνολο των γνώσεων της ψυχής μας, κάτι που είναι απαραίτητο για την ολοκλήρωση του «ΓΝΩΘΙΣΑΥΤΟΝ» και επιτυγχάνεται με την απόκτηση της ανώτατης μορφής μύησης που είναι η Ερμητική.

Όγδοη σύζυγος είναι η ΣΕΜΕΛΗ η οποία γεννάει τον ΔΙΟΝΥΣΟ. Είναι η μοναδική θνητή σύζυγος διότι μπορούμε πλέον να κατανοήσουμε την διαφορά μεταξύ του φθαρτού και του άφθαρτου μέρους της ψυχής μας, δηλαδή της ΔΙΠΟΛΙΚΗΣ ΜΑΣ ΦΥΣΗΣ που κρατά διαχωρισμένους τον κατώτερο από τον ανώτερο εαυτό μας και επίσης να κατανοήσουμε ότι ο προορισμός του ανθρώπου είναι να μετατρέψει το ΔΙΠΟΛΟ που τον χαρακτηρίζει σε έναν ενιαίο ΜΟΝΟΠΟΛΙΚΟ εαυτό.

Ένατη σύζυγος είναι η ΗΡΑ η οποία γεννάει τον ΆΡΗ την ΕΙΛΕΙΘΥΙΑ και την ΉΒΗ, ώστε να γεννηθεί και η ΑΘΗΝΑ από τον ΝΟΥ του ΔΙΟΣ. Αυτό σημαίνει ότι με αυτόν τον ένατο γάμο επιτυγχάνεται η ολοκλήρωση της ψυχικής πνευματοποίησης και ολοκληρώνεται ο λόγος της ύπαρξης του Ανθρώπου και η μεταμόρφωσή του σε θείο ον.

Διαπιστώνουμε ότι το αντικείμενο μελέτης της φιλοσοφίας, επομένως και της ψυχολογίας που αποτελεί κλάδο της, και ο τελικός της σκοπός ΕΙΝΑΙ Η ΕΠΙΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΓΑΜΟΥ.

**Θέλετε να ξέρετε τι σας επιφυλάσσουν τ' άστρα για τους επόμενους 12 μήνες; Το Astrology.gr έχει τις απαντήσεις εδώ**

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved