Ο Ουρανός στον Κριό-Dennis the Menace...

Ο Ουρανός, σύμφωνα με την Ελληνική Μυθολογία, ήταν το πρώτο παιδί της Γαίας που γεννήθηκε χωρίς πατέρα
Παπασταύρου Λίντα
Ο Ουρανός στον Κριό-Dennis the Menace...

Από τον Karl Heinz Ottinger

Ο Ουρανός, σύμφωνα με την Ελληνική Μυθολογία, ήταν το πρώτο παιδί της Γαίας που γεννήθηκε χωρίς πατέρα (δηλαδή τεκνοποίησε από μονή της η Γαία ). Αυτό σημαίνει πως ένα παιδί αποκτά το αυτεξούσιο και παίζει τον ρόλο του Κοσμικού αφεντικού. Και μη ρωτάτε τι μπορεί να κάνει ένα παιδί σε ανάλογη θέση. O Ντένις ο Τρομερός μας βάζει αμέσως στο κλίμα...
Η είσοδος του Ουρανού στον Κριό σημαίνει πως ο Ουρανός (επανάσταση, αντιφάσεις και γενικά ακραίες καταστάσεις ) γίνεται main stream αναδεικνύοντας παράλληλα κάποια από τα κεντρικά χαρακτηριστικά του ζωδίου (πρωτοπορία, αλαζονεία, ασέβεια, εγωισμός)

Η προηγούμενη φορά που ο Ουρανός βρέθηκε στον Κριό ήταν από τον Απρίλιο 1927 έως τον Μάρτιο του 1935 και πάνω στη «μαγιά» του Πλούτωνα στον Καρκίνο, πριμοδότησε την εγκαθίδρυση ολοκληρωτικού τύπου καθεστώτων (φασιστικά και κομμουνιστικά).

Χαρακτηριστικά γεγονότα εκείνης της περιόδου στο κοινωνικοπολιτικό γίγνεσθαι που αφορούν άμεσα τον Ουρανό ήταν η σχεδόν παράλληλη άνοδος του Στάλιν και του Χίτλερ στην εξουσία με τον ...γνωστό τρόπο. Ο πρώτος πέτυχε την απομάκρυνση του κυριότερου αντιπάλου του Λ. Τρότσκι και σταδιακά έγινε ο απόλυτος κυρίαρχος του παιχνιδιού (οι δίκες της Μόσχας που ακολούθησαν με τον Ουρανό στον Ταύρο ήρθαν ουσιαστικά να επιβεβαιώσουν την ισχύ του). Ο δεύτερος μετά τον εμπρησμό του Reichstag και την εφαρμογή ενός ανάλογου «Καλλικράτη», επανίδρυσε την Vermacht παρακάμπτοντας την συνθήκη των Βερσαλλιών και αποχώρησε (μαζί και η Ιαπωνία) από την Κοινωνία Των Εθνών, προετοιμάζοντας το ζοφερό μέλλον της Ευρώπης.

Στην Ελλάδα οι αντίστοιχες εξελίξεις ήταν μάλλον σε διαφορετική κατεύθυνση αφού παρά τη ...συνήθη κυβερνητική αστάθεια έγιναν ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις και δόθηκε για πρώτη φορά δικαίωμα ψήφου στις γυναίκες (για τις Δημοτικές εκλογές), Σημαντική εξέλιξη ήταν και η ίδρυση της Τραπέζης της Ελλάδος και της ΑΤΕ.


Κάθε φορά που η ιστορία επαναλαμβάνεται, οι τιμές ανεβαίνουν

Ο Ουρανός στον Κριό βγάζει πάντα έναν ηγέτη που δημαγωγεί ασύστολα και ποντάρει σε ότι έχει ανάγκη ο κάθε λαός. Συνήθως στην εξασφάλιση της επιβίωση του και τις προοπτικές κυριαρχίας του. Η άνοδος του φασισμού στην Γερμανία , στην Ιταλία και του Στάλιν στην Ρωσία (ολοκληρωτικό κομμουνιστικό καθεστώς) είχαν ξεχωριστά τεχνικά χαρακτηριστικά τα όποια δεν είναι επί του παρόντος να αναλυθούν . Όμως ας δούμε τα κοινά χαρακτηριστικά διότι εκεί είναι η ουσία. Ο Ουρανός, ο πλανήτης της απόλυτης ελευθερίας ουσιαστικά αναδεικνύεται σε πάτρωνα της απολυταρχίας. Η άνοδος του Χίτλερ στην εξουσία έγινε με έναν απολυταρχικό πραξικοπηματικό πλην όμως αληθοφανή τρόπο. Το ίδιο και ο εμπρησμός στο Reichstag που είναι γνωστό πως ήταν μια πρόφαση για να εξοντωθούν οι πολιτικοί αντίπαλοι του Χίτλερ. Αλλά και ο Στάλιν στην Ρωσία ξεπάστρεψε τον Μαρξισμό-Λενινισμό και στη συνέχεια έστειλε σε θανάτους και εκτελέσεις για δήθεν προδοσίες 50.000.000 Ρώσους .

Ηγέτες-Μαριονέτες

Η Ιστορία έχει αποδείξει (ιδίως από την εποχή του Βυζαντίου και μετά) πως εάν δεν έχεις πλάτες και χορηγίες δεν πας πουθενά. Ο Στάλιν ως κομισάριος με τις πλάτες των αγροτών ανέβηκε στην εξουσία. Εκεί με μεθοδευμένες κινήσεις «καθάρισε» όποιον βρέθηκε στο διάβα του.
Η περίπτωση του Χίτλερ ήταν εντελώς διαφορετική μιας και ήταν ένας επαναστάτης , πήγε στο στρατό και παρασημοφορήθηκε δυο φορές ενώ ήταν και δεινός ρήτορας. Ελάχιστοι γνωρίζουν πως πίσω από τον Χίτλερ υπήρχε η IG Farben δηλαδή οι σημερινές Bayer, BASF, Hoechst (μιλάμε για εταιρίες μεγαθήρια) οι οποίες δαπάνησαν τρελά ποσά υπέρ των Εθνικοσοσιαλιστών. Για ποιο λόγο όμως....

Η BASF (Badische Analin und Soda Fabricken) ήταν πλέον ο βασικός προμηθευτής πυρίτιδας και ανύδρου θειούχου ασβεστίου για την παρασκευή εκρηκτικών, βλημάτων και γενικά πυρομαχικών. Αντίστοιχα, η IG Farben ανελάμβανε πάσης φύσεως έργα και όποια πέτρα κι αν σήκωνες ήταν από κάτω-κάτι σαν την Siemens. Η δική της Νυρεμβέργης απεκάλυψε πως χρηματοδότες για τον εμπρησμό του Κοινοβουλίου ήταν τα στελέχη της εν λόγω εταιρίας.
Η ιστορία διδάσκει λοιπόν ότι όσοι αναρριχηθούν στους θώκους της εξουσίας κατά την περίοδο που ο Ουρανός θα βρίσκεται στον Κριό, παρά τις εξαγγελίες τους περί ελευθερίας και δικαιωμάτων, θα έχουν ισχυρές-όσο και σκοτεινές-«πλάτες», ακόμη κι αν αυτό δεν φαίνεται με την πρώτη ματιά.

Η επανάληψη του τετραγώνου ΟΥΡΑΝΟΥ-ΠΛΟΥΤΩΝΑ

Επτά ...καυτά τετράγωνα των δύο κυριότερων διασαλευτών της τάξης θα σχηματιστούν τα επόμενα χρόνια, ωστόσο το φαινόμενο δεν είναι πρωτοφανές.
Ιστορικά, οι δύο πλανήτες είχαν διασταυρώσει τις ενέργειες τους ...μόνον πέντε φορές την περίοδο 1931-34, για ένα διάστημα μάλιστα συμμετείχε και ο Κρόνος από τον Αιγόκερω, «σκληραίνοντας» αρκετά το όλο σχήμα. Τότε ο Πλούτωνας ήταν στον Καρκίνο (έθνος, πατρίδα, φυλή), τώρα είναι στον Αιγόκερω, απευθυνόμενος άμεσα στις κάθε είδους εξουσίες και τις κατεστημένες ισορροπίες. Una facia, una razza...
Άραγε μας περιμένει η ολική αποδόμηση του συστήματος η μια ...χειρότερη φρίκη;


©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved