Κοσμικό Ημερολόγιο 13 Ιουνίου

Θετικοί και αρνητικοί πρωταγωνιστές της εβδομάδας που πέρασε:

Tατιάνα Στεφανίδου, Dancing With The Stars, Morrissey, Σ. Κραουνάκης-Δ. Μητροπάνος, Ροσίτα, Colin Firth

Παπασταύρου Λίντα
Κοσμικό Ημερολόγιο 13 Ιουνίου

από την Κατερίνα Σαλωνίκη

katerina

helio_13_jun

Αστρόπλοιο Γη





Sidereal Time 05ω 25΄ 49΄΄



Julian Day 40706



Ηλιοκεντρική θέση, 22ο 04΄ του Τοξότη

Βραβείο χρυσής κρεμάστρας

kremastra

Αυτή την εβδομάδα πηγαίνει στην Τατιάνα Στεφανίδου για το γραφικό προφίλ που έχει υιοθετήσει τον τελευταίο καιρό και δεν συμβαδίζει με τους παλιούς καλούς καιρούς της.

stefanidou_copy

Η δήλωση στην εκπομπή της «Αξίζει να το ζεις» για τη γαλλική γλώσσα, ξεσήκωσε θύελλα διαμαρτυριών από υπερασπιστές της γλώσσας, καθώς και καθηγητών.

Η παρουσιάστρια με το παγιωμένο πλέον ανάλαφρο ύφος, συμβούλευσε τους γονείς να μη μαθαίνουν γαλλικά τα παιδιά, γιατί δεν θα τα χρησιμοποιήσουν ποτέ. Πρότεινε μάλιστα να βρουν μία άλλη γλώσσα, γιατί γαλλικά δεν μιλάει κανείς, αγγλικά μιλάει η Ευρώπη.

Ο καλεσμένος της Σπύρος Σούλης προσπάθησε να εξισορροπήσει την κατάσταση διαβεβαιώνοντας πως η γλώσσα είναι ωραία, αλλά η πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Καθηγητών Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας Αποφοίτων Πανεπιστημίου Ευαγγελία Κουτσουδάκη, ξεκαθάρισε πως αν δεν ανακαλέσει, θα στείλουν εξώδικο στο σταθμό.

Τι να κάνει και η pauvre Τατιάνα, ανέφερε στην επόμενη εκπομπή τις απειλές για καταγγελίες με ύφος έκπληκτης μαθήτριας Γυμνασίου και πρόσθεσε: «Παναγία μου εντάξει, να μαθαίνουνε και γαλλικά, αλλά δεν μπορώ να αλλάξω και την άποψή μου».

Δηλαδή ίσα - ίσα για να επιβεβαιώσει πως η ελαφρότητά της δεν αφορά μόνο τις εκφράσεις της στην εκπομπή, αλλά και τις γνώσεις της, οι οποίες δεν αρκούν για να γνωρίζει πως Γαλλικά μιλάνε 70 εκατ. Γάλλοι, πολλά εκατομμύρια Βέλγων, Ισπανών, Λουξεμβουργιανών, Ελβετών, ο μισός Καναδάς και τα ¾ της Αφρικής.

Σίγουρα δεν έχει πρόβλημα με τη γλώσσα, αλλά αυτό το στυλάκι δεν θα αποφέρει εκείνο που επιδιώκει, ειδικά όταν επαναλαμβάνεται συνεχώς τα τελευταία χρόνια.

Η σύνοδος Ερμή - Κρόνου στον Ταύρο, έχει βγάλει επάνω της μόνο την αρνητική πλευρά που είναι, πως ότι δεν εξυπηρετεί τη δική μας πρακτική και λογική είναι γενικότερα αχρείαστο.

Με το τρίγωνο Άρη – Πλούτωνα εκφράζει ανοιχτά τις απόψεις της, τις υπερασπίζεται με αυτοπεποίθηση, αλλά ο παρορμητισμός του Ήλιου της στον Κριό την αφήνει ακάλυπτη ως προς την ουσία και το νόημα, των όσων προβάλλει τόσο αβασάνιστα.

Χρυσή κρεμάστρα για την Τατιάνα να την κρεμάσει σαν άσκηση, με το εξής ερώτημα.

«Στη Eurovision γιατί άραγε τα αποτελέσματα τα εκφωνούν σε δύο γλώσσες»;

Dancing with the stars

argiris_aggelou

Το δεύτερο Dancing with the stars τελείωσε με λάμψη, χαμόγελα, επιτυχία και εγκαρδιότητα. Η Ζέτα Μακρυπούλια απαστράπουσα, ανακοίνωσε το νικητή μετά από 3 χορογραφίες, που είχαν εμφανές άγχος αλλά και αφοπλιστική δυναμική.

Νικητής είναι ο Αργύρης Αγγέλου, που με τις εκπληκτικές εμφανίσεις του αλλά και με την καθοριστική βοήθεια της παρτενέρ του Έμιλυ Ματθαιακάκη, σήκωσαν το αναμνηστικό κύπελλο του διαγωνισμού, για το «Make a wish» Ελλάδας και Κύπρου.

Η Σελήνη στο Σκορπιό σε σύνοδο με τον Ουρανό του, το τρίγωνο του διελαύνοντα Ήλιου από τους Διδύμους με τη Σελήνη του στον Ζυγό, και το τρίγωνο της διελαύνουσας Σελήνης από το Σκορπιό, σε τρίγωνο με τον προοδευμένο του Δία, ενώθηκαν στο πιο εντυπωσιακό βαλς, χαρίζοντάς του θερμά χειροκροτήματα αποδοχής, αλλά και την τελική του νίκη.

Η πρόβλεψη του Πέτρου Κωστόπουλου πριν 3 εβδομάδες πως θα είναι ο νικητής, δικαιώνεται πανηγυρικά. Ευχόμαστε πάντα επιτυχίες και καλή του συνέχεια.

Morrissey – Τελεσίγραφο για το κρέας

morrissey

Ο εκκεντρικός πρώην τραγουδιστής των περίφημων SMITHS, που από το 1987 ακολουθεί solo καριέρα, έκανε το γύρο του κόσμου με δήλωσή του, πως δεν δέχεται να παίξει σε Φεστιβάλ που ψήνονται λουκάνικα και κρέατα αναδύοντας τσίκνα.

Έτσι λοιπόν το φεστιβάλ του Βελγίου «Lokerse Feesten», αποφάσισε να μη σερβίρει κρέας τη μέρα που θα εμφανιστεί ο Morrissey στις 4 Αυγούστου, προσφέροντας μόνο χορτοφαγικό φαγητό στους επισκέπτες. Οι διοργανωτές ήθελαν να κλείσουν τον Morrissey με κάθε τρόπο και έτσι υπέκυψαν στην επιθυμία του. Ο Morrissey είχε εγκαταλείψει το φεστιβάλ Coachella το 2009, επειδή μύριζε καμένο κρέας. Όποιος έχει βιώσει τέτοια ατμόσφαιρα και δεν είναι κοιλιόδουλος, σίγουρα εκτιμά την πολιτισμένη εκδοχή του Morrissey.

Ο ίδιος όμως, πέρα από το αισθητικό και ωφέλιμο αποτέλεσμα της απαίτησής του, έχει μπόλικο απόθεμα έπαρσης με τον Ήλιο στους Διδύμους σε Ταυ – τετράγωνο με Πλούτωνα και Δία (αντίθεση). Υποστηρίζει φανατικά τις απόψεις του επιδεικνύοντας αλαζονική ακαμψία στις αντιρρήσεις των άλλων. Όλο αυτό είναι άριστα συνδεδεμένο με το τρίγωνο Άρη – Δία να σηματοδοτεί τις πρωτοποριακές του ιδέες και εμφανίσεις, λειτουργώντας σαν λιποδιαλυτής των συναισθηματικών εντάσεων του Άρη στον Καρκίνο.

Όταν ερμήνευε το αξέχαστο «Big mouth strikes again» σίγουρα δεν απευθύνονταν στη γαστρονομική πλευρά.

Σ. Κραουνάκης – Δ. Μητροπάνος – «Εδώ είναι»!

kraounakis_copy

Οι δυο ταλαντούχοι και ξεχωριστοί στο είδος τους καλλιτέχνες, αποφάσισαν να συνεργαστούν σε μία δουλειά, που έχει τίτλο «Εδώ είμαστε».

Το άλμπουμ παρουσιάστηκε αυτή την εβδομάδα σε ειδική εκδήλωση, στην οποία οι συμμετέχοντες αναφέρθηκαν στον τρόπο δουλειάς και στις μεταξύ τους σχέσεις.

Το cd αποτελούσε την προσφορά του «Βήματος της Κυριακής», 12/6 προς τους αναγνώστες του.

Πρόκειται για ένα άλμπουμ με μουσικές αναμείξεις ανάμεσα στο ροκ και το λαϊκό, τις οποίες απογειώνουν η ερμηνεία του Δημήτρη Μητροπάνου, η σύνθεση του Σταμάτη Κραουνάκη και οι στίχοι των Μάνου Ελευθερίου, Λίνας Νικολακοπούλου και Λάκη Λαζόπουλου.

Ο Σταμάτης Κραουνάκης και ο Δημήτρης Μητροπάνος είναι ιδιαίτερα δραστηριοποιημένοι τους τελευταίους μήνες και βρίσκονται συνεχώς στο καλλιτεχνικό προσκήνιο.

Ένας συνδυασμός Αιγόκερου (Σ.Κ) και Κριού (Δ.Μ) πολύ εύστοχος και δυναμικός.

Ο Δίας του Δημήτρη Μητροπάνου σε σύνοδο με τον Ήλιο του Σταμάτη Κραουνάκη, καθορίζει την καλή και επιτυχημένη συνεργασία τους, με τον Σταμάτη Κραουνάκη να ανταμείβεται για την επιμονή να συνεργαστεί μαζί του.

Το τρίγωνο στις Αφροδίτες τους εδραιώνει τη συμπάθεια μεταξύ τους, αλλά και τους κοινούς τους στόχους, ενώ ο Ερμής του Δ. Μητροπάνου σε τρίγωνο με τον Άρη του Σ. Κραουνάκη τον δραστηριοποιεί καλλιτεχνικά, δημιουργώντας εμπιστοσύνη στη συνεργασία και καλές προοπτικές. «Εδώ είναι» λοιπόν, με 14 όμορφα τραγούδια.

Ροσίτα – Η αγελάδα με το μητρικό γάλα

rosita

Μια γενετικά τροποποιημένη αγελάδα η οποία θα παράγει ανθρώπινο γάλα, δημιούργησε το Εθνικό Ινστιτούτο Αγροτικής Τεχνολογίας της Αργεντινής, με στόχο την αύξηση της διατροφικής αξίας του αγελαδινού γάλακτος. Το όνομά της είναι Ροσίτα και διαθέτει ανθρώπινα γονίδια, τα οποία της επιτρέπουν να παράγει γάλα παρόμοιο με το μητρικό.

Γεννήθηκε στις 6/4 με καισαρική ζυγίζοντας 45 κιλά και παρουσιάστηκε σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις 9-6-11.

Είναι το πρώτο βοοειδές στον κόσμο που διαθέτει ανθρώπινα γονίδια και όταν ενηλικιωθεί θα παράγει γάλα, παρόμοιο με το ανθρώπινο.

Η Ροσίτα γεννήθηκε με την είσοδο του Ουρανού στον Κριό που βιάζεται να επιβάλλει την επανάσταση της τεχνολογίας, όπως και η Dolly που γεννήθηκε με κάτι ανάλογο, δηλαδή την είσοδο του Ουρανού στον Υδροχόο.

Και στις δύο περιπτώσεις υπάρχουν όψεις Ήλιου – Δία με συμμετοχή του Κρόνου, ενώ η Ροσίτα γεννήθηκε με σύνοδο Άρη – Ουρανού σε τετράγωνο με Πλούτωνα.

Αν και η Dolly πέθανε σχετικά νωρίς, μακάρι η Ροσίτα να μακροημερεύσει, αφού ξεπεράσει την πιθανή κατάθλιψη, που καραδοκεί.

Colin Firth – Βασιλικό παράσημο για τον κινηματογραφικό «πατέρα της»

Colin_Firth

Η βασίλισσα Ελισάβετ Β' ετοιμάζεται να παρασημοφορήσει τον ηθοποιό Colin Firth, ο οποίος ερμήνευσε τον πατέρα της Γεώργιο Στ' στην εξαιρετική ταινία των φετινών Όσκαρ «Ο λόγος του Βασιλιά».

Ο Firth βρίσκεται μάλιστα στην κορυφή της λίστας των προσωπικοτήτων, που παρασημοφορούνται από τη βασίλισσα με την ευκαιρία των γενεθλίων της.

Η Ελισάβετ γεννήθηκε στις 21 Απριλίου 1926, αλλά τα γενέθλιά της γιορτάζονται επίσημα τον Ιούνιο. Έχοντας παρακολουθήσει την ταινία σε ιδιωτική προβολή, σύμφωνα με ανακοίνωση των Ανακτόρων, είχε συγκινηθεί με την ακρίβεια των γεγονότων.
Άλλη μια τιμητική διάκριση λοιπόν για τον Βρετανό ηθοποιό, αυτή τη φορά με τον τίτλο «Commander of the Order of British Empire».

Με την είσοδο του Δία στον Ταύρο η οποία θα ενεργοποιήσει το γενέθλιο τρίγωνο Ήλιου – Κρόνου, ο Colin Firth θα αποκτήσει ακόμα περισσότερη αναγνώριση, ενισχύοντας τη δημόσια εικόνα του. Η πιθανότητα να εμπλέκεται και η Σελήνη από τον Ταύρο στο Μεγάλο πλέον τρίγωνο, του δίνει την ευκαιρία για ραγδαία επαγγελματική άνοδο και προσωπική επέκταση.

Όσο για τη βασίλισσα, η Αφροδίτη της στον Ταύρο σε τρίγωνο με τον Ήλιο του Colin Firth, θα είναι εκείνη που θα εκφράσει τη γοητεία της, μέσω του παράσημου.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved