Το εσωτερικό φως της Νέας Σελήνης και το Χειμερινό Ηλιοστάσιο

Συγχώρεσε τους εχθρούς σου, ξόρκισε το παρελθόν σου και άνοιξε την καρδιά σου όσο πιο πολύ μπορείς

Το εσωτερικό φως της Νέας Σελήνης και το Χειμερινό Ηλιοστάσιο

Σήμερα γίνεται μια πολύ μεγάλη αλλαγή στο πλανητικό μας σύστημα γιατί έχουμε την Νέα Σελήνη στο ζώδιο του Αιγόκερω μαζί με την έναρξη του Χειμερινού Ηλιοστασίου.
Αυτό είναι κάτι πολύ δυνατό γιατί δεν συμβαίνει συχνά να έχουμε μαζί Νέα Σελήνη και Χειμερινό Ηλιοστάσιο. Επίσης, σημαίνει ότι γίνεται μέσα στο σύμπαν και τη φύση μια μεγάλη μετατροπή όπου ο Ήλιος από το πολύ χαμηλό σημείο στον ορίζοντα και στο ζώδιο του Αιγόκερω αρχίζει και πάλι να «ανηφορίζει» προς τα πάνω και οι ημέρες να μεγαλώνουν.

Πριν από τον Χριστιανισμό και την εορτή των Χριστουγέννων, στην αρχαιότητα η συγκεκριμένη μέρα ήταν γιορτή που ονομαζόταν η ημέρα της «Γέννησης του Αήττητου Ήλιου» γιατί άρχιζε ο Ήλιος και πάλι να ανεβαίνει στον ουρανό και να μεγαλώνουν οι ημέρες και μαζί τους και οι ζωογόνες ακτίνες του που ξανάκαναν την γη να καρποφορήσει αλλά και να εξαφανίσει την μελαγχολία από την καρδιά των ανθρώπων. Έτσι, έμεινε στο ασυνείδητο των περισσότερων λαών το μήνυμα που δίνει ο Ήλιος κάθε φορά που μπαίνει στο χειμερινό ηλιοστάσιο και είναι το μήνυμα της αλλαγής και της μετατροπής από το σκοτάδι στο φως.

Η, δε, φύση που είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την ψυχή σε βοηθάει ώστε να κατανοήσεις ότι κατά κάποιο τρόπο και εσύ θα πρέπει να μιμηθείς την συμπεριφορά της για να δώσεις μια νέα τροπή και κατεύθυνση στην ζωή σου με περισσότερο φως. Μπορεί να αναρωτιέσαι πως θα γίνει αυτό. Ο τρόπος είναι να φέρεις, το μυαλό σου στο τώρα και να μάθεις να ζεις αυτές τις μοναδικές στιγμές. Δες τα πράγματα μέσα στο φώς και μην αφήνεις τον Νου να κινείται στα παλιά. Ό, τι περνάει, άστο πίσω σου και μην δίνεις συνέχεια. Δώσε στον Θεό που έχεις μέσα σου την ευκαιρία να σου δώσει τα δικά του καινούργια δώρα. Ζήσε την ζωή σου με ελπίδα και διάθεση για προσμονή μιας καλύτερης κατάστασης. Να είσαι αισιόδοξος/η με πίστη στο καλό για να βλέπεις τα πράγματα μέσα στο φως, να πιστέψεις σε αυτό. Να βλέπεις τον εαυτό σου μέσα στο φως, με ελπίδα γιατί το να είσαι πεσμένος/η, μελαγχολικός/η και μπλοκαρισμένος/η δεν είναι και η καλύτερη αντιμετώπιση. Γιατί δεν το παίρνεις απόφαση, να σταματήσεις να κλαίγεσαι, να παραπονιέσαι και να στεναχωριέσαι;

Ναι όντως υπάρχουν πολλά προβλήματα, έχεις δίκιο αλλά δες και άλλα άτομα που υπάρχουν γύρω σου και έχουν παρόμοια ή και μεγαλύτερα αλλά μια άλλη αντιμετώπιση και διαφορετική άποψη για την ζωή. Στο τέλος όλη αυτή η μιζέρια είναι εύκολο να σου γίνει εθισμός και να τη ζητάει ο οργανισμός σου ίσως γιατί δεν πιστεύεις ότι εσύ ειδικά είσαι πλασμένος/η για την ευτυχία. Όμως πρέπει να ξέρεις ότι ο άνθρωπος είναι φτιαγμένος για την ευτυχία γιατί είναι το αποτέλεσμα της δημιουργικής χαράς του Θεού. Για αυτό σε δημιούργησε. Δεν είσαι υλικό θλίψης και μελαγχολίας. Δες αλλιώς τα πράγματα, στο χέρι σου είναι και θέμα εξάσκησης. Μην υποτιμάς την ελπίδα και συνέχισε να βγάζεις από το μυαλό σου τα δυσάρεστα. Φέρε το πάλι στο Φως. Σταμάτα να λες ότι η ζωή είναι δύσκολη, το δράμα κλπ κλπ. Να ξέρεις ότι εσύ δίνεις στον τον αρνητικό λογισμό φωλιά για να κουρνιάσει. Να ξέρεις ότι για τον Θεό δεν υπάρχει πρόβλημα άλυτο, όλα τελικά λύνονται.

Πολλές φορές έχεις πει τη φράση «αυτό δεν θα το άντεχα αν μου συνέβαινε» και όμως βρήκες δύναμη να το αντιμετωπίσεις γιατί βρήκες μέσα σου το θεϊκό σχέδιο Του. Άρα ξέρεις ότι έχεις δυνατότητες, χαρίσματα, ψυχικά αποθέματα και περιμένει το ερέθισμα για να βγει από μέσα σου ένα άλλο επίπεδο αγιότητας. Γιατί πρέπει να καταλάβεις ότι η αξία σου δεν εξαρτάται από το τι θα πει ο ένας και ο άλλος. Να ξέρεις ότι αυτό που νομίζει ο άλλος ότι μπορεί να σε καταστρέψει είναι αυτό που θα σε δυναμώσει και θα σε κάνει πιο έμπειρο και ανθεκτικό για την ζωή γιατί μετά γίνεσαι ένας βράχος που σπάνε πάνω τα κύματα και δεν απογοητεύεσαι.

Για όλα αυτά, θα χρειαστεί να γίνεις ένα άτομο που φιλοσοφεί την ζωή και βλέπεις τα πράγματα όχι επιφανειακά αλλά σε βάθος. Αν μάθεις να αφήνεσαι ακόμα και στα πιο βαριά σου προβλήματα να σε φροντίζει ο Θεός. Θα καταλάβεις ότι μέσα από την περιπέτεια, το απρόοπτο και την αβεβαιότητα του μέλλοντος να χαλαρώσεις και πιστέψεις ότι όλα γίνονται για το καλό σου γιατί κάτι θέλει ο Θεός να μάθεις. Αν το αποδεχτείς αυτό μέσα σου μετά θα ηρεμήσεις και όλα θα αλλάξουν. Η ζωή δεν θα σε λυγίζει, θα σε κάνει περισσότερο ώριμο/η αλλά και ταπεινό/η, με συμπόνια για όλο την κόσμο και με μεγάλη κατανόηση. Θα σταματήσεις να είσαι άτομο επιφανειακό, θα καταλαβαίνεις τους άλλους και σιγά σιγά θα βλέπεις τον κόσμο με τελείως διαφορετική οπτική. Σου αξίζει να γίνεις ένα πολύ ωραίος άνθρωπος.
Για αυτό ακολούθησε το μήνυμα της Νέας Σελήνης που ζητάει πλήρη εκκαθάριση στην εικόνα σου προς τα έξω, τυπικά και ουσιαστικά και από την άλλη ο Ήλιος που σκαρφαλώνει στον ορίζονται δείχνει την καρδιά μας να πάλλεται πολύ δυνατά γιατί πιάνει πολύ βαθιά την αλλαγή της.

Συγχώρεσε τους εχθρούς σου, ξόρκισε το παρελθόν σου και άνοιξε την καρδιά σου όσο πιο πολύ μπορείς για να μπει το φως του δημιουργικού μας Ήλιου.
Η γέννηση του Χριστού μας πλέον θα είναι η καινούργια ζωή που θα την ξεκινήσεις αλλαγμένος/η και απαλλαγμένος/η από το παρελθόν και το μέλλον γιατί θα ζεις την κάθε στιγμή και το κάθε λεπτό στο αιώνιο και φωτεινό παρόν.

Χρόνια πολλά!

*Αναρωτιέστε ποιά είναι η καρμική προέλευση και ο προορισμός σας; Το astrology.gr έχει τις απαντήσεις εδώ.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved