Το τρίτο τσάκρα και οι ιδιότητες του

Το 3ο τσάκρα αντιπροσωπεύει την ικανότητα του ανθρώπου ν' ανταποκρίνεται σε καταστάσεις που απαιτούν έντονη σωματική και πνευματική εργασία

Το τρίτο τσάκρα και οι ιδιότητες του

Το τρίτο τσάκρα ονομάζεται το τσάκρα του ηλιακού πλέγματος και βρίσκεται μια παλάμη κάτω από το σημείο που τελειώνει το στέρνο, στο κέντρο του σώματος. Συνδέεται με το εσωτερικό ενεργειακό σύστημα μέσω της σπονδυλικής στήλης, στο σημείο που βρίσκεται το ύψος αυτού του τσάκρα.

Χρώμα: Το κίτρινο σε απόχρωση χρυσαφί, χωρίς μπλε και κόκκινες αποχρώσεις και χωρίς μαύρους ή άσπρους τόνους.

Στοιχείο: Φωτιά

Πλανήτες και ζώδια:

Ο Λέων και ο κυβερνήτης του ο Ήλιος: Η δημιουργική αρχή, μοναδικότητα, θέληση, δύναμη, κυριαρχία.

Ο Τοξότης και ο κυβερνήτης του ο Δίας: Ανάπτυξη και επέκταση, ανώτερη γνώση, αισιοδοξία, ευημερία.

Η Παρθένος και ο κυβερνήτης της ο Ερμής: Ακρίβεια, ανάλυση, μεθοδικότητα, ταξινόμηση, υπηρεσία.

Από το ηλιακό πλέγμα απορροφούμε την ηλιακή ενέργεια που τρέφει το αιθερικό μας σώμα που συντηρεί το φυσικό. Συνδέεται απ' ευθείας με το αστρικό σώμα, το οποίο είναι το κέντρο των επιθυμιών και ο φορέας των συναισθημάτων.

Σε αυτό το ενεργειακό κέντρο εκφράζεται η ικανότητα για εκδήλωση των προσωπικών χαρακτηριστικών γνωρισμάτων, η ανάλυση και ο έλεγχος (άσκηση δύναμης) των ενεργειών και ουσιών που φτάνουν στην ενεργειακή περιοχή του ανθρώπου. Χωρίς αυτές τις ικανότητες δεν είναι δυνατή ούτε η αφομοίωση (σωματική και πνευματική), ούτε η συνειδητή σκέψη, η προβολή και η ανάλυση.

Εδώ τοποθετείται η ικανότητα του ανθρώπου να οριοθετεί τον εαυτό του και να λέει 'όχι'.

Το 3ο τσάκρα σχετίζεται με όλες τις λειτουργίες και τα όργανα αφομοίωσης. Σ' αυτό αντιστοιχούν το πάγκρεας που σε συνδυασμό με το πεπτικό σύστημα παίζουν σημαντικό ρόλο στην πέψη των τροφών.

Αντιπροσωπεύει την ικανότητα του ανθρώπου ν' ανταποκρίνεται σε καταστάσεις που απαιτούν έντονη σωματική και πνευματική εργασία. Εδώ εντοπίζεται η ηρεμία και σταθερότητα της προσωπικότητας (αν υφίσταται ή όχι), και το νευρικό σύστημα

Συνδέεται επίσης με τα μάτια, που είναι τ' αναλυτικά αισθητήρια όργανα.

Αρμονική λειτουργία

Όταν το 3ο τσάκρα είναι ανοιχτό και λειτουργεί αρμονικά σας δημιουργεί μια αίσθηση γαλήνης και εσωτερικής αρμονίας. Αποδεχόσαστε τον εαυτό σας και σεβόσαστε την ιδιαιτερότητα των άλλων.

Έχετε την ικανότητα να δεχόσαστε τα συναισθήματα και τις επιθυμίες σας και τ' αναγνωρίζετε σαν ένα απαραίτητο κομμάτι της εξέλιξης σας.

Βρίσκεστε σε αρμονία με τους ανθρώπους και με το σύμπαν. Είσαστε γεμάτοι φως και ενέργεια και αυτό σας προστατεύει από κάθε αρνητικότητα. Οι επιθυμίες σας εκπληρώνονται πιο εύκολα και προσελκύετε ό, τι επιζητείτε.

Δυσαρμονική λειτουργία

Όταν το 3ο τσάκρα δυσλειτουργεί θέλετε να γίνονται τα πράγματα με τον τρόπο που εσείς επιθυμείτε και να έχετε τον έλεγχο των καταστάσεων. Σας διακατέχει μια εσωτερική ανησυχία και δυσαρέσκεια. Πιθανόν στην παιδική σας ηλικία να μην υπήρχε αποδοχή και έτσι δεν αναπτύχθηκε η αίσθηση της αξίας σας με αποτέλεσμα να αναζητάτε στον υλικό κόσμο την αναγνώριση και την ικανοποίηση που δεν βρίσκετε μέσα σας.

Ανεπαρκής λειτουργία

Η ανεπαρκής λειτουργία του 3ου τσάκρα σας κάνει να νοιώθετε θλίψη και αποθάρρυνση. Βλέπετε παντού εμπόδια που δεν σας επιτρέπουν να ικανοποιήσετε τις επιθυμίες σας. Νοιώθετε αδυναμία όταν αντιμετωπίζετε μια δύσκολη κατάσταση και αποδιοργανωνόσαστε. Αποφεύγετε τις προκλήσεις και σας τρομάζει το άγνωστο. Προσπαθείτε να κερδίσετε την αποδοχή σε βάρος των δικών σας συναισθημάτων και επιθυμιών.

Για ν' αναπτύξετε αυτό το τσάκρα μεταξύ άλλων μεθόδων είναι η ψυχανάλυση, ο διαλογισμός, το Τάι Τσι, το Αικίντο και το Κουνγκ Φου. Επίσης το φως του ηλίου ή η ενατένιση ενός τοπίου που λούζεται στο φως του ήλιου.

Πηγές:

O απόκρυφος κόσμος της αύρας, Walter Lubeck

Tο βιβλίο των Τσάκρα, Shalila Sharamon & Bodo J. BaginskiΔιαβάστε επίσης:

-7 Τσάκρας ή Ενεργειακά Κέντρα

-Τα Επτά Κύρια Τσάκρα

-Το πρώτο τσάκρα και τα χαρακτηριστικά του

-Το δεύτερο τσάκρα και οι σεξουαλικές του ιδιότητες

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved