Κοσμικό Ημερολόγιο 4 Ιουλίου

Θετικοί και αρνητικοί πρωταγωνιστές της εβδομάδας που πέρασε:

Κουρουμπλής, Alice Cooper - Johnny Depp, Christine Lagarde, Charlene Wittstock, Kate MossJamie Hince

Παπασταύρου Λίντα
Κοσμικό Ημερολόγιο 4 Ιουλίου

από την Κατερίνα Σαλωνίκη



katerina


helio_4_jul

Αστρόπλοιο Γη





SiderealTime6ω 48΄ 36΄΄



Julian Day 40727



Ηλιοκεντρική θέση, 12ο 04΄ του Αιγόκερω

Βραβείο χρυσής κρεμάστρας

kremastra

Αυτήν την εβδομάδα ανήκει στον πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτη Κουρουμπλή, ο οποίος ψήφισε ΟΧΙ στην ψηφοφορία του μεσοπρόθεσμου και ετέθη εκτός Κ.Ο του κόμματος, συνεχίζοντας σαν ανεξάρτητος βουλευτής.

kouroumplis

Η μετέπειτα ανακοίνωσή του, που μεταξύ άλλων αναφέρει «Πατριωτισμός κατά την αντίληψη μου, είναι η σύγκρουση με την κοινωνική αδικία, που δημιουργείται από την άνιση κατανομή των βαρών της κρίσης», αποτελεί σαφές δείγμα της δεοντολογίας του. Συμφωνεί δε απολύτως με την 7η εκδοχή του Γκάντι, που οραματίστηκε μια κοινωνία πολιτικών με αρχές. Δεν ξέρω αν η ταύτισή τους πηγάζει από το ομοζωδιακό τους στοιχείο, ανήκοντας και οι δύο στο ζώδιο του Ζυγού, σίγουρα όμως οι αρχές τους ταυτίζονται.

Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής έχασε το φως του σε ηλικία 10 ετών, μετά από έκρηξη μιας σκουριασμένης γερμανικής χειροβομβίδας. Από εκείνες που οι Γερμανοί άφησαν θαμμένες μετά την κατοχή, μαζί με τα χρέη.

Το ότι είναι ένας σπουδαίος άνθρωπος δεν φαίνεται από το πλούσιο βιογραφικό σε αγώνες για τους τυφλούς και γενικότερα για την αποκατάσταση ατόμων με ειδικές ανάγκες. Φαίνεται από τις πράξεις του, αλλά και τις συχνές δηλώσεις μέσα από συνεντεύξεις, που εστιάζονται στην πεποίθηση πως «Το αναπότρεπτο τέλος στη ζωή δεν είναι ο θάνατος, αλλά η παραίτηση». Και το σημερινό Πασοκ είναι ένα κόμμα παραιτημένο.

Με τον Ήλιο του στο Ζυγό σε σύνοδο με Κρόνο, τετράγωνο με Ουρανό και αντίθεση με Δία, κατέχει καλά την αίσθηση της δικαιοσύνης, υπηρετώντας την με μαχητικότητα και σθένος.

Η δυσαρέσκειά του μπορεί και εκφράζεται αβίαστα, χωρίς να εξαγοράζεται για την προσωπική του προβολή. Η Σελήνη του επίσης στο Ζυγό και πιθανότατα σε σύνοδο με Ποσειδώνα, τον κάνει αρκετά συμπονετικό, ώστε να μπορεί να αναγνωρίσει την αδικία, μέσα από την ανόητη μεταμφίεση του σωτήρα. Βλέποντας με τα μάτια της ψυχής του και εντελώς ξεκάθαρα και διαπεραστικά, δεν πλήρωσε εκείνο που οι 155 συνάδελφοί του, πούλησαν σαν δήθεν διέξοδο.

Βραβείο λοιπόν στον εξαίρετο πολιτικό, για να κρεμάσει τα αντιαισθητικά κουδούνια, του πρώην κόμματός του.

Alice Cooper - Johnny Depp – Έκπληξη επί σκηνής

cooper_-_depp

Μεγάλη έκπληξη περίμενε τους θαμώνες γνωστού club του Λονδίνου, όταν ξαφνικά ανέβηκε στη σκηνή που τραγουδούσε ο Alice Cooper, ένας τύπος με γιλέκο, τραγιάσκα και γυαλιά ηλίου. Παίζοντας αρκετές rock επιτυχίες στην κιθάρα, ήρθε η στιγμή να παρουσιαστεί και επίσημα από τον Alice Cooper. Ο ροκάς που εμφανίστηκε ως guest, ήταν ο πασίγνωστος ηθοποιός Johnny Depp, ο οποίος έδεσε άψογα με τη μπάντα.

Στο τέλος, μαζί με τις ευχαριστίες του Alice Cooper εισέπραξε και το χιούμορ του, με το οποίο τον προέτρεπε να γίνει κιθαρίστας του, αν η ηθοποιία πάψει να τον εξυπηρετεί.

Η έκπληξη αυτή, οφείλεται περισσότερο στο γεγονός της ταινίας του Tim Burton, «Dark Shadows», στην οποία πρόκειται να εμφανιστούν μαζί. Η ταινία αναμένεται να βγει στις κινηματογραφικές αίθουσες τον Μάιο του 2012.

Εξαιρετικά δραστήριοι και οι δύο συνεχίζουν την επιτυχημένη πορεία τους, εξακολουθώντας να εκπλήσσουν με τις εμφανίσεις, αλλά και τις ιδιαιτερότητές τους.

Το χάρισμα του Johnny Depp να μεταμορφώνεται διαρκώς διατηρώντας το στυλ του, έχει άμεση σχέση με τη σύνοδο του Άρη με Ουρανό και Πλούτωνα, με τον Ουρανό στον 1ο οίκο.

Με ένα εκρηκτικό ωροσκόπιο και σαν Δίδυμος με ωροσκόπο Λέοντα, καταφέρνει να είναι περιζήτητος, εντυπωσιάζοντας με την επικοινωνία και την ιδιαίτερη χάρη του. Άλλωστε η Αφροδίτη κυβερνήτης του μεσουρανήματός του, έχει φροντίσει να τον εξοπλίσει με όλα τα πολυσύνθετα στοιχεία, που εκφράζει με συνέπεια και τυχοδιωκτική αλληγορία.

Τα ίδια περίπου ισχύουν και για το γερόλυκο της rock Alice Cooper, που σαν Υδροχόος με ωροσκόπο Ζυγό και Σελήνη στον Τοξότη, μπορεί στα 63 του χρόνια να κάνει τους έφηβους ανά τον κόσμο να τον θεωρούν συμμαθητή τους, χωρίς αυτό να σημαίνει πως το κοινό του, δεν είναι ευρύ. Η Σελήνη που κυβερνά το μεσουράνημα, είναι σε σύνοδο με Δία και σε τρίγωνο με Κρόνο και Πλούτωνα και σε ταυ-τετράγωνο με Αφροδίτη και Ουρανό. Δεν είναι καθόλου δύσκολο να εξηγήσει κανείς την πορεία του αλλά και την αποδοχή, που εξακολουθεί να εισπράττει. Οι δύο καλλιτέχνες ενώνονται όχι μόνο επαγγελματικά, αλλά και στη θεωρία τους πως η rock ζωή είναι σύμβολο, με καθόλου τετριμμένη έννοια.

Christine Lagarde – Η πρώτη γυναίκα επικεφαλής του ΔΝΤ

Εξελέγη στην ηγεσία του ΔΝΤ η γαλλίδα υπουργός Οικονομικών, στηριζόμενη από μεγάλες χώρες όπως Κίνα, Ρωσία και ΗΠΑ. Χαράς ευαγγέλια για τη Γαλλική Προεδρία, που εξελέγη γυναίκα σε μία τόσο σημαντική θέση και μάλιστα γαλλίδα.

lagarde_christine

Για τα επόμενα 5 χρόνια λοιπόν και ξεκινώντας στις 5/7, η Lagarde καλείται να διευθύνει υπέρ της οικονομικής σταθερότητας και ανάπτυξης.

Απευθυνόμενη στην Ελλάδα αμέσως μετά την εκλογή της, έκανε έκκληση προς την ελληνική αντιπολίτευση να στηρίξει την ελληνική κυβέρνηση, σε ένα πνεύμα εθνικής ομοψυχίας. Ελπίζουμε οι επόμενες εκκλήσεις της για οποιοδήποτε θέμα, να μην είναι τόσο ρομαντικές.

Η χαμογελαστή αλλά ατσάλινη φυσιογνωμία της, είναι μια σύνθεση του Ήλιου στον Αιγόκερω, της Σελήνης στο Λέοντα και του ωροσκόπου στον Ταύρο. Πρόκειται για έναν Κρόνιο τύπο, που εκφράζει τα χαρακτηριστικά του πλανήτη με κάθε τρόπο και σε κάθε περίσταση.

Ο Κρόνος στο Σκορπιό που κυβερνά τον Ήλιο της, κυβερνά και το μεσουράνημά της, βρισκόμενος στον 7ο ισχυρό γωνιακό οίκο, με καθοριστικές όψεις.

Σε σύνοδο με τον Άρη, τετράγωνο με Σελήνη, Δία και Πλούτωνα, τρίγωνο με Ουρανό και εξάγωνο με Ερμή οικοθετημένο στο μεσουράνημα. Αναμφισβήτητα λοιπόν έχουμε να κάνουμε με μία ηγετική μορφή, ανθεκτική, φιλόδοξη και άρτια εξοπλισμένη να αντιμετωπίζει δύσκολες καταστάσεις. Η γενναιότητα και η γενναιοδωρία της πολλές φορές θα συγκρούονται με τα συμφέροντα που θα εξυπηρετεί, βρίσκοντας τρόπο να εξουσιάζει τους δαίμονες, ακόμα και αν χρειαστεί να δείξει τη μαχητικότητά της με κουκούλα ιεροεξεταστή. Η θέση της συγκεκριμένης γυναίκας σε αυτή τη χρονική στιγμή, μπορεί να φέρει απρόσμενες και απροσδόκητες εξελίξεις.

Charlene Wittstock – Η νέα πριγκίπισσα του Μονακό

Η νοτιοαφρικανή αθλήτρια πρώην ολυμπιονίκης στην κολύμβηση, με την εντυπωσιακή ομορφιά και το χαμηλών τόνων προφίλ της, έγινε η πριγκίπισσα του Μονακό, μετά το θάνατο της Grace Kelly, εδώ και 29 χρόνια.

wittstock

Κατακτώντας την καρδιά του πρίγκιπα Αλβέρτου, παντρεύτηκαν σε μια φαντασμαγορική τελετή, δίνοντας τέλος στην αγωνία των Μονεγάσκων, αλλά και στις κακόγλωσσες φήμες.

Σοβαρή και μετρημένη, με φιλανθρωπική δράση, που την έφερε πρόσφατα και στη χώρα μας σαν παγκόσμια πρέσβειρα του κινήματος των «Special Olympics» για να παραστεί στην τελετή, η Wittstock δεν είναι σίγουρα μια τυχαία προσωπικότητα.

Η σταθερότητά της διακρίνεται αρχικά από τον Ήλιο στον Υδροχόο, τη Σελήνη στον Λέοντα και τον ωροσκόπο στον Ταύρο. Με σύνοδο Ήλιου – Αφροδίτης στον Υδροχόο σε σύνοδο με το μεσουράνημα, (Αφροδίτη κυβερνήτης του ωροσκόπου και 6ου οίκου) το να ενταχθεί αναλαμβάνοντας δράση σε κάτι σημαντικό, ή να εκπροσωπήσει ένα στέμμα, δεν δημιουργεί έκπληξη, ιδιαίτερα όταν ο Άρης βρίσκεται σε αντίθεση, στον Λέοντα. Με το ακριβέστατο τρίγωνο της Σελήνης με τον Ποσειδώνα μπορεί να θυσιάσει τις ανάγκες της, όταν αισθανθεί πως αυτό έχει πραγματικό νόημα, όπως και έκανε ως τώρα. Εκείνο που δημιουργεί την αντίφαση και τα ερωτηματικά, είναι ο κυβερνήτης του Ήλιου της Ουρανός, που βρίσκεται σε γωνιακό οίκο και μάλιστα στον 7ο (γάμος) σε τετράγωνο με τη Σελήνη. Είναι πολύ εύκολο με αυτή την όψη να μεταπηδά συναισθηματικά ανάλογα με τη διάθεση, που γενικά είναι άστατη.

Η τάση της να γοητεύεται από το ασυνήθιστο, μπορεί να την καταστήσει δέσμια μιας απόφασης, που δεν θα μπορέσει να φέρει εις πέρας. Η συναισθηματική δύναμη που προκαλεί το εξάγωνο της Σελήνης με τον κυβερνήτη του 7ου οίκου Πλούτωνα, χρειάζεται ιδιαίτερους χειρισμούς, ώστε να μην συγκρουστεί με την ενέργεια του Ουρανού.

Προς το παρόν δηλώνει ευτυχισμένη, σε ένα παρόν που ευχόμαστε να διαρκέσει.

Kate MossJamie Hince – Γάμος με ουράνια βεγγαλικά

Kate-Moss-Jamie-Hince

Μετά από 4 χρόνια σχέσης, η 37χρονη και πολυσυζητημένη Kate Moss, παντρεύτηκε με τον αγαπημένο της τον 42χρονο κιθαρίστα των Kills Jamie Hince, με κουμπάρο τον ατζέντη της. Μετά από μια ιδιαίτερα έξαλλη ζωή, το ακριβοπληρωμένο μοντέλο έλαμψε μέσα στο στενό νυφικό του John Galliano, από σατέν και μετάξι. Ο γάμος έγινε με πατροπαράδοτες διαδικασίες που αναδύει η Αιγοκερίσια φύση της, ενώ ανάμεσα στα 15 παρανυφάκια ήταν και η κόρη της Lila. Η ερωτική της ζωή κινούνταν σε heavy metal ρυθμούς, όχι μόνο από το τετράγωνο Ήλιου – Ουρανού, αλλά και από τη Σελήνη της στον Σκορπιό, που έδινε το τέμπο στη σεξουαλικότητά της. Η άτακτη Kate βρήκε στον Hince ένα δελεαστικό πακέτο, που την οδήγησε στα δεσμά του γάμου. Και γιατί όχι, αφού και αυτός είναι Αιγόκερως με τετράγωνο Ήλιου – Ουρανού, γεγονός που τους συνδέει τουλάχιστον στα «ελαττώματά τους».

Επιπλέον εκείνος διαθέτει και ένα τετράγωνο με το Δία, που η υπερβολή του τσιγκλάει την ιδιόρρυθμη ιδιοσυγκρασία της Moss. Η δική του Σελήνη στους Ιχθείς, δένει με τη δική της στο Σκορπιό, ενώ η Αφροδίτη τους στο ίδιο ζώδιο και ο Δίας τους σε φιλικά ζώδια, ακόμα και αν δεν πληρούν την ανοχή των μοιρών, τους ταυτίζει σαν το παιχνίδι του δολοφόνου, που κλείνει το μάτι σε ένα παίκτη και εκείνος απαντά καταφατικά.

Κάπως έτσι ενώθηκαν οι νεόνυμφοι, κάτω από τις ευλογίες του Ουρανού και τους ευχόμαστε να μην κουραστούν από τις αστραπές του.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved