Χρόνια Πολλά, κύριε Πρωθυπουργέ

Νομίζαμε ότι ήταν χτες τα γενέθλια του...
Παπασταύρου Λίντα
Χρόνια Πολλά, κύριε Πρωθυπουργέ

από το Β. Παπαδολιά

Vassilis_new

Δεν εξηγείται αλλιώς γιατί μαζευτήκαμε όλοι οι Έλληνες στην πλατεία Συντάγματος να το γιορτάσουμε. Φωτοβολίδες, βεγγαλικά, πυροτεχνήματα και ένα δάκρυ να τρέχει κορόμηλο από τη συγκίνηση. Μέχρι και ο Βασίλης ο Παπακωνσταντίνου τραγούδησε το βράδυ στην πλατεία για τα γενέθλια του.

Έτσι νομίζαμε.

Γιατί τα γενέθλια του πρωθυπουργού μας είναι δυστυχώς σήμερα. Δυστυχώς γι’ αυτόν αλλά ίσως και για μας, αν θεωρηθεί ότι επηρεαζόμαστε από κείνον. Η γέννηση του όπως δείχνει κι ο γενέθλιος χάρτης που ακολουθεί, που τον συντάξαμε με ωροσκόπο Ζυγό (αμφιβάλλει κανείς ότι έχει Κρόνο στον Ωροσκόπο του αυτή την περίοδο ο πρωθυπουργός μας;) έγινε στις 16 Ιουνίου με την ηλιακή του επιστροφή να γίνεται στην αλλαγή της ημέρας από 16 προς 17 Ιουνίου, δηλαδή σήμερα κατά τις 01:00 το βράδυ.

George_Papandreou_natal

Μακάρι όμως να ήταν χτες τα γενέθλια του. Γιατί ποιος άλλος πρωθυπουργός θα ήταν άραγε τόσο τυχερός να έχει ολόκληρη σεληνιακή έκλειψη στην ηλιακή επιστροφή του; Να είναι τόσο μοιραίος για τον κόσμο με μία έκλειψη σε στενή σύνοδο με τον άξονα των Δεσμών; Να αποκαταστήσει το λαϊκό αίσθημα, βγαίνοντας κι εκείνος στο λαό και κάνοντας την τομή με την παραίτηση του. Αν ακολουθούσε το κάλεσμα του Ήλιου του ο κύριος Παπανδρέου, θα είχε ενωθεί κι αυτός με τον κόσμο όπως δείχνει άλλωστε κι η σύνοδος του Ήλιου της επιστροφής του με τον άξονα των Δεσμών.

George_Papandreou_solar_return

Εκείνος όμως προτίμησε τη Σελήνη στον Αιγόκερω. Τη Σελήνη της μοναξιάς και του γαντζώματος στην εξουσία. Αυτή δείχνει να είναι η Σελήνη της ηλιακής του επιστροφής. Σε σύνοδο με τον Πλούτωνα μάλιστα και σε απόσταση 5 μοιρών, που ακολουθώντας τους κανόνες του Volgin μας δίνει ακριβή σύνοδο με τον Πλούτωνα σε 5 μήνες από τώρα. Θα τον ρίξουν ή θα πέσει μόνος του; Ή θα εγκαθιδρύσει ένα περισσότερο αυταρχικό καθεστώς;

Θα προηγηθεί το τετράγωνο με τον Ουρανό και θα ακολουθήσει το τετράγωνο με τον Κρόνο. Όλα σε ένα διάστημα εννιά μηνών, που για όσους διάβασαν το άρθρο μας για την "Ελλάδα-Αγανακτισμένοι για πάντα" έχουν ανατριχιαστική χρονική σύμπτωση με το διάστημα του ξεσηκωμού στην Ελλάδα.

Είναι τελικά τραγικό προσωπικότητες διεθνούς κύρους και εγνωσμένης δημοκρατικότητας όπως είναι ο πρωθυπουργός (δε νομίζω ότι αυτό αμφισβητείται) να ρέπουν τελικά σιγά - σιγά προς τον αυταρχισμό από μία ελιτίστικη άποψη για τα πράγματα που δεν μπορεί να δεχθεί ότι ο όχλος έχει περισσότερο δίκιο από κείνους. Δεν είναι μόνο δικό του λάθος βέβαια. Κι άλλοι ηγέτες στο παρελθόν με πρώτο και καλύτερο το Βενιζέλο πέρασαν από τους αγώνες για τη δημοκρατία στον αυταρχισμό.

Προσωρινά πάντως η προσπάθεια του δείχνει ότι θα καταφέρει να επιβραβευθεί. Το τρίγωνο της Σελήνης στην επιστροφή του με το Δία που με βάση τους ίδιους κανόνες θα γίνει τον άλλο μήνα, δείχνει ότι θα έχει στήριξη και εύνοια από τους «μεγάλους».

Αν δούμε τώρα την επιστροφή του σε σύγκριση με το γενέθλιο θα δούμε ένα τετράγωνο του Κρόνου προς το γενέθλιο του Χείρωνα, που αναδεικνύει και εκθέτει αδυναμίες, αλλά και μία αντίθεση του Δία προς το γενέθλιο Άρη του, που τον προκαλεί να τολμήσει πράγματα που δεν είχε ίσως κι ο ίδιος φανταστεί.

George_Papandreou_solar_return_to_natal

Το κλειδί όμως της ερμηνείας είναι ο ωροσκόπος, καθώς, αν είναι σωστός, μαζεύει πάνω του όψεις όλων των αργών πλανητών, δείχνοντας τελικά πόσο σημαντική θα αναδειχθεί η «εικόνα» του κυρίου Παπανδρέου περισσότερο, παρά η προσωπική του θέληση, που συμβολίζεται από τον Ήλιο. Με άλλα λόγια, μπορεί να θέλει να κάνει πράγματα, αλλά δυστυχώς ο ίδιος του ο εαυτός γίνεται κόκκινο πανί για πολλούς συνεργάτες (Ουρανός στον 7ο), παλιούς υποστηρικτές (Πλούτωνας στον 4ο) και τις ίδιες του τις ευθύνες (Κρόνος στον 1ο).

Με όλα αυτά επάνω του πόσο να θέλει να αντέξει κανείς; Ακόμη κι ο «πολεμικός» όπως αποδεικνύεται Παπανδρέου με Σελήνη στον Κριό και Άρη στο Σκορπιό θα έχει κάποια όρια αντοχής.

Οι ίδιες όψεις φυσικά βάλουν στην περίπτωση αυτή και το Μεσουράνημα, που σημαίνει την εξουσία, τη θέση και τη φήμη του κυρίου Παπανδρέου. Αλλά και τον Ερμή που είναι κυβερνήτης του ζωδίου του και, αν ισχύει η οικοθεσία ενέχει εξέχουσα θέση στο Μεσουράνημα.

Ας ελπίσουμε ότι θα πρυτανεύσει η λογική στο τέλος των πραγμάτων, όπως δείχνει η τελευταία όψη της Σελήνης βάσει κανόνων επιστροφής με τον Κρόνο στο Ζυγό. Διαφορετικά, ίσως τα πράγματα πολύ άσχημα και για κείνον και για μας ως έθνος.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved