Indigo - Tα παιδιά της νέας εποχής, Μέρος A΄

Νέες, προηγμένες γενιές συνθέτουν το μέλλον της Ανθρωπότητας

Παπασταύρου Λίντα
Indigo - Tα παιδιά της νέας εποχής, Μέρος A΄

γράφει η Θάλεια Κωστοπούλου

thaleia_copy

Στις εποχές που ζούμε, μεγάλες ανακατατάξεις λαμβάνουν χώρα, σε ποικίλα επίπεδα, οικονομικά, πολιτικά, κοινωνικά, σε επίπεδα αξιών και αρχών. Οι αλλαγές δημιουργούν πάντα ανασφάλεια και ανησυχία για το μέλλον, ακόμη κι όταν είναι για καλό, πράγμα που δύσκολα αναγνωρίζεται στη φάση της αλλαγής.

Η αγωνία αυτή εστιάζεται ιδιαίτερα στο μέλλον των παιδιών μας. Ακούγονται συχνά οι φράσεις: «Τι θα γίνουν τα παιδιά μας; Τι μέλλον θα έχουν; Τι κόσμο τους παραδίδουμε; Πώς θα προχωρίσουν επωμιζόμενα τα βάρη που εμείς τους κληρονομούμε;»

Εδώ μπορούμε να αναλογιστούμε το θέμα λίγο διαφορετικά. Τα παιδιά τώρα, ΕΙΝΑΙ εικόνα από το μέλλον. Αυτά διαμορφώνουν τις νέες συνθήκες, τα νέα δεδομένα. Και το αποτέλεσμα καθορίζεται από τις ζυμώσεις του παρελθόντος, σε συνδιασμό με τα νέα χαρακτηριστικά και ιδιότητες. Όποια κι αν είναι τα συστατικά της ζύμωσης, το καινούργιο είναι πάντα κάτι διαφορετικό, κάτι νέο και συνήθως πιο εξελιγμένο.

Ας αφήσουμε για λίγο τα προβλήματα που τους κληρονομούμε, και ας εστιάσουμε στα θετικά της εποχής μας σε σχέση με τα παιδιά.

Πότε πριν τα δικαιώματα των παιδιών ήταν τόσο αδιαπραγμάτευτα και ξεκάθαρα;

Πότε πριν είχε μελετηθεί τόσο διεξοδικά η παιδική ψυχολογία(μιλώ χονδρικά για την τελευταία πεντηκονταετία), και πότε πριν ήταν τόσο εύκολη η πρόσβαση των απλών ανθρώπων σε πληροφορίες σχετικά με την καλύτερη ανατροφή των παιδιών τους;

Αυτό και μόνο θα ήταν αρκετό για να αναδείξει στα επόμενα χρόνια, άτομα πιο ολοκληρωμένα, σε ψυχικό και διανοητικό επίπεδο, και να μετατρέψει τα προβλήματα σε δημιουργικές προκλήσεις και εφαλτήρια για τις γενιές που μεγαλώνουν, ώστε να διαμορφώσουν καλύτερες κοινωνίες και πιο ευτυχισμένους ανθρώπους.

Μικρές αλλαγές που γίνονται σταδιακά στις κοινωνίες, περνούν στο DNA των νέων γεννήσεων. Ίσως έτσι να εξηγούνται αυτά που γράφονται από ενορατικούς για προηγμένες γεννήσεις και για τον ερχομό παιδιών με ιδιαίτερες ικανότητες.

384px-Indogochild

Η Νάνσυ Αν Ταπ [Κατανοώντας τη ζωή σου μέσα από τα χρώματα(1982)], ήταν η πρώτη που ασχολήθηκε με τις ιδιότητες των νέων αυτών παιδιών.

Το πρώτο βασικό χαρακτηριστικό που αναφέρει είναι το βλέμμα τους, ευθύ και διαπεραστικό. Είναι άφοβα γιατί ξέρουν υποσυνείδητα ποιά είναι, πιστεύουν στον εαυτό τους, εκφράζονται με αμεσότητα, αγαπούν την αλήθεια και απεχθάνονται την χειραγώγηση. Αντιδρούν έντονα στην καταπίεση, θέλουν γρήγορα να παίρνουν πρωτοβουλίες και να διευθετούν τα πράγματα με τον δικό τους τρόπο. Έχουν έντονη διαίσθηση και συχνά τηλεπαθητικές ικανότητες.

Η συμπεριφορά τους, σε συνδιασμό με το ιδιαίτερο βλέμμα τους, τα κάνει να δείχνουν μεγαλύτερα από την ηλικία τους, πιο ώριμα, πιο σοφά, και συζητώντας μαζί τους, αντιλαμβάνεσαι γρήγορα ότι έχεις απέναντί σου ολοκληρωμένες υπάρξεις, διαυγείς και ισορροπημένες.

Η Vianna Stibal [Theta Healing(2010)], παρουσιάζει τέσσερις τύπους παιδιών της νέας εποχής, με κοινά όλα τα παραπάνω χαρακτηριστικά και με κάποια ιδιαίτερα στοιχεία ο κάθε τύπος. Τα ονόματά τους προκύπτουν από το χρώμα της αύρας που τους αποδίδεται. Έτσι έχουμε τα Indigo (μπλε-μωβ), τα χάλκινα, τα χρυσά και τα κρυστάλλινα παιδιά.

1.Τα παιδιά Indigo

Η εμφάνισή τους δεν είναι πρόσφατο φαινόμενο. Παιδιά Indigo γεννιούνται τουλάχιστον 45 χρόνια τώρα, αλλά μετά το 1985, ο αριθμός τους αυξήθηκε σε βαθμό να αποτελούν πλέον χαρακτηριστικό γενιάς.

Είναι υπερευαίσθητα και με πολλά χαρίσματα. Έχουν πολύπλευρες ικανότητες, ισχυρή διαίσθηση και τη δύναμη της υλοποίησης. Είναι ανεξάρτητα, φιλαλήθη και δεν διαπραγματεύονται τις αρχές τους. Έχουν καλή επαφή με τον βαθύτερο εαυτό τους, έτσι ώστε οι επιλογές και οι πράξεις τους να πηγάζουν και να καθοδηγούνται από αυτή την εσωτερική σχέση.

Αντιλαμβάνονται τα κρυφά κίνητρα των άλλων και αντιδρούν στις πλάγιες τεχνικές, ενώ έχουν την έμφυτη ικανότητα να τα στρέφουν ενάντια σε κείνους που τα χρησιμοποιούν.

Τείνουν να καταλύουν παλιές συνθήκες με ιδιαίτερη μαχητικότητα και ανατρεπτικότητα. Έχουν έρθει για να αλλάξουν κοινωνικές δομές και απαρχαιωμένες ιδέες, αλλά αυτό δεν γίνεται εύκολα χωρίς συγκρούσεις. Έτσι, ο εκρηκτικός τους χαρακτήρας παρεξηγείται πολλές φορές, με αποτέλεσμα να μην βρίσκουν ανταπόκριση, να απογοητεύονται και συχνά να οδηγούνται σε καταστάσεις φυγής από την πραγματικότητα. Τότε γίνονται επιρρεπή στην αρνητικότητα, και μπορεί να εμφανίσουν προβληματικές συμπεριφορές.

Γενικά όμως, δείχνουν αγάπη και συμπόνια για τους συνανθρώπους τους, και αποζητούν ομόνοια και σύμπνοια.

Στο δεύτερο μέρος θα ασχοληθούμε με τους επόμενους τρεις τύπους παιδιών της Νέας εποχής

Πηγές:


«Understanding Your Life Through Color», Nancy Ann Tappe (Starling Publishers-1982)

«Παιδιά σε βαθύ μπλε»,Λη Κάρολ & Τζαν Τόμπερ (ΚΡΥΩΝ-2003)

«Theta Healing», Vianna Stibal(Hay House-2010)

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved