Τα πράγματα θα αλλάξουν προς το καλύτερο μόνο εάν τα αλλάξουμε... εμείς!

Έχουμε την ικανότητα και τη δύναμη να κατευθύνουμε τη ζωή μας εκεί που θέλουμε

Τα πράγματα θα αλλάξουν προς το καλύτερο μόνο εάν τα αλλάξουμε... εμείς!

Όλα ξεκινούν από το μυαλό μας. Μια σκέψη, είναι αρκετή για να παράγει ένα συναίσθημα. Όταν οι σκέψεις μας δεν έχουν αρμονία και ειρμό, τα συναισθήματα, μας σκαμπανεβάζουν και αυτό που δημιουργείται είναι ένα πανδαιμόνιο, μια ζωή προβληματική. Σύμφωνα με το νόμο της έλξης το όμοιο έλκει το όμοιο. Έλκουμε λοιπόν στη ζωή μας ότι δονείται, στη συχνότητα που εκπέμπουμε. Σήμερα στον πλανήτη δισεκατομμύρια ανθρώπων, εκπέμπουν δονήσεις φορτισμένες από συναισθήματα φόβου κι αυτό εισπράττουμε όλοι μας. Τα συναισθήματα είναι προϊόν των σκέψεών μας και λειτουργούν σαν το μπούμερανγκ... ότι στέλνουμε στο σύμπαν αυτό γυρίζει σε μας. Ακούγοντας κάθε μέρα δυσάρεστες ειδήσεις, όπως, νέους φόρους, ληστίες, βιασμούς, μολυσματικές ασθένειες, εστιαζόμαστε κυρίως σε όσα κακά συμβαίνουν και το μόνο που κάνουμε είναι να μαγνητίζουμε και να προσελκύουμε ακόμα περισσότερα δεινά και δυσάρεστες καταστάσεις

Η τύχη της χώρας μας αλλά και όλου του κόσμου δεν εξαρτάται από μας, δεν μπορούμε να εμποδίσουμε νέα φορολογικά μέτρα, ούτε εξαρτάται από μας αν θα παραμείνουμε στο ευρώ.

Μπορούμε όμως να επιλέξουμε να μην φοβόμαστε και να μην σπαταλάμε την ενέργεια μας, σε κάτι που δεν μπορούμε να ελέγξουμε. Όπως και να έρθουν τα πράγματα θα επιβιώσουμε, αρκεί να αλλάξουμε νοοτροπία και να αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του. Να αλλάξουμε την οπτική που βλέπουμε τα πράγματα και αντί να εστιαζόμαστε σε αυτά που μας λείπουν, να νοιώθουμε ευγνωμοσύνη για αυτά που έχουμε οπως την υγεία μας, το χαμόγελο ενός παιδιού, την αγκαλιά του αγαπημένου μας, που τα οποία θεωρούμε δεδομένα και τα σκεπτόμαστε αφού τα χάσουμε.

Υπάρχουν επίσης πολλά πράγματα που μπορούμε να κάνουμε για να αισθανθούμε όμορφα, πράγματα που έχουμε ξεχάσει, όπως να απολαύσουμε ένα ηλιοβασίλεμα, να ακούσουμε το κελάηδισμα των πουλιών, να μυρίσουμε ένα λουλούδι, να πάμε μια βόλτα στο βουνό, να περπατήσουμε ξυπόλυτοι στην ακροθαλασσιά, να δούμε μια κωμωδία για να γελάσουμε, να ακούσουμε την αγαπημένη μας μουσική, να χορέψουμε κάτω από το φως της σελήνης. να καλέσουμε τους φίλους μας για καφέ, να παίξουμε επιτραπέζια παιχνίδια. Ας βάλουμε τη χαρά στη ζωή μας με απλά πράγματα που δεν μπορεί να μας πάρει κανείς και θα δούμε τη ζωή με άλλα μάτια.

Οι αλλαγές βέβαια δεν είναι εύκολες και πάντοτε θα έχομε πισωγυρίσματα αλλά αν δεν κάνουμε κάτι διαφορετικό δεν πρόκειται να αλλάξουν τα πράγματα. Και όπως λέει και ο Αϊνστάιν «είναι τρελό να κάνουμε τα ίδια πράγματα και να περιμένουμε διαφορετικά αποτελέσματα».

Αν εστιαστούμε στα πράγματα που μας δίνουν χαρά, οι δονήσεις που θα εκπέμπουμε θα γίνει ένας κινούμενος μαγνήτης υψηλής συχνότητας και θα αρχίσουμε να έλκουμε επάνω μας όλα εκείνα που θέλουμε. Συνήθως περιμένουμε να αλλάξουν τα πράγματα για να νοιώσουμε καλά, αλλά τα πράγματα θα αλλάξουν προς το καλύτερο μόνο αν αλλάξουμε εμείς.

Οι συνθήκες θα αλλάξουν αν αλλάξουμε την οπτική μας, και ας μην ξεχνάμε ότι δεν υπάρχει αντικειμενική πραγματικότητα, πραγματικότητα είναι εκεί που εστιαζόμαστε.

Κάποιοι σοφοί που πιθανόν έζησαν παρόμοιες συνθήκες είπαν:

«Όταν το έδαφος γκρεμίζεται κάτω από τα πόδια μας, ήρθε η ώρα να πετάξουμε με τα φτερά μας».

«Δεν μπορούμε να ελέγξουμε τον άνεμο, αλλά μπορούμε να προσαρμόσουμε τα πανιά μας».

«Mετά το σκοτάδι και την παγωνιά της καρδιάς θα έρθει μια μέρα γεμάτη φως, γεμάτη αγάπη».

Κρατήστε αυτές τις εικόνες στην καρδιά σας και θα νοιώσετε υπέροχα.©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved