Μποζόνιο Χιγκς: Μια... επιστημονική δικαίωση του astrology.gr!

Μήπως- λέμε μήπως- κάποιοι πρέπει να πάρουν πιο σοβαρά την Αστρολογία;

Μποζόνιο Χιγκς: Μια... επιστημονική δικαίωση του astrology.gr!

Θυμάστε που τον περασμένο Ιούλιο οι επιστήμονες πανηγύριζαν για την ανακάλυψη του μποζόνιου Χιγκς, γνωστού και ως «σωματίδιο του Θεού»; Τότε πολλοί είχαν υποστηρίξει πως η Επιστήμη βρίσκεται πολύ κοντά στην ερμηνεία-αποκρυπτογράφηση της λειτουργίας του σύμπαντος, ωστόσο εδώ στο astrology.gr είχαμε τις αντιρρήσεις μας.

Συγκεκριμένα στο σχετικό άρθρο «Το μποζόνιο Χιγκς μπορεί να περιμένει», μεταξύ άλλων γράφτηκαν τα εξής:

«Όσο για την πρόσφατη ανακοίνωση των επιστημόνων περί του "μποζόνιου Χιγκς", ο Κρόνος δείχνει ...πρόθυμος να καθυστερήσει -σε βαθμό απογοήτευσης- τις όποιες προσδοκίες.

Η αντίθεση του με την Έριδα αυτήν την περίοδο δεν είναι και η ιδανική όψη για να θεωρήσουμε πως «ο στόχος επετεύχθη». Είναι σαν να πέφτεις σε τοίχο, την ώρα που πίστευες πως έχεις βρει την έξοδο από το αδιέξοδο. Το πιθανότερο είναι πως αυτό το «κάτι» που βγήκε μέσα από τους επιταχυντές του CERN θα βοηθήσει στην εξαγωγή πολύτιμων συμπερασμάτων αλλά δεν είναι το ποθούμενο.»

Ύστερα λοιπόν από λίγους μήνες οι επιστήμονες διαπίστωσαν πως ο θησαυρός ήταν... άνθρακας, αφού η συγκεκριμένη ανακάλυψη δεν πρόσφερε τίποτε το ουσιαστικό, σε σχέση με τις αρχικές προσδοκίες.

Σύμφωνα με μια δήλωση πρόκειται απλά για την «πιο απλή και πιο βαρετή ποικιλία μποζόνιου Higgs», που δεν δίνει καμία από τις αναμενόμενες απαντήσεις.

Να και τι γράφει σε σχετικό άρθρο το NewScientist στις 23/11

http://www.newscientist.com/article/mg21628923.800-higgs-boson-is-too-saintly-and-supersymmetry-too-shy.html

HOPES of using the Higgs boson and the elegant theory of supersymmetry as shortcuts to discovering the mysteries of the universe are evaporating fast.

Μετάφραση:

Οι ελπίδες για χρήση του μποζονίου Higgs και της κομψής θεωρίας της Υπερσυμμετρίας, ως συντόμευση για την ανακάλυψη των μυστηρίων του σύμπαντος, εξαερώνονται γρήγορα.

Διαβάστε επίσης:

-Το μποζόνιο Χιγκς μπορεί να περιμένει

*Θέλετε να μάθετε τι προβλέπουν για εσάς τα άστρα για τον επόμενο χρόνο; Το astrology.gr έχει τις απαντήσεις εδώ.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved