Εσύ κι ο άλλος σου εαυτός

Θέλεις να απελευθερωθείς από την δουλεία του αυταρχικού σου εαυτού;

Εσύ κι ο άλλος σου εαυτός

Ο τίτλος μπορεί να είναι λίγο παρακινδυνευμένος χωρίς όμως να κρύβει κάτι από την αλήθεια γιατί στην πραγματικότητα κουβαλάς δυο εαυτούς στην πλάτη σου. Πολλές φορές δεν αντιλαμβάνεσαι ότι είσαι δυο άτομα. Το ένα μιλάει στο άλλο κι ίσως δεν σε αφήνει να απολαύσεις κάποια πράγματα γιατί σε πιέζει κι είναι αυταρχικό. Ιδιαίτερα όταν σε βασανίζει με σκέψεις ότι δεν αξίζεις ή δεν σε θέλουν οι άλλοι ή ότι πίσω από την πλάτη σου γίνονται μηχανορραφίες, σε ματιάζουν, επιδιώκουν το κακό σου, σε αδικούν κλπ τότε ο ένας σου εαυτός είναι στα φόρτε του και είναι πολύ δυνατός και αλώβητος.

Θέλεις να απελευθερωθείς από την δουλεία του αυταρχικού σου εαυτού;

Αν το θέλεις αληθινά πρέπει να συνειδητοποιήσεις ότι δεν είσαι η οντότητα που σε κατέχει! Δεν είσαι αυτός που σκέφτεται (σχήμα οξύμωρο). Τότε ποιος είσαι; Θα αναρωτηθείς! Να ξέρεις ότι δεν είσαι οι σκέψεις, τα συναισθήματα, οι λογισμοί, οι επιθυμίες. Όλα αυτά είναι ο εγκέφαλός σου.

Όταν το γνωρίσεις, καταλαβαίνεις ότι όλα αυτά είναι ο Ωροσκόπος σου, και οι υπόλοιποι πλανήτες εκτός από την Σελήνη και τον Ήλιο που δεν είναι πλανήτες αλλά αστέρια του ωροσκοπίου σου και έχουν το δικό τους φως, δεν το δανείζονται από πουθενά και τελικά είναι ο άλλος σου ο εαυτός που πρέπει να αντιληφτείς μέσα στην σιωπή και τον ψίθυρο. Γιατί η λέξη πλανήτης σημαίνει πλάνη οπότε δεν είναι ή πραγματικότητά σου απλά ή αντανάκλαση σε μια συμπαντική εξίσωση. Και τι σημαίνει αυτό; Πως θα ξεκινήσεις να βάλεις φρένο σε όλο αυτό το ψεύτικο δημιούργημα; ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΕΑΥΤΟΥ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ.

Από εδώ και πέρα, χρειάζεται να καταλάβεις ότι ο εγκέφαλός σου, δηλαδή ο νους σου, είναι ένα εξαιρετικό όργανο αν το χρησιμοποιείς σωστά. Όταν όμως το χρησιμοποιείς λάθος γίνεται καταστροφικός (αυτό μπορεί να το δείξει το σύνολο του ωροσκοπίου σου σε ποιο σημείο μπορεί να έχεις βάλει την αυτοκαταστροφή στην ζωή σου από τον τρόπο που σκέφτεσαι, σχετίζεσαι με το άλλο φύλο ή τι σχέσεις έχεις με τους γονείς σου και τους φίλους σου και άλλα πολλά). Το πιο εντυπωσιακό είναι ότι τις περισσότερες φορές δεν χρησιμοποιείς καθόλου τον εγκέφαλό σου γιατί αυτός σε χρησιμοποιεί και αυτό είναι η μεγαλύτερη αρρώστια της εποχής μας.

Το αστείο είναι ότι σε βάζει να πιστεύεις ότι εσύ τελικά είσαι ο νους σου (σκέψεις, λογισμοί, συναισθήματα). Το όργανο σε έχει καταλάβει και σε έχει ξεγελάσει ότι είσαι εσύ. Και για να αντιδράσεις, κάνε την ερώτηση στον εαυτό σου πως μπορείς να απελευθερωθείς από τον νου σου, δηλαδή τις σκέψεις σου. Έχεις βρει το κουμπί που τον κλείνεις; Δηλαδή να σταματάς όλα όσα σκέφτεσαι; Μάλλον όχι, εκτός από μια δυο στιγμές! Άρα ο νους σε χρησιμοποιεί γιατί ασυνείδητα είσαι ταυτισμένος/η μαζί του. Είσαι το θύμα ενός τυραννικού εαυτού και μόνιμα νομίζεις ότι είσαι εσύ η ίδια η ύπαρξη, η οντότητα που λέγεται Μαρία, Χρήστος, Γιάννης κλπ που φυσικά δεν σε αφήνει να περάσεις καθόλου καλά γιατί σε κρατάει μέσα στην μιζέρια, τον φόβο, την μοναξιά και όλες τις φοβίες που σε τυραννούν σαν αληθινοί βασανιστές.

Αν θέλεις να λειτουργήσεις πραγματικά τον Ήλιο και την Σελήνη σου για να απελευθερώσεις τις δυνάμεις σου, με στόχο την ευτυχία, την ομορφιά, την αφθονία και την ηρεμία θα το βρεις στην συνέχεια στο επόμενο δεύτερο μέρος του άρθρου αυτού.

*Αναρωτιέστε ποιά είναι η καρμική προέλευση και ο προορισμός σας; Το astrology.gr έχει τις απαντήσεις εδώ.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved