Η πολυδιάστατη μουσική της Μόνικα, στη Μικρή Επίδαυρο

Ο γενέθλιος χάρτης της δίνει το στίγμα της ανατροπής
Η πολυδιάστατη μουσική της Μόνικα, στη Μικρή Επίδαυρο

από την Κατερίνα Σαλωνίκη

katerina_copy



















monica


Μια εξαιρετικά ταλαντούχα καλλιτέχνιδα με το όνομα Μόνικα, εμφανίστηκε στα μουσικά μονοπάτια της χώρας πριν από 3 χρόνια, με το πρώτο της προσωπικό άλμπουμ σε αγγλικό στίχο και τίτλο «Avatar». Με σύνθεση δικιά της και τη συνοδεία ενός από τους δύο κορυφαίους μουσικούς από την Αριζόνα, τον Martin Wenk των Calexico.


Το πλήρες όνομά της είναι Λεμονιά Χριστοδούλου και συνδυάζει μια αφοπλιστική παιδικότητα με μια δωρική μουσική αίσθηση.
Με έκπληξη και δέος ακούγαμε ασταμάτητα τα κομμάτια «Over The Hill» και «Babe», ενώ όλη της η δουλειά ,ιδιαίτερα σε σύγκριση με τα Ελληνικά δεδομένα, ξεχώρισε ...μακράν. Ακολούθησε πέρσι ο 2ος προσωπικός της δίσκος με τίτλο «Exit», συνεχίζοντας την εντυπωσιακή της πορεία με κομμάτια όπως τα «Yes I Do» και «Not Enough».
Τραγουδά από τα 14 χρόνια της με συμμετοχές στους μελωδικούς και ατμοσφαιρικούς Raining Pleasures και Closer. Παίζει κιθάρα, σαξόφωνο, ακορντεόν, τύμπανα, φυσαρμόνικα και πιάνο.


Εχθές και σήμερα εμφανίζεται στο μικρό θέατρο της Επιδαύρου, που συλλέγει καλλιτέχνες με αυστηρά κριτήρια, για να παρουσιάσει τα δημιουργήματά της, επιλεγμένες διασκευές, αλλά και καινούργια κομμάτια, με δικές της συνθέσεις στα Ελληνικά.
Θα συνοδεύεται από την πολυμελή μπάντα της σε κλασική και ακουστική κιθάρα, ακορντεόν, σαντούρι, βιολί, τσέλο, βιόλα, κρουστά, τύμπανα, τρομπέτα και όμποε, καθώς και από έναν τενόρο και μία σοπράνο σε κλασικά συγκεκριμένα κομμάτια. Η ίδια θα ερμηνεύσει τα κομμάτια στο πιάνο και στην κιθάρα.
Με τη λιτή και απέριττη παρουσία της, που καθηλώνει μέσα από τη μουσική της, θα δέσει αρμονικά με την τοποθεσία της μικρής Επιδαύρου.
Όσοι βρεθούν εκεί, θα ταξιδέψουν σε ένα μαγευτικό περιβάλλον, έχοντας την ευκαιρία να γνωρίσουν πολλές πτυχές της ιδιαίτερης αυτής καλλιτέχνιδας με τη χαρακτηριστική φωνή και ερμηνεία, κάτω από αυθεντικούς κρυστάλλινους ήχους.


Η Μόνικα γεννήθηκε στις 26/5/1985, με τον γενέθλιο χάρτη της να δίνει το στίγμα της ανατροπής στη σύγχρονη Ελληνική μουσική σκηνή.



Το μεγάλο πύρινο Τρίγωνο μεταξύ Σελήνης (Λέοντας) – Αφροδίτης (Κριός) και Ουρανού (Τοξότης), δεσπόζει σαν έμβλημα στο χάρτη της, σηματοδοτώντας την καλλιτεχνική της υπόσταση και τον αδιάλειπτο δημιουργικό της οίστρο. Η ευγενική της φυσιογνωμία και η μουσική της καλαισθησία, ξεχύνονται μαζί με το ταλέντο της σαν ανεμπόδιστος χείμαρρος. Σημειώνουμε πως ακόμα και αν η ώρα γέννησης είναι άγνωστη, η Σελήνη είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο να βρίσκεται στις ανάλογες μοίρες του Λέοντα, ώστε να συμμετέχει στο μεγάλο αυτό τρίγωνο.
Από την άλλη πλευρά, η μοναχικότητα και αυστηρότητα των ήχων της, αλλά και η συγκέντρωση που αποσπούν, είναι έργο Κρόνου. Ο κυβερνήτης του Ήλιου της, ο Ερμής στον Ταύρο, σχηματίζει μια αντίθεση με τον Κρόνο στο Σκορπιό, ενώ το τετράγωνο του πλανήτη των περιορισμών με την Σελήνη παραπέμπει σε μια λιτή παρουσία με στοιχεία μάλλον χαμηλής αυτοεκτίμησης. Σε αυτές τις δύο όψεις οφείλονται οι ποιοτικές της αναζητήσεις και βέβαια το μεγάλο στοίχημα που μπορεί να κερδίσει είναι ο συνδυασμός τους με την εμπορικότητα. Το τετράγωνο του Ερμή με το Δία και η γενικότερη συμμετοχή του στο Ταυ – τετράγωνο, υποδηλώνει μια απαρέγκλιτη πορεία από μεγαλεπήβολα σχέδια και ιδέες.


Το ακριβέστατο εξάγωνο Αφροδίτης – Άρη και οι ευμενείς τους όψεις με το Δία, επιβεβαιώνουν την τύχη, τις ευκαιρίες και την επιτυχία που έχει εισπράξει, διασφαλίζοντας και τη μελλοντική.
Ο Άρης στους Διδύμους σε τρίγωνο με το Δία, της χαρίζει μεγάλη ευχέρεια στο χειρισμό των μουσικών οργάνων, συμπληρώνοντας το ολοκληρωμένο μουσικό ενδιαφέρον, που παρουσιάζει. Παράλληλα η σύνοδος του με την Δήμητρα προδίδει μια γυναίκα που όταν χρειαστεί μπορεί να είναι και «μάγκας».


Η Ποσειδώνια συμμετοχή που συχνότατα διακρίνει τους καλλιτέχνες, ίσως θα πρέπει να αναζητηθεί σε μια ενδεχόμενη γωνιακή θέση του πλανήτη, σε κάθε περίπτωση όμως, η μουσική της είναι ένα δυνατό μίγμα πύρινης και αέρινης αίσθησης, που μας διαπερνά σαν ηλεκτρικό ρεύμα και όχι σαν μια ακαθόριστη λαγνεία.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved