Πλανητικό «κτύπημα» στην αυτοκρατορία του Ρούπερτ Μέρντοχ

Ο ίδιος ο Μέρντοχ κατέθεσε στην επιτροπή
Παπασταύρου Λίντα
Πλανητικό «κτύπημα» στην αυτοκρατορία του Ρούπερτ Μέρντοχ

από τον Γιάννη Ριζόπουλο

Τα γεγονότα είναι λίγο-πολύ γνωστά. Όπου το απαιτούσε η επικαιρότητα ήταν παρών και ο ...Μεγάλος Αδελφός της News International. Το σκάνδαλο των υποκλοπών στην Μ Βρετανία ανέδειξε τα ηθικά ζητήματα που προκύπτουν από το κυνήγι της πληροφορίας και κατάφερε ένα πολύ δυνατό κτύπημα στον μεγιστάνα του τύπου και γενικότερα της ενημέρωσης Ρούπερτ Μέρντοχ, ο οποίος ως ...είθισται ασκούσε και ασκεί την επιρροή του σε πολλά κέντρα πολιτικής εξουσίας ξεκινώντας από την ίδια την Ντάουνιγκ Στριτ.

Έτσι η κρίση που ξέσπασε μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου, μαζί με την Δίδυμο Rebekah Brooks -την διευθύντρια της εφημερίδας- και μερικά υψηλόβαθμα στελέχη της Σκότλαντ Γιαρντ, απειλεί να συμπαρασύρει ακόμη και τον Βρετανό πρωθυπουργό Τζέημς Κάμερον.

Ο ίδιος ο Μέρντοχ κατέθεσε στην επιτροπή που διερευνά την υπόθεση πως ήταν «η πιο εξευτελιστική ημέρα της ζωής του». Τι μεσολάβησε όμως και έφθασαν τα πράγματα ως εκεί;

murdoch1

Ιχθύς με Ωροσκόπο στον Αιγόκερω και «φορτωμένους» με επτά πλανήτες τους γωνιακούς οίκους του ωροσκοπίου του, αυτήν την περίοδο ο Μέρντοχ δέχθηκε τις πιέσεις των διαδοχικών εκλείψεων στον μεταβλητό και τον παρορμητικό «σταυρό» αλλά και του διελαύνοντα Κρόνου στον 10ο οίκο. Ο πλανήτης των περιορισμών «έπιασε» την γενέθλια αντίθεση Δήμητρας-Ουρανού, που με δεδομένη την σχέση της πρώτης με τις εκδόσεις, την δημοσιογραφία και την πολιτική, είναι ένας πολύ ευαίσθητος και καταλυτικός κρίκος στις δραστηριότητες του Αυστραλού μεγιστάνα.

Στον γενέθλιο χάρτη του η συγκεκριμένη όψη συνδυάζεται με τον Δία στον Καρκίνο, λαμβάνοντας «ογκώδεις» διαστάσεις ως προς την εφαρμογή της στην πράξη και αυτό το σούπερ ανατρεπτικό και ...σκανδαλιάρικο τ-τετράγωνο στην αστρική του εκδοχή «κάθεται» πάνω στην τροπική σύνοδο Ήλιου-Ερμή. Ας μην ξεχνάμε πως τα καινά -ή μάλλον ...κίτρινα- δαιμόνια που εισήγαγε ο Μέρντοχ στην ενημέρωση με τα tabloids ήταν η αιχμή του δόρατος στην παγκόσμια κυριαρχία του.

Τα υπόλοιπα τα ...ανέλαβε η αντίθεση του Κρόνου με τον Πλούτωνα, μια όψη που εμπλέκεται συχνά σε περιπτώσεις όπου τα μεγάλα κεφάλαια «κάνουν παιχνίδι». Μάλιστα η επιρροή των δύο πλανητών ενδυναμώνεται ακόμη περισσότερο από την σύνδεση τους με τον Ήλιο που βρίσκεται σε θέση «διευκολυντή».

Όσον αφορά το σκάνδαλο, εκτός από την προφανή επιρροή του Κρόνου πάνω στην Δήμητρα, που πρακτικά οδήγησε και στο κλείσιμο της εφημερίδας, υπάρχει μια ακόμη εξαιρετικά σημαντική ένδειξη που την βρίσκουμε στο προοδευτικό (secondary) ωροσκόπιο του Μέρντοχ. Ο προχωρημένος Ωροσκόπος του βρίσκεται ακριβώς απέναντι από τον γενέθλιο Ποσειδώνα στον 9ο οίκο, συνθέτοντας μια χαοτική πραγματικότητα για τον ίδιο και δίνοντας το στίγμα για το κυρίως θέμα των υποκλοπών και της εξαπάτησης.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved