Η Αραβική ανάφλεξη-Περιμένοντας τα χειρότερα

Στο άμεσο μέλλον, ο Απρίλιος δείχνει να είναι επίσης «ζωηρός» με τον διελαύνοντα Δία να «πατάει»

Παπασταύρου Λίντα
Η Αραβική ανάφλεξη-Περιμένοντας τα χειρότερα

από τον Γιάννη Ριζόπουλο


Τυνησία Αίγυπτος, Αλγερία, Λιβύη, Μπαχρέιν, Υεμένη και έπεται συνέχεια... Λες κι ένας άνεμος σάρωσε απ’ άκρη σ’ άκρη όλο το Αραβικό έθνος, σηκώνοντας τη σκόνη που για χρόνια είχε επικαθήσει σε καθεστώτα και κοινωνίες.

Οι εκτιμήσεις για την εξέλιξη του φαινομένου και η διερεύνηση των αιτίων του ως συνήθως ποικίλουν, χωρίς βέβαια να λείπουν και οι θεωρίες συνωμοσίας. Ποιά μπορεί να είναι όμως η αστρολογική διάσταση του θέματος; Και τι μέλλει γενέσθαι;

Στην κοσμική αστρολογία, για να γίνει μια αστρολογική αξιολόγηση χρειαζόμαστε μια χρονική αφετηρία, μια «γέννηση».

Αναζητώντας έναν κοινό παρονομαστή, μια κοινή βάση, ανέτρεξα σε αυτό που ενώνει όλους τους Άραβες από την εποχή που έκαναν την ορμητική εμφάνιση τους στην Ιστορία. Τον Μωάμεθ και τον Ισλαμισμό. Και μια ημερομηνία-κλειδί στην Ισλαμική παράδοση είναι η 24η Σεπτεμβρίου του 622, η ημέρα δηλαδή που ολοκληρώθηκε η Εγίρα.


arabian_conflict

Στο χάρτη για αυτήν την ημερομηνία ξεχωρίζει βέβαια η σύνοδος Ουρανού-Ποσειδώνα στην Παρθένο, μια όψη που πρακτικά ήταν η γενεσιουργός αιτία της νέας θρησκείας. Τα εξάγωνα του Άρη προς τον Ουρανό και τον Ποσειδώνα έδωσαν την αναγκαία ώθηση για την εκρηκτική εξάπλωση της νέας δύναμης. Μεγάλη σπουδαιότητα ως προς τα ιδιαίτερα και αυστηρά ήθη της Ισλαμικής κοινωνίας φαίνεται να έχουν και τα τετράγωνα του Κρόνου προς τη σύνοδο Αφροδίτης-Άρη στο Σκορπιό, όπως επίσης και το τετράγωνο του Πλούτωνα στον Κριό (η έλευση μιας νέας δύναμης) με την «πολιτευόμενη» Δήμητρα στον Καρκίνο, μια θέση που υποδηλώνει έναν σφικτό κοινωνικό πυρήνα, περιχαρακωμένο σε απαράβατους και απόλυτους νόμους.

Θυμίζω πως η Δήμητρα έχει έναν εξέχοντα πολιτικό ρόλο, εκφράζοντας τόσο το λαό, όσο και τους κυβερνώντες.

Και όπως θα δούμε, εκτός από τον καθ’ ύλην αρμόδιο Άρη, οι προοδευτικές κινήσεις της Δήμητρας αλλά και της Σελήνης έχουν παίξει και θα συνεχίζουν να παίζουν το ρόλο του πυροκροτητή στις εξελίξεις.

Η θέση του Ήλιου στο Ζυγό φαίνεται να έχει κι αυτή τη σημασία της, αφού ο άξονας Κριού-Ζυγού συνδέεται στενά με τη σύγκρουση-σύνθεση του Αραβικού και του Δυτικού πολιτισμού (περισσότερα στο άρθρο: Η παγκόσμια ισορροπία σε νέες περιπέτειες), ενώ και η Ιχθυακή Σελήνη βάζει τη δική της σφραγίδα στην ισχυρή -όσο και καθοριστική- θρησκευτική παράδοση.

Μελετώντας τις διελεύσεις αυτής της περιόδου πάνω σε αυτόν τον ιδιότυπο «γενέθλιο χάρτη του Ισλάμ», το μάτι πέφτει στο τετράγωνο του διελαύνοντα Κρόνου με την γενέθλια Δήμητρα στον Καρκίνο, κάτι που δίνει μια πρώτη εικόνα για την αύξηση των πιέσεων στο εσωτερικό της Αραβικής «οικογένειας». Η όψη θα επαναληφθεί τον προσεχή Σεπτέμβριο, ενώ θα ακολουθήσει τον Οκτώβριο η αντίθεση Κρόνου-Πλούτωνα. Μαύρα κοράκια με νύχια γαμψά, πέσαν επάνω στην ...Αραβιά!

Μόνον θλίψη και πόνο μπορούν να φέρουν αυτές οι όψεις...

Μένοντας στις διελεύσεις, το πέρασμα του Ουρανού πάνω από τη γενέθλια Σελήνη είναι μια ακόμη ένδειξη κοινωνικής αναστάτωσης και αιτημάτων για αλλαγή. Δημιουργείται μάλιστα η υποψία ότι η γενέθλια θέση της Σελήνης σε αυτόν τον «χάρτη του Ισλάμ» είναι ψηλά, μετά την 25η μοίρα των Ιχθύων.

Στο άμεσο μέλλον, ο Απρίλιος δείχνει να είναι επίσης «ζωηρός» με τον διελαύνοντα Δία να «πατάει» κι αυτός στη γενέθλια σχέση Δήμητρας-Πλούτωνα, παρέχοντας ελευθερίες που μοιάζουν περισσότερο με θελκτικό τυρί στη φάκα.

Στα τέλη του μήνα μάλιστα έχουμε μια σύνοδο Άρη-Δία πάνω στον γενέθλιο Πλούτωνα, κάτι που αναμένεται να στείλει ακόμη πιο καυτά vipes προς όλους τους ...δικαιούχους. Το όλο σκηνικό θυμίζει το Νέρωνα να απαγγέλει πάνω στα αποκαΐδια της Ρώμης και αν ήξερα τον γενέθλιο οίκο που φιλοξενεί τους πλανήτες θα μπορούσα να γίνω ακόμη πιο συγκεκριμένος.

Όμως η ενεργειακή αποτίμηση των διελεύσεων δεν μπορεί να γίνει χωρίς τη συνδυασμένη χρήση και των άλλων συστημάτων πρόβλεψης.

Κατ’ αρχάς να σημειώσω την συντονισμένη επίθεση που δέχθηκε ο Ήλιος στο Ζυγό από τον Κρόνο και τον Πλούτωνα. Στον χάρτη της Ηλιακής επιστροφής για την περίοδο Σεπτέμβριος 2010-Σεπτέμβριος 2011, το τ-τετράγωνο ανάμεσα στους τρεις σημειοδότες «υπόσχεται» κρίσεις και μηδενισμούς (ο Ήλιος όπως κι αν έχει δείχνει τις μορφές εξουσίας). Από αυτήν την άποψη, το Ελληνικό «αλλάζουμε ή βουλιάζουμε» είναι τελικά και Αραβικό...

Από εκεί κι ύστερα υπάρχουν και οι πρόοδοι.

Έστω και χωρίς ώρα γέννησης, η μελέτη των ενδείξεων στον προοδευτικό χάρτη είναι εξαιρετικά αποκαλυπτική, τόσο για το παρόν, όσο και για το μέλλον των Αραβικών-Ισλαμικών χωρών.

Ο πλανήτης-κλειδί της γενικευμένης αναταραχής στις Αραβικές χώρες είναι η Δήμητρα σε συνάρτηση βέβαια με τον Άρη. Η αντίθεση τους στον άξονα Ταύρου-Σκορπιού εκφράζει παραστατικά τον «βρασμό» που τίναξε το καπάκι της αγανάκτησης, πολύ περισσότερο που το σχήμα δεν είναι διπολικό αλλά ...πολυμετοχικό (συμμετέχουν επίσης ο Ποσειδώνας, ο Ουρανός και η Αφροδίτη). Σε βάθος χρόνου μάλιστα δεν μπορεί να αγνοηθεί και η εμπλοκή του γενέθλιου Κρόνου στο Λέοντα, ο οποίος υπόσχεται έναν νέο σκληρό γύρο λαϊκής δυσαρέσκειας, περιορισμών και ουσιαστικής κρίσης των Ισλαμικών κοινωνιών. Το τετράγωνο του με την προοδευμένη Δήμητρα θα γίνει ακριβές σε οκτώ περίπου χρόνια συντηρώντας μέχρι τότε την ένταση.


arabian_progressions

Όσον αφορά τους αργούς πλανήτες, η υπό σχηματισμό σύνοδος του Κρόνου με τον Ουρανό δημιουργεί ...σοκ και δέος. Η ειδίκευση των δύο πλανητών στο να φέρνουν τα πάνω κάτω μέσα από ακραίες αντιπαραθέσεις αφήνει την αίσθηση πως κάτι «μεγάλο» ετοιμάζεται στους ουρανούς και κατ’ επέκταση στον ταλαιπωρημένο πλανήτη μας.

Εξ αιτίας της αργής κίνησης των δύο πλανητών, η όψη γίνεται απόλυτα ακριβής σε 29 χρόνια, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι στο διάστημα που θα προηγηθεί δεν θα λειτουργεί. Αντιθέτως...

Κι αν η άγνωστη γενέθλια θέση της Σελήνης (κυμαίνεται από την 15η έως την 27η μοίρα των Ιχθύων) δεν επιτρέπει να γίνει από την πλευρά της μια ακριβής επισήμανση για το πότε η ...αντάρα θα φθάσει στο pic της, υπάρχει το πιο σίγουρο δεδομένο της επιστροφής της προοδευμένης Σελήνης στη γενέθλια θέση της, την άνοιξη του 2016. Και φυσικά θα έχουν προηγηθεί οι αντιθέσεις της με την γενέθλια σύνοδο Ουρανού-Ποσειδώνα.

Σε μια ανάλογη θέση (στην Παρθένο) είχε βρεθεί και το 2001, όταν οι σχέσεις Δύσης και Ισλαμικού φονταμενταλισμού έφθασαν στα άκρα.

Δεν είναι όμως μόνον αυτά... Μέχρι την άνοιξη του 2016 θα έχει κλείσει το σούπερ ...τρομοκρατικό τ-τετράγωνο ανάμεσα στον Ήλιο, τον Άρη και τον Πλούτωνα, ένα σχήμα που μπορεί με τη σειρά του να τραβήξει στα άκρα τόσο τις ένδον, όσο και τις έξωθεν συγκρούσεις. Τουλάχιστον το τετράγωνο Ήλιου-Άρη είναι ήδη ενεργό, δίνοντας ένα μέτρο για την βίαιη απομάκρυνση ηγετών αλλά και τις εκατόμβες θυμάτων που κάποια στιγμή ίσως μάθουμε τον ακριβή αριθμό τους...

Και το ...κερασάκι στην τούρτα των κοσμικών επιδράσεων το βάζει ο Ουρανός, ο οποίος την περίοδο 2015-16 θα ενεργοποιήσει ως διελαύνων το γενέθλιο τετράγωνο Δήμητρας-Πλούτωνα.

Παρ’ ότι κάθε σύγκρουση έχει και τα θετικά της (στην περίπτωση του Ισλάμ, ζητείται η προσαρμογή του στα δεδομένα του 21ου αιώνα) ένα σημαντικότατο θέμα, βέβαια, είναι οι συνέπειες αυτής της «ουράνιας βαρβαρότητας» στις διεθνείς σχέσεις και την παγκόσμια ειρήνη. Γιατί είναι γνωστό πως σε κάθε μάχη τα δύο αντίπαλα στρατόπεδα συσπειρώνονται και περιχαρακώνονται αυξάνοντας κατακόρυφα τον φανατισμό και την βαρβαρότητα. Και τα «σκάγια» μπορούν να πάρουν τον οποιονδήποτε.

Ούτε η «υπερδύναμη» Σαουδική Αραβία (Αιγόκερως) θα γλιτώσει τελικά από τη λαίλαπα...

Πρωταγωνιστικό ρόλο στην ανατροπή των ισορροπιών αναμένεται να παίξει το Ιράν (Κριός στο ζώδιο), που βέβαια δεν είναι Αραβική χώρα, από Ισλαμισμό όμως ....σκίζει.

Λίαν συντόμως θα γίνει μια ειδική παρουσίαση της χώρας που μπαίνει ολοένα και περισσότερο στο μάτι της Δύσης και του Ισραήλ.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved