Φαίη Σκορδά Vs Γιώργος Λιάγκας-Η κυρία και ο ναύτης

Η ικανότητα της Σελήνης της να «διαβάζει» και να διαισθάνεται τις κακοτοπιές είναι μαζί ευλογία και κατάρα
Παπασταύρου Λίντα
Φαίη Σκορδά Vs Γιώργος Λιάγκας-Η κυρία και ο ναύτης

από το Γ. Ριζόπουλο

Η Φαίη Σκορδά, Υδροχόος με Σελήνη στο Σκορπιό, είναι μάλλον μια ανικανοποίητη φύση που πάντα θα ψάχνει να βρει τα μυστήρια, τις κρυφές παραμέτρους και τα άγνωστα αίτια που κρύβονται πίσω από φαινόμενα και συμπεριφορές.

Η ικανότητα της Σελήνης της να «διαβάζει» και να διαισθάνεται τις κακοτοπιές είναι μαζί ευλογία και κατάρα, αφού συνδυάζεται με μια μάλλον ...μαζοχιστική επιμονή στην ολοκλήρωση ενός προδιαγεγραμμένου σχεδίου, το οποίο για την ολοκλήρωση του απαιτεί τον απόλυτο έλεγχο προσώπων και καταστάσεων. Και κάθε φορά που η Φαίη Σκορδά βλέπει το κακό να πλησιάζει αυξάνει ακόμη περισσότερο τα «μέτρα ασφαλείας» δημιουργώντας ένα μάλλον πνιγηρό περιβάλλον για τους ανθρώπους που αγαπά.

Μπορεί πραγματικά να παλέψει με νύχια και με δόντια για να στηρίξει τις αξίες και τα αιτήματα της σε μια σχέση (πίστη, αφοσίωση και απόλυτη ταύτιση) και οι αντοχές της σε αυτόν τον «μαραθώνιο» είναι σχεδόν απεριόριστες, συνοδευόμενες ωστόσο από εμμονές, και μια ζήλεια που ...σιγοκαίει.

Και βέβαια μην ξεγελιέστε από το χαμογελαστό πρόσωπο της, αφού δεν είναι ούτε ανυποψίαστη, ούτε κάποια «χαρωπή ξανθιά». Πίσω από αυτό υπάρχουν απόλυτα συναισθήματα, βαθιές σκέψεις, προβληματισμοί, ανησυχίες και συχνά πόνος και αγωνία που ποτέ δεν «βγαίνουν» προς τα έξω. Η αντίθεση της Αφροδίτης με τον Κρόνο την πιέζει να δείχνει πάντα αυτό που θα έπρεπε να δουν οι άλλοι και μόνον όσοι ζουν από κοντά τις προσωπικές της στιγμές μπορούν να διακρίνουν το άγχος τα ενοχικά σύνδρομα και τις καταθλιπτικές τάσεις που συνήθως συνοδεύουν μια τέτοια Αφροδίτη.

Ο γάμος της με το (Δίδυμο) Γιώργο Λιάγκα έγινε με τις ευλογίες της Αφροδίτης και του Δία, που στον προοδευμένο της χάρτη σχηματίζουν ένα ωραιότατο τρίγωνο. Ο καταλυτικός ρόλος της Αφροδίτης στις κατά τεκμήριο ευχάριστες εξελίξεις στην προσωπική της ζωή (γάμος-εγκυμοσύνη) φαίνεται να είναι ουσιώδης, αφού ο πλανήτης του έρωτα σε όλο αυτό το διάστημα δέχεται επιπλέον τις επιρροές του διελαύνοντα Δία και του διελαύνοντα Ουρανού στους Ιχθύες.

Βέβαια, το τελευταίο πέρασμα του Ουρανού από την Αφροδίτη θα γίνει χωρίς να υπάρχει η συμπαράσταση του Δία. Κι αυτό μέχρι τον προσεχή Φεβρουάριο εγκυμονεί κάποιους κινδύνους για ανατροπές η μια απροσδόκητη εξέλιξη στην προσωπική της ζωή.

skorda_liagas

Από την άλλη ο Γιώργος Λιάγκας αστρολογικά και όσον αφορά το συναίσθημα του είναι ένα ...υπόδειγμα αστάθειας αφού τόσο η Αφροδίτη στον Κριό, όσο και η Σελήνη στο Ζυγό παραπέμπουν σε προσωρινούς ενθουσιασμούς και επιπόλαιες επιλογές, οι οποίες υπαγορεύονται από την ουσιαστική του ανάγκη να μην είναι ποτέ μόνος.

Κι όλα αυτά ενισχύονται από τον ανάδρομο Άρη στον Τοξότη, που από τη μια πλευρά επισημαίνει μια άμετρη σεξουαλικότητα -στα όρια του όλα η του τίποτα- και από την άλλη μια τάση για ανάληψη πρωτοβουλιών σε λάθος χρόνο και λάθος τόπο.

Οι αντιθέσεις του Άρη με τον Ήλιο και τον Ερμή, υποδηλώνουν μια ...ολίγον μπρουτάλ συμπεριφορά, η οποία ενίοτε ξεπερνά τα όρια, κινούμενη μεταξύ της αγένειας και της αυθαιρεσίας. Ακόμη και όταν ο δημοφιλής παρουσιαστής δίνει τόπο στην οργή και το ταπεραμέντο του, οι εντάσεις παραμονεύουν σε κάθε γωνιά για να του ...θυμίζουν ότι «το πεπρωμένον φυγείν αδύνατον»

Βέβαια, τα επικοινωνιακά του προσόντα είναι αναμφισβήτητα, ιδιαίτερα όταν προτάσσει τις εξαιρετικές δυνατότητες του ζωδίου αλλά και της Σελήνης του, συνδυάζοντας τις με την αμεσότητα του Άρη και την ικανότητα του να δίνει λύσεις «εδώ και τώρα».

Ευέλικτος, δυναμικός και αυθόρμητος υποφέρει μόνον από ένα έλλειμμα οργανωτικότητας, γι αυτό και η προσχεδιασμένη και στοχευμένη οπτική της αγαπημένης του συζύγου και συνεργάτιδας θα του φανεί ιδιαίτερα χρήσιμη.

Ωστόσο, παρ’ ότι στη δουλειά ένα τέτοιο σχήμα μπορεί να είναι συμπληρωματικό και λειτουργικό, αντίθετα στα προσωπικά δημιουργεί ένα πλήθος από «αρρυθμίες».

Σε σύγκριση με το χάρτη της Φαίης Σκορδά, ο δικός του είναι πολύ πιο «ανάλαφρος» και χωρίς καμία υπερβολή φαίνεται πως της πέφτει «λίγος». Και αυτή η διάσταση χαρακτήρων και στόχων είναι λογικό να βγάζει στην επιφάνεια εντάσεις και προβλήματα.

Αν και οι ώρες γέννησης τους δεν είναι γνωστές, από την συναστρία τους αρχικά φαίνεται ότι, τουλάχιστον όσον αφορά τους βασικούς πλανητικούς δείκτες, έχουν ελάχιστα σημεία επαφής, αφού η ζωδιακά αρμονική τοποθέτηση των Ήλιων τους και της Σελήνης του Γιώργου Λιάγκα στην αέρινη τριπλότητα (Δίδυμοι, Υδροχόος και Ζυγός), διασφαλίζει κυρίως μια φιλική σχέση.

Όμως στην «κρυφή» συναστρία τους (τη σύγκριση δηλαδή, των τροπικών πλανητικών θέσεων με τις αστρικές) διαφαίνεται μια ουσιαστική συμβατότητα στα Φώτα: Ο αστρικός Ήλιος του Γιώργου Λιάγκα στον Ταύρο, βρίσκεται απέναντι από τη Σελήνη της Φαίης Σκορδά στο Σκορπιό, ενώ παράλληλα οι Σελήνες τους γίνονται ομοζωδιακές, διασφαλίζοντας αν μη τι άλλο μια αρμονική συνύπαρξη στην καθημερινότητα.

Αυτές οι ενδείξεις είναι αρκετά ισχυρές, ώστε να κρατήσουν το ζευγάρι ενωμένο παρά τις αντιξοότητες. Προσωπικά εκτιμώ ότι η Φαίη Σκορδά θα υποφέρει αρκετά από τα παραστρατήματα του «άτακτου» Γιώργου, όμως οι ανάγκες και τα κοινά συμφέροντα μπορούν να λειτουργήσουν υπέρ της σταθερότητας της σχέσης, τουλάχιστον μέχρι τότε που η πολύ ιδιαίτερη παρουσιάστρια θα νοιώσει πιο σίγουρη και έτοιμη να ανοίξει τα φτερά της χωρίς έξωθεν βοήθειες.

Γιατί, χωρίς να σας φανεί υπερβολικό, θεωρώ ότι αν η Φαίη δεν είχε την αντίθεση Αφροδίτης-Κρόνου στο γενέθλιο χάρτη της, ίσως και να του είχε ήδη δώσει τα ...παπούτσια στο χέρι.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved