Νόβακ Τζόκοβιτς - Ο νέος κυρίαρχος στο τένις

Η εύνοια του Τζόκοβιτς πιστοποιήθηκε
Παπασταύρου Λίντα
Νόβακ Τζόκοβιτς - Ο νέος κυρίαρχος στο τένις

από τον Γιάννη Ριζόπουλο

Τέσσερις φορές τον είχε νικήσει φέτος αλλά η Πέμπτη ήταν η πιο φαρμακερή, αφού έκρινε τα σκήπτρα και το νο 1 της παγκόσμιας κατάταξης στο άθλημα.

Ο τελικός του Γουίμπλετον διεξήχθη μεταξύ δύο Διδύμων, επιβεβαιώνοντας μεταξύ άλλων την υπεροχή του ζωδίου σε ότι παίζεται με τα δύο χέρια. Όμως, ο πρώην βασιλιάς, ο Ραφαέλ Ναδάλ γεννημένος στις 3 Ιουνίου του 1986... τυφλώθηκε από την πρόσφατη έκλειψη του Ιουνίου, που έγινε ακριβώς πάνω στον Ήλιο του και έτσι παραχώρησε τον θρόνο του στον Τζόκοβιτς (γεν. στις 22/5/87), το νέο ανερχόμενο αστέρι της αντισφαίρισης.

Βέβαια για να συμβεί αυτό έπρεπε να μεσολαβήσει και ο Δίας στον χάρτη του εξαιρετικά φορμαρισμένου Σέρβου τενίστα. Εξάγωνο με τον Ήλιο έχει στον προοδευτικό του χάρτη και κάτω από αυτές τις συνθήκες ήταν μάλλον δύσκολο να χάσει, παρά την «αποπλανητική» επιρροή του διελαύνοντα Ποσειδώνα, ο οποίος τετραγωνίζει τον Ήλιο του (δεν φαντάζομαι να είναι «μαϊμού» η νίκη). Η εύνοια του Τζόκοβιτς πιστοποιήθηκε και τον περασμένο Απρίλιο, όταν τιμήθηκε από την Σέρβικη Εκκλησία με το ανώτατο παράσημο του St Sava, για την αμέριστη συμπαράσταση του στους «πολιορκημένους» Σέρβους του Κοσσόβου.

jockovic

Στον γενέθλιο χάρτη του νέου πρωταθλητή -χωρίς την πραγματική ώρα γέννησης του- ξεχωρίζουν η αντίθεση του Άρη με την Δήμητρα, μια όψη που συνδέεται με αθλητικές δραστηριότητες αλλά και με την Σελήνη, η οποία πιθανότατα βρίσκεται στον Κριό. Αγωνιστικό ταπεραμέντο δίνουν στον Σέρβο αυτές οι όψεις, παράλληλα όμως και σε συνδυασμό με την αντίθεση Αφροδίτης-Πλούτωνα, υποδηλώνουν μια όχι και τόσο ισορροπημένη σχέση του με το άλλο φύλο.

Δεν μπορώ βέβαια να μην επισημάνω την «πτωτική» θέση του Άρη στον Καρκίνο, μια ακόμη σε γενέθλιο χάρτη πρωταθλητή και είναι πλέον βέβαιο ότι κάποιες από τις παραδοσιακές αστρολογικές θεωρήσεις χρειάζονται ...ξεσκόνισμα! Η αστρική θέση του πλανήτη στους Διδύμους είναι άμεσα ενδεικτική των ικανοτήτων του Νόβακ Τζόκοβιτς σε ένα άθλημα που ουδεμία σχέση έχει με την ...κολύμβηση και το νερό γενικότερα. Ακόμη, το «κρυφό» τετράγωνο του Άρη με τον αστρικό Δία, κινείται στα πλαίσια των μεγάλων επιδόσεων και των νικών που υπόσχονται οι δύο πλανήτες. Ο Σέρβος είναι ο πρώτος μετά το 2002 που σπάει το σερί των Ναδάλ-Φέντερερ κι αν δεν του κάνει κάποιο ...χουνέρι ο Ποσειδώνας, με τον εμπλουτισμένο Ερμή του στους Διδύμους (αντίθεση με Κρόνο-Ουρανό και εξάγωνο με Δία) μπορεί να κάνει αυτήν την «σφήνα» διαρκείας...

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved