Γνωριμία με τα 38 ανθοϊάματα του Μπαχ και τις ιδιότητές τους Μέρος Β΄

Ποιο μας ταιριάζει και πότε;

Γνωριμία με τα 38 ανθοϊάματα του Μπαχ και τις ιδιότητές τους Μέρος Β΄

«Το μεγαλύτερο δώρο που μπορείτε να δώσετε στους άλλους είναι το να είστε ευτυχισμένοι και αισιόδοξοι εσείς οι ίδιοι.»

Οι πληροφορίες είναι από το βιβλίο «Ανθοθεραπεία με τα Ιάματα Μπαχ» της Μαρίνας Αγγελή (εκδόσεις Πύρινος Κόσμος).

Διαβάστε το πρώτο μέρος εδώ

ΚΟΥΡΑΣΗ

21. HORNBEAM: Καταπόνηση, κόπωση, νοητική και σωματική εξάντληση.
Βαριέμαι. — Νοιώθω πλήξη, ανία. —Όταν σκέφτομαι ότι πρέπει να κάνω αυτό...κι αυτό... νοιώθω τόση κούραση... —Η δουλειά μου είναι μονότονη, χωρίς ενδιαφέρον, και με κουράζει. —Πρέπει να διαβάσω και είμαι κουρασμένος / βαριέμαι. Δεν θα ένοιωθα κουρασμένος προκειμένου να πάω μια βόλτα. —Πρέπει να τακτοποιήσω το σπίτι και είμαι κουρασμένη / βαριέμαι.

22. OLIVE: Ολοκληρωτική εξάντληση, νοητική κόπωση. Είμαι εξαντλημένη. —Έχω πάθει υπερκόπωση. —Ποτέ δεν μπόρεσα να συνέλθω μετά από εκείνη τη έντονη / μακρόχρονη σωματική /ψυχολογική ταλαιπωρία. —Δεν έχω διάθεση ούτε και κουράγιο για τίποτε. Θέλω μόνο να κάθομαι ακίνητος / ήσυχος σε μια άκρη. —Οι αυξημένες υποχρεώσεις μου αυτής της περιόδου απαιτούν αυξημένες σωματικές / πνευματικές δυνάμεις από πλευράς μου.

23. OAK: Αποθάρρυνση, απόγνωση, αλλά η προσπάθεια δεν σταματά. Το βάρος των ευθυνών μου είναι πολύ μεγάλο. —Ποτέ δεν ξεγνοιάζω πραγματικά, έχω υποχρεώσεις. —Θέλω / πρέπει συνέχεια να προσπαθώ, να αγωνίζομαι παρά τις αντιξοότητες. —Πρέπει να αντέχω, να υπομένω τα βάσανα. —Δεν μπορώ να σκεφτώ τον εαυτό μου, εξαρτώνται τόσοι / τόσα από μένα... —Συνέχεια παλεύω... —Κουράστηκα να αγωνίζομαι...

ΕΛΛΕΙΨΗ ΑΥΤΟΠΕΠΟΙΘΗΣΗΣ - ΑΔΥΝΑΜΙΑ

24. LARCH: Έλλειψη εμπιστοσύνης, αναμονή αποτυχίας, αποθάρρυνση. Βαθειά μέσα μου πιστεύω ότι δεν θα τα καταφέρω. —Οι άλλοι είναι καλύτεροι από μένα. —Θαυμάζω τους άλλους - δεν τους ζηλεύω, γιατί καταλαβαίνω πως είναι ανώτεροι μου. —Έχω σύμπλεγμα κατωτερότητας. —Αν και οι συνάδελφοι με παροτρύνουν και βλέπω και η ίδια ότι η απόδοσή μου είναι καλή, δεν θα συμμετέχω στο διαγωνισμό / δεν θα ζητήσω προαγωγή. —Γενικά έχω αυτοπεποίθηση, όμως επιχειρώ κάτι τελείως καινούριο και χρειάζομαι περισσότερη τόλμη.

kitrino

25. CENTAURY: Αδύνατη θέληση, επηρεάζεται εύκολα, πρόθυμοι υπηρέτες. Σκύβω το κεφάλι. —Οι άλλοι αποφασίζουν για μένα. —Μου είναι δύσκολο να εκφράσω δύναμη / να αντιμετωπίσω τους άλλους. —Φοβάμαι να δώσω μάχη. —Φοβάμαι τον αυταρχισμό. —Φοβάμαι τη δύναμή μου. —Φοβάμαι ότι αν αντιταχτώ στην καταπίεση, οι άλλοι θα με εγκαταλείψουν / θα πάψουν να με φροντίζουν, / μπορεί να στεναχωρήσω και να αδικήσω τους άλλους.

26. ELM: Συναισθήματα ανικανότητας προσωρινά, εξάντληση από έντονη προσπάθεια για τελειότητα. Νοιώθω ανεπαρκής μπροστά στις απαιτήσεις της κατάστασης. —Ξαφνικά νοιώθω ανίκανος να τα καταφέρω. —Συχνά μου συμβαίνει να χάνω τελείως το κουράγιο / την αυτοπεποίθησή μου για πράγματα που γνωρίζω να κάνω καλά / έχω ξανακάνει με επιτυχία στο παρελθόν. -Συχνά μοιάζει να ξεχνάω ποιά είμαι και τι μπορώ να κάνω και τότε πανικό βάλλομαι. —Είμαι τελειοθηρικός και πιστεύω πως δεν θα μπορέσω να ανταποκριθώ στα standards που βάζω για τον εαυτό μου.

ΑΥΣΤΗΡΟΤΗΤΑ - ΚΑΤΑΧΡΗΣΗ ΔΥΝΑΜΗΣ

27. BEECH: Αδιαλλαξία, κριτική, βιαστικές επικρίσεις. Είμαι πολύ αυστηρός στις κρίσεις μου. —Αγανακτώ υπερβολικά με τα κακώς κείμενα. —Δεν μπορώ να συγχωρέσω τα ελαττώματα / τις αδυναμίες των άλλων. —Συγχύζομαι και θυμώνω με αυτά που βλέπω να συμβαίνουν γύρω μου. —Μου λένε ότι με φοβούνται γιατί τους αποθαρρύνω με τις κρίσεις μου. —Συνέχεια κάνω παρατηρήσεις στη γυναίκα μου / στα παιδιά μου, κι αυτό δημιουργεί άσχημη ατμόσφαιρα στο σπίτι. —Νοιώθω μοναξιά. Δεν βρίσκω άνθρωπο να συναναστραφώ που να μη με εκνευρίζει με τα ελαττώματα του.

28. ROCK WATER: Αυτό-καταπίεση, αυταπάρνηση, αυτό-βασανισμός. Ασκώ αυστηρό έλεγχο στα συναισθήματα και στις επιθυμίες μου. —Πάνω από όλα οφείλω να είμαι ενάρετος. —Σημασία δεν έχει το τι θέλω αλλά το τι πρέπει να γίνει. —Καταπιέζω τον εαυτό μου, για να ζω σύμφωνα με τις ιδέες μου. —Μου λένε πως είμαι στεγνός / άκαμπτος. —Έχω επιβάλει στον εαυτό μου να ζει πολύ ασκητικά. —Δεν έχω επαφή με το σώμα μου / δεν μπορώ να νοιώσω τις ανάγκες του σώματός μου.

29. VINE: Κυριαρχία, αδιαλλαξία, φιλοδοξία. Θέλω να με υπακούν. —Θέλω να γίνει αυτό που λέω! —Εγώ είμαι το αφεντικό / εγώ διατάζω εδώ μέσα. —Απολαμβάνω το να εξουσιάζω τους άλλους. —Δεν μου αρέσει να εξουσιάζω, αλλά κάποιος πρέπει να βάλει τάξη εδώ μέσα / πρέπει να επιβάλω τη σωστή λύση σ’ αυτή την κατάσταση. —Δεν αντέχω τις αντιρρήσεις. —Αυτό πρέπει να γίνει, είτε συμφωνούν είτε όχι. —Ψυχραιμία! Ακολουθείστε με!

ΑΝΑΓΚΗ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΗΣ ΑΥΤΟΝΟΜΙΑΣ – ΙΣΟΡΡΟΠΙΑΣ

30. CHICORY: Ατομικισμός, αυτολύπηση. Νοιώθω να μη με αγαπάνε αρκετά. —Νοιώθω αυτολύπηση. —Κανένας δεν με καταλαβαίνει. Κλαίω / θα ήθελα να κλάψω. —Κανένας δεν αναγνωρίζει τις θυσίες που έχω κάνει γι’ αυτούς. —Τα παιδιά μου κάνουν αυτό που θέλουν και δεν νοιάζονται που με στεναχωρεί αυτό. Είναι αχάριστα / σκληρά. —Πικραίνομαι γιατί ο σύντροφός μου : ξέχασε την επέτειό μας / ξέχασε να μου τηλεφωνήσει / δεν με σκέφτεται όσο εγώ / δεν με προσέχει όσο εγώ. —Όταν δεν μ’αγαπάει / με προσέχει, νοιώθω μέσα μου ένα τεράστιο κενό.—Αγαπώ πολύ τους δικούς μου, θέλω να τους έχω συνέχεια κοντά μου. —Τον προσέχω και τον διορθώνω για το καλό του. —Αν διαβάσεις θα σου πάρω ποδήλατο. —Αν μου πάρεις ποδήλατο θα διαβάσω. —Μου λένε πως είμαι χειριστική / πεισματάρα / υστερική. —Μου λένε ότι είμαι καταπιεστική! Δηλαδή είναι καταπίεση το να αγαπάς

31. HEATHER: Εγωκεντρισμός, υπερβολική μέριμνα για τον εαυτό. Έχω τόση ανάγκη να μιλήσω σε κάποιον, να επικοινωνήσω. Δυστυχώς οι άνθρωποι που έχουν αρκετή υπομονή / συμπάθεια να ακούν τα προβλήματά σου σπανίζουν. —Μου λένε ότι: μιλάω πολύ / ότι μιλάω συνέχεια για τον εαυτό μου / ότι συνέχεια τον εαυτό μου σκέφτομαι / ότι είμαι εγωκεντρικός / ότι όταν μιλάω τους κουράζω. —Θέλω να μιλήσω και όλοι με αποφεύγουν. —Μου λένε ότι έχω γίνει υποχόνδριος. —Δεν μιλάω στους άλλους για τα προβλήματά μου, αλλά είμαι τόσο απορροφημένος σ’ αυτά που δεν μπορώ να προσέξω τι γίνεται γύρω μου. —Οι δικοί μου μου λένε ότι δεν ενδιαφέρομαι γι’ αυτούς. Δεν είναι αλήθεια, απλώς δεν με αφήνουν τα προβλήματά μου να ασχοληθώ πραγματικά μαζί τους. —Αυτές τις μέρες δεν μπορώ να συγκεντρωθώ στη δουλειά μου / στο τι μου λένε. Το μυαλό μου βρίσκεται συνέχεια σ’ αυτό το ζήτημα.

Bach-Flower-Remedies

32. HOLLY: Μίσος, φθόνος, ζηλοφθονία, καχυποψία. Ζηλεύω. —Μου λένε πως είμαι καχύποπτη. | —Δεν εμπιστεύομαι εύκολα. —Φοβάμαι. Αλλά όταν νοιώσω ότι το περιβάλλον μ’ αγαπάει, με αποδέχεται και δεν κινδυνεύω από αυτό, οι φόβοι μου παύουν.—Το παιδί μου ζηλεύει το καινούριο του αδερφάκι.

33. PINE: Κατηγορεί τον εαυτό του, ενοχή, αποθάρρυνση. Νοιώθω ένοχος. —Εύκολα νοιώθω ενοχές. —Ποτέ δεν νοιώθω αρκετά καλός / αρκετά εντάξει. —Τα βάζω συνέχεια με τον εαυτό μου. —Δυσκολεύομαι να διεκδικήσω τα δικαιώματα μου. —Προτιμώ πάντα να προσφέρω περισσότερα από όσα ζητάω, για να είμαι σίγουρη ότι δεν ζητάω πάρα πολλά. —Ζητάω χαμηλές αμοιβές για την εργασία μου / δυσκολεύομαι να ζητήσω αμοιβή για τις υπηρεσίες μου. —Έχω την τάση να απολογούμαι / να νοιώθω σαν να πρέπει να απολογηθώ όποτε δεν πηγαίνει κάτι καλά στο περιβάλλον μου.

34. VERVAIN : Ένταση, στρες, υπερβολικός ενθουσιασμός. Νοιώθω ενθουσιασμό σε σημείο νευρικής εξάντλησης. —Δεν μπορώ να χαλαρώσω, η συγκίνηση / η ενεργητικότητα με κρατάει σε ένταση. —Θέλω να υπερ-αποδώσω. —Πρέπει να τους πείσω με κάθε τρόπο, είναι για το συμφέρον τους. —Πρέπει να τους σώσω. —Δεν μπορώ σε καμιά περίπτωση να τους απογοητεύσω. —Θα κάνω υπερ-προσπάθεια, δεν διανοούμαι να αποτύχω. —Δίνομαι στα ιδανικά μου με πάθος. Με λένε φανατικό.

35. WATER VIOLET: Υπερηφάνεια, διάκριση. Θέλω να μένω μόνη μου, η παρουσία των άλλων με κουράζει / με ενοχλεί. —Περνάω καλά με τον εαυτό μου και δεν χάνω ευκαιρία να ξεκόβω από τους άλλους. Αλλά δυστυχώς συχνά πρέπει να υφίσταμαι την παρουσία τους. —Έχω τόσα σημαντικά / ωραία πράγματα να κάνω μόνος μου, δεν μπορώ να χάνω την ζωή μου στις παρέες. —Δεν γνωρίζω κανέναν αρκετά αξιόλογο ώστε να μπορώ να κάνω παρέα μαζί του χωρίς να σπαταλάω το χρόνο μου. —Αυτή η αυξανόμενη ανάγκη μου για απομόνωση έχει αρχίσει να με τρομάζει. Που θα πάει αυτό;

36. WILD ROSE: Παραίτηση, απάθεια. Νοιώθω απαθής. Δεν γίνεται τίποτε. Ότι κι αν δοκίμασα απέτυχε. —Δεν προσπαθώ πλέον, κι έτσι τουλάχιστον δεν αγωνιώ, δεν κουράζομαι, δεν απογοητεύομαι. —Έχω δεχτεί τη μοίρα μου κι αφήνω τη ζωή να κυλάει όπως έρθει. —Τώρα δεν γίνεται τίποτε πια / αυτά πέρασαν πια / αυτά δεν είναι για μένα πια. —Δεν έχω όνειρα, σχέδια, φιλοδοξίες. —Η ζωή μου είναι ήσυχη, μονότονη, χωρίς χρώμα, χωρίς πνοή-Νοιώθω να παραιτούμαι-Η δουλειά μου χρειάζεται μεράκι και έμπνευση, αλλά τελευταία δυσκολεύομαι να αποδώσω. Σαν να μη με ενδιαφέρει τίποτε.

37. WILLOW: Μνησικακία, πικρία. Όλα μου φταίνε. —Η ζωή υπήρξε άδικη μαζί μου. —Άλλοι άνθρωποι με λιγότερα προσόντα / προσπάθεια εξελίχτηκαν καλύτερα από μένα. —Νοιώθω πικρία, —Νοιώθω θυμό / οργή / αγανάκτηση γι’ αυτούς που μου έκαναν κακό, ηθελημένα / αθέλητα. —Νοιώθω θύμα. —Έχω κακή διάθεση γενικά / απόψε. Τίποτε δεν με ευχαριστεί. —Νοιώθω την ανάγκη να τα απορρίπτω όλα. —Με εκνευρίζει να βλέπω τους άλλους καλοδιάθετους γύρω μου.

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ - ΑΠΟΤΟΞΙΝΩΣΗ

38. CRAB APPLE: Το καθαριστικό ίαμα. Αποθάρρυνση, απελπισία. Χρειάζομαι να αποβάλω / καθαρίσω κάτι από επάνω μου / μέσα μου. —Σιχαίνομαι εύκολα. —Δεν μου αρέσει η εμφάνισή μου / απεχθάνομαι κάτι επάνω μου, π.χ. τη μύτη μου / τη φωνή μου / τα παραπανίσια μου κιλά / το ότι έχω το τάδε ψυχικό ελάττωμα / δεν έχω την δείνα ψυχική αρετή. —Χρειάζομαι / κάνω αποτοξίνωση. --Παίρνω / πήρα πρόσφατα : χημικά αντιβιοτικά / άλλα χημικά φάρμακα / χημειοθεραπεία / ψυχοφάρμακα / χειρουργική νάρκωση .

SHOCK

39. STAR OF BETHLEHEM: Νοητικές ή σωματικές επιπτώσεις από σοκ. Ταράχτηκα μαθαίνοντας αυτά τα νέα. —Έχω δεχτεί ένα / πολλά σοκ στο παρελθόν. —Ποτέ δεν μπόρεσα να παρηγορηθώ για αυτόν το χωρισμό / την απώλεια. —Γενικά νοιώθω τρομαγμένος, ταραγμένος, μπλοκαρισμένος. —Είμαι / έχω υπάρξει αλκοολικός / χρήστης ουσιών και αρχίζω τώρα να παίρνω ανθοΪάματα —Αυτές οι συνειδητοποιήσεις /αλλαγές αποτέλεσαν ένα σοκ για το σύστημά μου / τον οργανισμό μου.

«Δεν υπάρχει πραγματική θεραπεία παρά μόνο αν υπάρξει αλλαγή στη νοοτροπία, ειρήνη στο νου και εσωτερική ευτυχία.»

«Η τελική και ολοκληρωτική θεραπεία θα έρθει από μέσα, από την ίδια την Ψυχή, η οποία χάρη στην ευσπλαχνία Του, ακτινοβολεί αρμονία σε ολόκληρη την προσωπικότητα, όταν εμείς το επιτρέπουμε.»

ΕΝΤΟΥΑΡΝΤ ΜΠΑΧ

Πηγές

«Ανθοθεραπεία με τα Ιάματα Μπαχ», Μαρίνα Αγγελή (Εκδόσεις Πύρινος Κόσμος)

«Ανθοθεραπεία Του Δρ Ε. Μπαχ», Φίλιπ Τσάνσελορ (Εκδόσεις Καστανιώτη)

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved