Σταμάτης Μαλέλης – Τι γυρεύει η αλεπού στο παζάρι;

Σε πολύ πρόσφατη συνέντευξή του, ανακοίνωσε μεταξύ άλλων
Παπασταύρου Λίντα
Σταμάτης  Μαλέλης – Τι γυρεύει η αλεπού στο παζάρι;

από την Κατερίνα Σαλωνίκη



katerina


O διευθυντής ειδήσεων και ενημέρωσης του Star Channel, έχει βαλθεί να ανεβάσει το θερμόμετρο σε επίπεδα καύσωνα, αφού οι προθέσεις του καίνε και τσουρουφλίζουν.

Σε πολύ πρόσφατη συνέντευξή του, ανακοίνωσε μεταξύ άλλων την πρόθεσή του για την ίδρυση ενός Κινήματος πολιτικού προβληματισμού, δημιουργώντας έναν ευρύτερο δημοκρατικό σοσιαλιστικό όμιλο. H διακήρυξη μάλιστα του νέου πολιτικού ομίλου, θα είναι έτοιμη στις αρχές Σεπτέμβρη.

Με δεδομένη την σύνοδο Αφροδίτης-Πλούτωνα και στον προοδευτικό του χάρτη, όλα αυτά μοιάζουν με μια προσπάθεια να ξεφύγει από τους δαίμονες που τον κυνηγούν, μια απόπειρα ηρωικής εξόδου από το διαρκές πρέσινγκ του Πλούτωνα αλλά και του Κρόνου που έρχεται. Τετράγωνο με τον Ήλιο θα κάνει μέσα στους επόμενους μήνες ο κριτής των πάντων και αν μη τι άλλο τις όποιες νέες ευθύνες θα συνοδεύσει και ο πικρός απολογισμός για τα πεπραγμένα της επταετίας.

Από την άλλη, με ένα χάρτη που σε κάποια του σημεία θυμίζει έντονα τον ...Θεόδωρο Πάγκαλο, τα διαβήματα του Σταμάτη Μαλέλη ισορροπούν στην κόψη του grotesque.

Ο Karl Marx του Star Channel, με πολύχρονη θητεία στα τραπεζάκια των φοιτητικών παρατάξεων στην πάλαι ποτέ ΑΣΟΕΕ, είναι ο διορατικός αυτουργός των από αλλού φερμένων τηλεοπτικών παραθύρων, ο οποίος κατείχε πάντα διευθυντική θέση, σε μεγάλα κανάλια.

Διατηρώντας την πιο αντιφατική εικόνα, δημιουργεί δίλλημα για το αν πρόκειται για έναν σύγχρονο μπολσεβίκο, ή για έναν πανέξυπνο alligator της showbiz.

Και ο χορός των αντιφάσεων καλά κρατεί. Το lifestyle ως ένα αντικαταθλιπτικό αντίδοτο, με τα Μυκονιάτικα ρεπορτάζ στην κεντρική σκηνή, απέναντι στο mind status, που τόσο ενδιαφέρει τον Σταμάτη Μαλέλη στους άλλους.

Τα αφιερώματα στις μπουτονιέρες του Χάρη Σιανίδη, συνδυασμένα με τις δηλώσεις θαυμασμού για τον Φώτη Κουβέλη, θυμίζει μια αυτεξούσια δόση διεγερτικών που αργότερα ψάχνει μανιωδώς για την καταστολή της.

Μιλώντας για όλους και για όλα, θεωρεί λάθος του Alpha να ανανεώσει το συμβόλαιό της «ωραίας Ελένης» αναφερόμενος και στα υπερβολικά χρήματα που παίρνει.

Προτείνει στον Αιμίλιο Λιάτσο να αναλάβει τη μεσημεριανή ζώνη του σταθμού για να την αναβαθμίσει, ενώ παράλληλα δηλώνει παντού πόσο του έλειψε ο Νίκος Ευαγγελάτος από την τηλεόραση. Τι κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια; Μα φυσικά μια αλεπού, που παζαρεύει νιαουρίζοντας.

Από την άλλη δεν διστάζει να λέει ανοιχτά τη γνώμη του, κατακρίνοντας τα reality και τις διαγωνιστικές εκπομπές φιλανθρωπικού τύπου.

malelis

Ο Σταμάτης Μαλέλης κάτω από την επιρροή του Ήλιου του στον Καρκίνο, πράττει με ένα βήμα μπρος και δύο πίσω. Η έκφραση των απόψεών του έχει σαν αφετηρία τη σύνοδο Ερμή – Ουρανού στο Λέοντα σε τετράγωνο με τον Δία στον Σκορπιό αλλά και την -κατά Ριζόπουλο- αρμόδια σε θέματα δημοσιογραφίας, πολιτικής και life style, την κυρά-Δήμητρα. Η δική του σχολή δημοσιογραφίας Control TV, είναι προϊόν αυτής της όψης, εκτονώνοντας μέσα από αυτήν ένα κομμάτι της εσωτερικής του ανησυχίας.

Το ίδιο νευρικό κομμάτι, ανακινεί τα νήματα προς την πολιτική κατεύθυνση.

Το εύστροφο και ιδιόρρυθμο μυαλό του, καταστρώνει συχνά σχέδια, ενώ δεν δείχνει υπομονή στις αντιστάσεις των άλλων.

Η επικριτική του στάση είναι αποτέλεσμα της Αφροδίτης στην Παρθένο σε σύνοδο με τον Πλούτωνα, για αυτό και οι κριτικές του είναι ιδιαίτερα καυστικές, αφήνοντας την αίσθηση της εμπάθειας. Δηλώνει πως «Σημασία έχει να σε σέβονται και όχι να σε γνωρίζουν». Αυτή η πεποίθηση πηγάζει από το τρίγωνο Αφροδίτης – Κρόνου, που εκτός από το επιχειρηματικό του ταλέντο, τον δένει με το καθήκον και την αίσθηση της υπευθυνότητας.

Η ισχυρή του προσωπικότητα και επιβολή, επιβεβαιώνεται από τη σύνοδο Άρη – Πλούτωνα, με την οποία αποκτά έλεγχο, ασκώντας επίδραση στους άλλους, ιδιαίτερα από την πλεονεκτική θέση που φροντίζει να κατέχει. Το ερώτημα τίθεται στο γεγονός πως τα «καραγκιοζιλίκια» στα οποία συχνά αναφέρεται, δεν φαίνεται να απασχολούν τη δική του τηλεόραση.

Η αντίφαση που τον χαρακτηρίζει αρχίζει από το πάντρεμα του lifestyle με τις αριστερές του απόψεις και φτάνει ως την απέχθειά του, ακόμα και για τις εκδηλώσεις του καναλιού που διευθύνει. Η εξομολόγησή του για τη χρόνια κατάθλιψη που βίωσε, δεν προκαλεί έκπληξη, αφού η Αφροδίτη του είναι αρκετά «βαριά», την ίδια στιγμή που ο Κρόνος τετραγωνίζει τον άξονα των Δεσμών της Σελήνης, ωστόσο θα είχαμε μια πολύ πιο καθαρή εικόνα αν ήταν γνωστή η ώρα της γέννησης του. Κι αυτό γιατί η Σελήνη, συναισθηματικό κλειδί για κάθε θνητό, βρίσκεται... ατυχώς ανάμεσα στον Αιγόκερω και στον Υδροχόο, με τις όψεις της να αποτελούν ένα μεγάλο ερωτηματικό. Αν σχηματίζει αντίθεση με τον Ήλιο, αιτιολογεί επαρκώς τη συγκρουσιακή του ιδιοσυγκρασία -μια μάχη με συνδιεκδικητές τα «πρέπει» και το «follow your heart», ενώ αν κάνει τετράγωνο με τον Ποσειδώνα, η ευγένεια ψυχής και η εξιδανίκευση μπαίνουν σφήνα στις απόλυτες επιταγές της ιδιότροπης Αφροδίτης του.

Όταν κάποιος παραδέχεται πως αυτό που κυνηγά διακαώς να είναι, έρχεται σε αντίφαση με το alter ego του γίνεται απίστευτα γοητευτικός ως πρωταγωνιστής ενός σουρεαλιστικού δράματος, με Σεξπηρικό μανδύα. Το be or not to be, δηλαδή από την μια η επανάσταση κι από την άλλη μια «αλεπού» στο παζάρι των επαναλαμβανόμενων τραγέλαφων.

Το σίγουρο είναι πως ο Σταμάτης Μαλέλης έχει καταρρίψει ως τώρα, το ατομικό ρεκόρ σπατάλης. Ωστόσο, έχει μάθει μόνο να εκπλήσσει και αυτό θα συνεχίσει να κάνει, το ίδιο χειμαρρώδης και αποτελεσματικός.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved