Το ήξερες ότι τα μαλλιά μεταφέρουν σημαντικές πληροφορίες στον εγκέφαλο;

Δε σου λέμε... τρίχες!

Το ήξερες ότι τα μαλλιά μεταφέρουν σημαντικές πληροφορίες στον εγκέφαλο;

Βασικά, ακόμα και οι τριχίτσες στο σώμα σου παίζουν έναν πολύ σημαντικό ρόλο κι όχι μόνο τα μαλλιά σου. Να σου δώσουμε ένα παράδειγμα: Δεν ανατριχιάζεις μόνο, επειδή κρυώνεις. Έτσι δεν είναι; Σου «σηκώνονται οι τρίχες» και ενστικτωδώς, όταν κάποιος/κάτι σε φοβίζει ή αισθάνεσαι ότι κάτι πάει στραβά. Είναι σαν ένα προειδοποιητικό σήμα.

Σύμφωνα με τις θεωρίες, οι άκρες των μαλλιών σου είναι σαν κεραίες που συγκεντρώνουν ενέργεια από το Σύμπαν για να διεγείρουν τα υψηλότερα επίπεδα συνείδησης και δημιουργικότητάς σου. Τα μαλλιά είναι μια φυσική προέκταση του νευρικού συστήματος, που μεταδίδουν σημαντικές πληροφορίες στον εγκέφαλο. Πιστεύεται επίσης ότι εξισορροπείται ολόκληρο το ηλεκτρομαγνητικό πεδίο του σώματός μας, το οποίο με τη σειρά του μπορεί να μας βοηθήσει να αυξήσουμε την ενέργεια, τη ζωτικότητα και τη διαίσθησή μας.

Πριν από πολλά χρόνια, το κούρεμα των μαλλιών ήταν ανήκουστο, καθώς αποτελούσαν το «σήμα κατατεθέν» της ταυτότητας και της κληρονομιάς του κάθε ανθρώπου. Στην πραγματικότητα, μόνο στους δούλους έκοβαν τα μαλλιά, για να τους υποτάξουν και να αφαιρέσουν την ενέργεια και τη δύναμή τους. Να σου θυμίσουμε τον Σαμψών, που για να τον αποδυναμώσει η Δαλιδά του έκοψε κρυφά τα μαλλιά...

Μάλιστα, λέγεται ότι από το κόψιμο των μαλλιών και μετά, χρειάζονται περίπου τρία χρόνια για να ανακτηθεί η ικανότητά τους να στείλουν και να λάβουν ζωτική ενέργεια από το Σύμπαν.

Επιπλέον, επιστημονικές μελέτες έχουν δείξει ότι η κερατίνη, η πρωτεΐνη των μαλλιών, έχει κρυσταλλική δομή που είναι παρόμοια με εκείνη των κρυστάλλων και πολύτιμων λίθων.

Όσο λοιπόν φροντίζεις, προστατεύεις τα μαλλιά σου και αποφεύγεις το κούρεμα, τόσο πιο «δυνατός» και σε άμεση επαφή είσαι με το Σύμπαν.


Διάβασε επίσης:Κι όμως! Τα μαλλιά σου δηλώνουν αρκετά στοιχεία του χαρακτήρα σου!

Είσαι fashion icon ή καμιά...«βασικιά»; Ποια είναι η σχέση σου με τη μόδα;


©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved